Två lediga dagar

Nu har vi varit lediga i två hela dagar och de dagarna har gått så himla snabbt!!

Under de dagarna har vi bakat, varit på Kolmårdens djurpark, badat, varit hos tandläkaren, lekt på gamla förskolan, spelat minigolf, lekt hemma, spelat fotboll + mycket mer.




Oliwer jublar efter att han har "gjort måååål!!";)


Jag tänkte bara slänga upp ett snabbt inlägg nu och tala om att vi lever och har det jättebra i värmen:)


Imorgon (och hela helgen) är det jobb som gäller. Jag tänkte visa några bilder från de här två dagarna imorgon oxå, det blir väl bra?

Kram och god natt!

Trötter

Igår efter jobbet så var jag, Oliwer och Zelda ute och lekte massor. Vi plockade lite vinbär oxå, och bakade en kaka.





Dock var jag helt slut, så jag somnade när Darlingen kom hem vid 18.30. Jag sov till 22.30, vaknade en stund och somnade sedan om igen vid 23.30.

I morse vaknade jag av att världens finaste lilla kille sa "Upp och hoppa!!! Solen skiner!!!". Då var klockan 8. Oj så trött jag måste ha varit! Men det kanske inte är så konstigt. Sov lite innan två dagar med 10 timmars jobb vardera, gravid och så denna värme ute.

Nu är jag iaf utvilad:)

Oliwer har bestämt att vi ska till Kolmården idag och titta på djuren, så det är väl bäst att lyda;).

Vinbärskakan hann vi aldrig smaka på igår, så den ska vi mumsa på idag:) Jag lägger gärna upp receptet på den om någon är intresserad.


Vad har ni för er idag??

God morgon Sverige! Ännu en varm och fin d...

20110628224 (MMS)

God morgon Sverige! Ännu en varm och fin dag nalkas:)


Home sweet home

Vi åkte hemifrån vid 19 tiden i torsdags och kom hem nu ikväll. Det har varit en underbar helg i Göteborgs skärgård, men åh så skönt det är att vara hemma, i det älskade huset:)




Vi stannade på Burger King i Linköping på väg hem. Vi blev faktiskt lite besvikna, det var inte alls lika gott som vi trodde...:(.


Nu blir det sängen för mig. Imorgon är det jobbdags för oss igen. Tidigt tidigt. I helgen har det blivit sena kvällar och sovmornar, det har varit jätteskönt, men nu är det dags att återgå till vardagen.


Ännu ett stort tack till Carolina och Jonas som bjöd hem oss till deras underbara ö under hela helgen. Vi har haft så himla skönt och efter den här "minisemestern" känns det inte så jobbigt att jobba de tre veckorna som är kvar innan den riktiga semestern börjar.


Stort tack till Farmor och Farfar som har haft Zelda och sett efter huset, samt släppt ut och in katterna varje dag:)


Promenad X 2

Idag har vi varit ute på promenad på Donsö. Vi gick ett varv och kikade på alla fina hus. Det var fint väder och barnen var på ganska så bra humör;)







Vi var hemma i några timmar, åt lite mat och hade det gott, sen begav jag och Carolina oss ut på en till liten promenad. Själva, utan karlar och barn:)


Vi gick på en stig som heter naturstigen.





Det var jättefint, jag älskar verkligen havet!


Imorgon ska vi åka hemåt igen efter en underbart skön helg här ute på ön.


Efterrätt

Då var efterrätten uppäten.



Gotte:)

Dagen

Vi har haft en underbar dag idag.

Det har varit dans (nej, jag dansade inte runt stången), lotterier, fiskdamm och massor med lek och spring:)







Superglada Isabella med mamma och pappa:)





Oliwer fiskar fiskdamm:) Han fick 6 st bollar. Lycka.




Han vann en twix på ett chokladhjul oxå.




Oliwer sitter och flirtar lite med Isabella. Han ville låna ett spel av henne. Det fick han inte;)




Vår fina värdfamilj som tar hand om oss under helgen:)





Efter firandet så gick vi hem och fikade lite. Carolina hade gjort en supergod jordgubbspaj med marängtäcke:)





Till middag åt vi potatissallad och grillat kött, korv, halloumi och majskolvar:)





Vi har ett gäng trötta barn här. Lyckliga med trötta:).


Behöver jag säga att vi har det jättebra här ute på ön. Att vädret blev kanon gjorde ju inte saken sämre;) Ja lite blåsigt, men inget regn iaf;)

Hoppas att ni har haft en likabra midsommarafton som vi:)

 


Midsommarafton 2011

Då var det dags för årets Midsommarafton:)

Det här året packade vi in oss i bilen och åkte ner till Göteborg till våra vänner Carolina och Jonas.




Färjan gick 00.35 igår, så vi kom fram ganska sent, gissa om det var skönt att lägga sig ner och sova! Båda vi hade ju jobbat hela dagen, så vi somnade ganska ovaggade:)





Oliwer chillar på båten:)



Vi sov så himla gott i natt och tog oss en liten sovmorgon i morse, Oliwer vaknade och upptäckte att det fanns två kompisar i hans ålder att leka med:)





Vad är det för bloggnörd som gömmer sig bakom den stora lila datorn??;)




Idag börjar jippot vid 15 tiden. Det ska bli roligt att se vad som händer och sker här ute på ön:) Killarna och två av tre barn är iväg till affären nu, då fick vi passa på att blogga lite;)



Jag önskar er alla en underbar Midsommarafton! :D

Äntligen är vi framme på Donsö- Göteborgs ...

Äntligen är vi framme på Donsö- Göteborgs skärgård. Äntligen ligger jag i en säng! Åh vad jag kommer sova gott! Imorgon blir det midsommarfirande:) Kram och sov gott!


SMS-inlägg

20110623212 (MMS)


Kantareller it is!

Åh! Äntligen!!

Förra året så var jag ute i skogen så ofta jag bara kunde och plockade kantareller. Jag hittade väldans mycket (mycket mer än vad jag och Darlingen orkade rensa, så vi gav bort massor!!!)

Jag fick ett mms av mamma med en bild på kantareller, att de hade hittat massor. Jag i frågasatte och undrade om hon skojade med mig, men hon sa att de verkligen hade hittat.

Gissa om jag var tvungen att bege mig ut en sväng. Min favvoskog från förra året ligger ju här i byn, så det är ju himla nära för mig nu att åka ut. Jag tog bilen, åkte till skogen, mumsade på några smultron och blåbär medans jag letade efter skogens guld.




Jag gick till ett av mina "säkra" ställen, och ja, det fanns massor!!! Ja de är ju fortf himla små, men åh vad härligt att plocka de små liven igen;)


När jag kom hem så hjälpte Oliwer mig att rensa dem och sen stektes dem. Mmmm smörstekta kantareller med lite salt på macka. Mumma!!





Efter att ha varit i skogen i ca 30min så har jag jätteont i höfterna, men det är så himla värt det, när man äntligen får smaka på årets första smörstekta kantareller! :)

Sjukgymnasten

Jag hade en tid hos sjukgymnasten idag. Det var som jag trodde att jag lider av foglossning. Vi pratade massor, hon visade massa övningar och jag har beställt en tens maskin. Jag hoppas verkligen att det kommer att hjälpa, för vissa dagar har jag riktigt ont.


Min pappa fyllde år idag. Vi var såklart där och fikade. Vi blev bjudna på smörgåstårta och sen jordgubbar med glass:) Alldeles lagom.



Oliwer sprang runt och lekte som vanligt. Mamma och Pappa har sin båt på gräsmattan just nu, den ska göras i ordning så vi kan sjösätta den sen. Eftersom att den ligger med den öppna sidan uppåt och det har tokregnat nu i några dagar så är det massor med vatten i den. Vi har sagt till Oliwer att inte leka i båten ungefär en miljon gånger, men han var såklart där och lekte ändå.

Helt plötsligt så hör vi en liten kille som gallskriker.




Mamma springer dit och plockar upp honom, och som den elaka bloggmorsan jag är så tar jag kort på mina dyngsura son innan jag klär av honom alla kalla och blöta kläder och torkar honom.


Så kan det gå.


Imorgon ska jag jobba igen. Är redan efter med sömn (börjar ju jobba 4.30 imorgon), men vad gör det om 100 år? Vi får se hur det går att jobba imorgon, jag har varit föräldraledig i tre veckor nu så Oliwer har kunnat skolas in på sin nya förskola. Hoppas att höften håller imorgon.


På torsdagkväll ska vi åka iväg mot Göteborgs skärgård. Vi ska fira Midsommarhelgen med Carolina och hennes familj. Åh vad vi längtar!!


God natt!

Oliwers lekrum

Att ha ett helt eget lekrum är nog en dröm för alla barn. När vi flyttade in i huset och såg alla rum och all plats som fanns så bestämde vi snabbt att Oliwer skulle få ett sovrum på övervåningen och ett lekrum på nedervåningen.






Här inne kan man leka tills man stupar på madrassen:) Man får hoppa på madrassen, hur mycket man vill!!

Man halkar inte eftersom att det är heltäckningsmatta på golvet. Det är superfula tapeter på väggarna, men det får vara så tills vidare. Det känns inte så prioriterat att byta tapeter där inne just nu.

Tanken är att det ska få vara precis som det är just nu, lite nya gardiner, lite coola lampor och kanske några roliga tavlor/posters.

Om ni har några färgglada posters som ni vill bli av med, så säg gärna till, vi tar gärna emot dem:)


Hit är ni hjärtligt välkomna att komma och leka alla barn;)


Det är superskönt att inte behöva ha alla Oliwers grejer i hans sovrum, eftersom att han har så mycket grejer så är det så skönt att kunna somna och veta att det är städat i hans sovrum, men kanske inte riktigt lika städat i hans lekrum- men det gör inget:)


Dagens outfit

Idag tänkte jag använda en av kjolarna som jag köpte häromdagen på Kappahl. Långkjolen passar ganska bra eftersom att man inte riktigt kan lita på vädret ute.




Gillar kjolen massor redan, eftersom att det är resår i midjan kommer jag kunna använda den under hela graviditeten och sen när bebisen har kommit ut oxå:)

101 dagar kvar tills bebisen kommer ♥


Nu åker vi in till stan en sväng, ska köpa några smålampor till hallen. Åh jag bara älskar mitt hus!!:)


Vad har ni för er idag??

Muffins

Jag frågade Oliwer om han ville baka något. "Jaaa, bullar!! Till mormor o morfar!!!".

Bullar tar lång tid så det orkade jag inte göra, så jag frågade om han ville hjälpa mig att göra muffins, och det ville han:)







Oliwer hällde i alla ingredienser helt själv, sen hjälptes vi åt med att vispa ihop allt och sen hällde jag ut smeten i formarna.


Resultatet blev alldeles perfekt:)

Min duktiga lilla kille♥

 


It´s raining cats and dogs

Oj och usch vad det regnar idag. Det fullkomligt vräker ner. Det har regnat hela dagen.



Jag och Oliwer har tittat på film idag. Typ hela dagen. Vi har lekt i hans lekrum, pusslat, läst böcker och lekt med Zelda oxå.

Jag känner för att baka något, men vet inte vad, och har inte ork att ta tag i något heller. Joo, muffins. Jag ska göra muffins. Nu.

Haha, snacka om att sitta och "prata" med sig själv;)


Vad brukar ni baka när ni har tråkigt? Jag tar gärna emot recept på bröd. Matbröd. Vet att jag har frågat förut, men jag frågar igen:)

Köket

Nu har jag skapat en ny kategori i bloggen; "Inredning och huset". Nu när vi äntligen har hittat vårat drömhus så kommer jag ju kunna fixa och dona massor. Inredning, pyssel och annat skoj.

Jag vet att det är många av mina läsare som är nyfikna på insidan av vårat hus.

Jag tänkte börja med att visa er köket och berätta lite om våra (mina) planer på hur det ska bli.




Furuväggen bakom kökssoffan ska bli vit (inom en snar framtid), även kökssoffan (som vi fick av säljarna ska bli vit, det stora köksbordet fick vi oxå).








Köksskåpen över köksön vill jag ha bort, det ligger inte inom den närmaste tiden, men någon gång skulle jag vilja "öppna" upp lite där. 

Vi trivs jättebra i köket och det var verkligen perfekt att säljarna inte ville behålla kökssoffan och stora köksbordet:). Jag gillar att det är så mycket belysning i köket, något som jag verkligen saknade i lägenheten.


Så ser det ut i vårat kök:) Vad tycker ni om det?:)

Lördag

Idag har jag och Oliwer haft fullt upp.

I morse såg vi Darlingens mobiltelefon låg kvar hemma. Vi planerade in en sväng förbi flygplatsen för att lämna telefonen och att tanka bilen innan vi for mot mina föräldrar.

På flygplatsen träffade jag några av mina favoriter:) Jätteskoj att träffa dem igen:)

Hemma hos mina föräldrar var det full rulle hela tiden. Vi plockade och åt massor med jordgubbar och smultron, spelade krocket, åt mat och fikade. Vi skjutsade iväg dem på en fest innan vi åkte hemåt igen.

När vi satt hemma så plingade det på dörren. Det var fina Agnieszka, Magnus och Elton som kom och hälsade på. Vi visade dem huset och sen blev vi tvugna att slänga ut dem, vi skulle iväg och fira svärfar (han fyllde år igår). Det blev kaffe och god jordgubbstårta.

Jordgubbar kommer jag äta hur mycket som helst av i sommar:)

Nu är vi hemma igen, men det blir sängen för hela familjen. Imorgon är det åter en arbetsdag för Darlingen. Jag och Oliwer hittar nog på något att göra:).



Lekdate och presenter

Igår lekte Oliwer med sin syssling Sanne och idag har han lekt med sin kompis Hektor.

Vi var hemms hos Karin och Hektor i deras hus utanför S-tälje. De hade ett jättefint hus och barnen lekte jättefint.



Oliwer sitter och håller om Hektor i stolen:) Våra fina killar:)


Igår fick jag två fina paket av min kära kusin och idag fick jag paket av Karin oxå:). Det är roligt att flytta, man får massor med paket;)

 

Igelkott och ljuslykta från kusin Lotta och ödla i järn av Karin. Det står verkligen SoffiZ på alla sakerna:) Fick en fin solros av Karin oxå. Tack snälla!!



Igår fick jag en jättesöt fågelholks ljuslykta av min Darling. Jättefin i grön. Oliwer sa "En fågelholk! Men ska man ha ljus där? Då bränner fågeln sig":) Ibland är han inte så dum:)

Tekannan köpte jag på Blomsterlandet, jag förälskade mig i den för en månad sen och nu tog "ha-begäret" över;)





Tänkte visa min lilla bowlingstjärnas första bowlingresultat:) Jag är jättestolt över honom:) Min fining:)


Igår när jag var i bowlinghallen så fick jag ett sms av min vän Jessica. Hon undrade om jag kunde göra ett par örhängen till henne. Hon ska nämligen på bröllop imorgon och kom på att jag har gjort örhängen till henne förut. Hon hade önskemål om ett par i beige-guld.



Jag blev ganska nöjd med dem. Jessica blev iaf nöjd och de matchade armbandet som hon hade köpt:)


Nähe, nu är det dags för sängen. Darlingen jobbar hela helgen:(, men jag och Oliwer ska nog få helgen att gå ändå:)

Kram och god natt!





Bowlingdebut

Som några av er kanske vet så har jag ägnat många timmar i mitt liv åt bowling. Från ca 12-13 års ålder till ca 22-23 år så har jag tränat och tävlat. Det var kvällar, helger och långa timmar i bowlinghallen.

Jag började min karriär i BK Snitz i Oxelösund och bytte sedan till BK Dimico i Nyköping. När bowlinghallen i Oxelösund lades ner så lades även BK Snitz ner. Alla som ville fortsätta spela fick byta till Nyköpingslagen.

Häromdagen fick jag ett telefonsamtal från en av mina gamla lagkompisar i BK Snitz. Hon berättade att vi skulle ha en återträff, spela lite bowling, äta gott och snacka lite skit.
Jag tror inte att jag hade rört ett bowlingklot sen jag var gravid med Oliwer (alltså ca 3,5 år sen). Men det gick ganska bra. Jag hade den bästa enkelserien av alla:) (224poäng) Niiice:)



Det var ett glatt gäng på 21 pers (tror jag). Vi spelade, skrattade och hade jätteroligt! Det var verkligen som förr. Man halkade tillbaka in på sin gamla roll.

Vi bestämde att det ska bli en tradition och att vi ska träffas en gång per år. Jag längtar redan tills nästa år!!:)





Vi hade en liten bowlingdebutant med oss. Han spelade, spelade och spelade:). Han gick in till 100% och han älskade det!!

Han ville inte åka hem "Jag vill speeeelaaa meeeeer!!!!", så jag antar att vi kommer få besöka bowlinghallen lite då och då i framtiden:)




Tummen upp för bowling!! :)


Heej

Eftersom att Darlingen var hemma idag så kunde jag smita iväg en sväng till stan. Helt själv:).
När Oliwer har inskolning vill de såklart att man är hemma och kan komma dit snabbt om det är något, så när Darlingen har jobbat har jag inte kunna smita iväg, men det kunde jag idag:)




Jag svängde in på blomsterlandet och köpte lite blommor, bla de här, som jag planterade i en stor kruka som står på trappen. Välkommen skylten fick oxå följa med mig hem, jag gillar att dekorera i krukor, hehe märks det?

Köpte även tre st jordgubbsplantor som ska planteras på baksidan. Hoppas på att få lite jordgubbar på dem nästa år.

Jag gick in på Kappahl en snabbis och hittade två st kjolar till mig. På rean:). Hade 20% extra på rean så det blev inte så jättedyrt. Båda kjolarna var "gravidanpassade" (inte gravidkjolar, utan "vanliga kjolar" med resår). Perfekt. Oliwer fick en t-shirt som jag har spanat på ett tag, samt ett par nya badbyxor.

Kan visa bilder senare om ni är intresserade:).

Var en sväng in på Ö&B oxå, köpte bla en hink med (vatten)ballonger och en basketkorg + boll till Oliwer. Får se var vi ska hänga upp den. Kanske i hans lekrum? Vi får se.


Nu blir det strax mat. Strips och köttbullar tror jag att det blir, Darlingen som lagar mat idag:) Sen kommer min kusin och hennes barn och hälsar på och senare ska vi in till bowlinghallen. Mitt gamla bowlinglag (mitt första lag som jag spelade i) ska träffas och spela lite. Det kommer kännas himla konstigt, har inte spelat på flera år, och har inte spelat i det laget på ännu fler år! Men det kommer nog bli himla roligt!


Presenten

Jag tänkte att jag skulle visa vad paketet från möbelaffären innehöll.



Ett guldigt blockljus och ett paket servetter. Tackar säger vi. Sånt som går åt i vår familj:)


Jag fick ett gäng med tvättnötter av min fina vän Agnieszka idag.



Jag har testat att köra en tvätt med handdukar med dem. Har dock inte hängt upp dem ännu, men återkommer med resultat:) Spännande!


Nu blir det sängen för mig. Eller ja, jag ska väl kanske hänga handdukarna först;)

God natt!


Jag fick en present av en möbelaffär här i...

20110614192 (MMS)

Jag fick en present av en möbelaffär här i stan, tack vare att jag har flyttat in i den här kommunen. Tackar:) undrar vad det är i, vad tror ni? (säkert något jättedyrt;))


Mammabloggkryssningen

Nu kan man boka plats på Mammabloggkryssningen! Det finns ett begränsat antal platser (200st) så först till kvarn gäller!



Lördagen den 27e aug kl 18.00 åker vi iväg med Birka Paradise. Vi är tillbaka i Stockholm söndagen 28e aug kl 16.00.

Ett helt dygn med lyx! Inga barn eller män, bara mammor:)

Det här kan inte bli tråkigt! Så om du är bloggare, mamma och gillar att åka på kryssning, häng på!


Jag har självklart bokat! Gör det du oxå!



Lugn och fin dag

Jag och Oliwer gick till dagis vid 9. Vid 10 kom jag därifrån. Han ville inte att mamma skulle gå hem igen. Stackars lillgrisen, men han måste ju lära sig att bli lämnad på nya dagiset. Jag ska hämta honom kl 14. Det är så himla tyst och lugnt hemma just nu. Darlingen jobbar och båda katterna är ute. Hunden ligger och sover.

Jag ligger i soffan med en kopp kaffe och tittar på Mamma Mia.






Världens finaste vakthund♥

Finaste Line

Igår fick vi träffa finaste lilla Line igen. Lines syster Sanne fick vi inte se mycket av. Hon och Oliwer lekte, lekte och lekte:)





Sötaste lilla 3 månaders tösen:)



Gissa hur mycket jag längtar efter min bebis nu?!:)


Loppisfynd

Idag fyndade vi rejält på loppisen:)

Darlingen fyndade 6 st cognacsglas för 20kr och jag fyndade det här:



Ett kamerastativ (10kr!!!!!) och en ljudbok "Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak" till mig samt två barnböcker och en midjeväska till Oliwer.




Det här fina lövet i betong fick oxå följa med mig hem. Jag har tänkt att jag ska testa på att gjuta såna själv i betong, men det har inte blivit av ännu.





Så här ser det ut i rabatten på vår framsida. Jag är ju inte som alla andra, varför ska jag då ha en "vanlig" rabatt? Nääe just det:D






Det här fältet åkte vi förbi. "Här växer ölet". Ja men då vet vi var vi ska åka och palla i sommar;)


Loppis

Idag ska vi åka på loppis.

Min kusin och hennes sambo har anordnat loppis hemma hos sig. Det blir massa bord, korv och fika:). Det kommer att bli jättemysigt:)

Jag tänkte kidnappa min kusindotter Line (3mån) en stund oxå:)


Ha en bra dag!!

Duva

Igår när vi var på Oliwers nya förskola så kom det fram en duva. Den satte sig jättenära barnen och brydde sig inte ett skit om att de sprang, skrek och försökte slå på den. Vi "vuxna" pratade lite om att det måste ju vara nåt fel på den eftersom att den inte vill flytta på sig förrens det endast var några cm mellan duvan och barnens händer.


Vi tänkte inte så mycket mer på den där duvan under dagen igår och fram tills lunch idag. Darlingen stod ute och grillade, Zelda och Oliwer var ute och lekte och jag stod inne och fixade mat. Då kom duvan tillbaka igen.

Den "retade" Zelda och katterna massor och gick fram och tillbaka på vårat altantak.

Helt plötsligt så fick den nåt ryck och flög in på vår altan! Jag skyndade mig att ta in Zelda och Darlingen föste ut den äckliga fågeln.

På kvällskvisten fick jag och Oliwer besök av min fina vän Elin. Jag stekte en hög med pannkakor och vi skulle äta dem ute på altan. Gissa vem som kommer tillbaka?! Duvan! Den går återigen fram och tillbaka på taket och ibland flyger den ner och "tittar" in genom fönstrena.

Vi försöker att ignorera den så gott det går, men den är i närheten hela tiden.

Efter några timmar så går vi in och sätter oss vid köksbordet. Vad händer då? Duvan kommer till köksfönstret och tittar in istället. Alltså hallå?

Nu sitter den utanför fönstret till badrummet och har suttit där säkert en timme.

Vad vill den? Vill den säga nåt? Är det nåt fel på den? Vad sysslar den med?!




(bild från google)

Död fågel

Sen vi flyttade till huset har vi hittat en död mus ute vid garaget och en död fågel vid kortsidan på huset. Det är helt okej. Katterna har alltid varit innekatter och är jättenyfikna på allt som händer utomhus. Att de lyckas ta en fågel eller mus är väl bara bra.

Men (ja självklart finns det ett men i det här inlägget) idag smet Flisan in med något svart i munnnen. Jag hörde Darlingen skrika "Neeej Flisan, inte gå in med det där!". Jag frågade vad det var hon hade med sig i munnen och han sa att han trodde att det var en mus eller en fågel.

Efter en liten stund så skulle vi titta vad det var, och var hon hade lagt den. Gissa var, i SÄNGEN! på MIN sida!
En liten svart fågel var det son hade blivit hennes byte den här gången.

Jag är ju hennes matte, hon har bott hos mig i alla år, och hon är väl jättestolt över att ha tagit en fågel och vill visa mig den. Att jag ska bli stolt över henne, att hon har gjort nåt bra.


Gissa om jag tänker byta sängkläder, tvätta lakanen två gånger och köpa bjällror till katternas halsband idag!
Vi köpte ju halsband med bjällror, men de lyckades bli av med dem, båda två, men nu ska riktiga saker inhandlas.


Som sagt, så länge det är utomhus är det okej, men INTE i min säng!



(bild från google.se)


Operation hallbyrå

När vi hade varit hos BM igår så åkte vi förbi Jysk och köpte hallbyrån som jag skrev om häromdagen.

Jag vet inte riktigt hur jag hade tänkt mig att jag den skulle se ut när vi skulle få hem den, men jag trodde iaf att paketet var aningens större än vad det var...



Det var ett platt litet paket och jag började nästan tvivla på att alla bitar var med...





Men det gick tillslut!! Det stod i beskrivningen att det skulle ta ca 10 minuter att bygga ihop, mjo eller hur;), men nu är den klar iaf:)

Dock är jag nog inte riktigt nöjd med placeringen just där, utan den kommer att få flytta några meter in mot huset, fast där står massa andra saker just nu. Allt har sin tid:)



En sak till, vem är du Anonym som vill se bilder på insidan av vårat hem? Du får gärna tala om vem du är:)


Tradera

Det gick jättebra hos BM igår. Hjärtljudet låg på 152, den växer som den ska och den håller igång mest hela tiden.

Jag pratade om min foglossning och BM skickade en remiss till sjukgymnasten. Jag måste börja äta järn nu oxå, men det var ju ingen nyhet;) Vi är jättenöjda med det besöket. Dock känns det som att det är jätte långa hopp mellan besöken nu. Med Oliwer tycker jag att vi sprang där lite nu o då, nu är det jättesällan, men antar att det är så med andra barnet?




 

Igår fick jag hem de här två söta gravidblusarna i brevlådan. Helt nya och oanvända med lapparna kvar. De har kostat 499:- st men jag betalade endast 50:- st + frakt (33:-). Helt lagom! Supersnygga och jättesköna! Tradera is the shit:)



 

Jag, Oliwer och Zelda var hemma hos mina föräldrar under några timmar igår. Under vissa tillfällen kom jag knappt upp ur stolen och pappa gick iväg och hämtade ett par kryckor. Nu står de här jämte sängen. Jag hoppas verkligen att jag inte kommer att behöva använda dem, men den som lever får se.

Hoppas att jag slipper ha så där jätteont idag!

Är lixom lite trött på att inte kunna gå normalt....!



 

Hallbyrå

I lägenheten hade vi en stor bra hallbyrå som vi hade massor med nytta av. I den här hallen så passar inte den stora möbeln, så den har åkt in i sovrummet istället.

Det är en större hall nu, men med fler dörrhål och andra saker som "förstör" så vi behöver nåt mindre.

Jag har spanat lite på en sån här:



Som av en händelse så är den på rea på jysk just nu. Endast 450:-. Jag ska nog slå till:)

Vad tror ni om det?

Lycklig

Igårkväll satt jag i soffan ute på vårat trädäck och tittade ut över fälten. Vi hade precis vattnat färdigt allt i trädgården (förutom det stället där spridaren stod just då).

Plötsligt så slog det mig hur himla lyckligt lottad jag är.

Jag har världens bästa sambo, vi har fått världens finaste son, vi bor i (det som kommer att bli) vårat drömhus, vi har ett barn till på väg, vi har underbara vänner och finaste djuren.




Jag menar, titta bara på den här underbara utsikten från vår tomt! Jag älskar den!!

Ja, jag mår himla bra just nu!


Magbild

Det är några som har efterlyst en magbild. Jag känner att lägger man ut en magbild för tidigt så ser man ju bara allmänt fet ut, men nu ser jag faktiskt gravid ut:)

Varsågoda!




Lite gravidmage är det allt;)

Dagis, lek och bad

Idag väckte jag Oliwer vid 8.15. Vi åt lite frukost och knallade bort till dagis. Dagens tid var 9-11. Det gick jättebra, Oliwer lekte massor med de andra barnen (några av barnen som var där känner han ju redan, så det var extra bra).

När kl var 11 gick vi hemåt igen. Oliwer sa att han var trött och att han ville vila lite. Han fick saft i en flaska och la sig i sin säng för att vila och titta lite på film. Medans han vilade så lagade jag mat. Pasta med fiskpinnar, gurka och massor med remouladsås blev det:) Mumma.

Efter maten åkte vi hem till Farmor och Farfar. Jag tog med det som var kvar av pajen och bjöd dem. Mycket uppskattat:). Jag, Zelda och Oliwer stannade i flera timmar och blev bjudna på tacos:) Gott!

När vi kom hem ville både Oliwer och Zelda bada.





Om Zelda kom i den stora poolen? Japp, flera gånger. Hon la sig inte ens i sin egen (den lilla man ser i bakgrunden). Vi får se hur länge den håller om hon ska hoppa i och ur;)


Vi har haft en underbart varm och bra dag!


Recept knäckig rabarberpaj

KNÄCKIG RABARBERPAJ

2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
rabarber i mindre bitar

Blanda alla torra ingredeienser i en bunke. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i bunken. Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran. Grädda ca 40 min i 150 grader.

Lånade receptet hos Elin:)


Mycket gott tillsammans med vaniljglass:)


Armband med telefonnummer

Jag och Oliwer (Eller ja, det är ju främst Oliwer) har fått äran att testa ett nummerarmband.



Det är Ekoleko som har den här smarta "uppfinningen".

Oliwer är ju en typisk (snart) 3årig kille- Mer vild än tam. Med en mamma som är gravid och har foglossning så behövs alla "säkerhetssaker" som finns för att han inte ska komma bort. Jag är ju inte i närheten av så rörlig som jag brukar vara, så det här kommer väl till pass!


Så här skriver Ekoleko om armbandet på deras hemsida;




Så barnet kan få hjälp att kontakta dig om ni kommer från varandra....

 

Armband med ditt telefonnummer. Rädd för att ditt barn skall komma bort i vimlet på djurparken? Nu slipper du det. Detta snygga armband med ditt telefonnr gör att barnet lätt kan få hjälp att kontakta dig om ni skulle komma ifrån varandra.

Shains är tillverkat av återvunnet material och är helt återvinningsbart

-        Armbandet är av återvunnet gummi och är återvinningsbart.

-        Elementen (siffrorna, bokstäverna och tecknen) är av återvunnen giftfri plast och är återvinningsbart.

-        Förpackningen är tillverkad av återvunnet papper och är också återvinningsbart.

 

Finns i fem läckra färger.



Tack snälla Ekoleko, vi ser fram emot att få hem armbanden och börja använda det!

Knäckig rabarberpaj

Inne hos min bloggvän Elin hittade jag ett recept som verkade himla intressant. Efter att jag tittat efter och sett att vi hade alla ingredienser hemma så tog jag saken i egna händer och började baka.


Det doftar ljuvligt i hela huset, så nu ska jag och Darlingen provsmaka på pajen:)


Tandläkaren. Igen.

De ringde häromdagen och sa att jag var kallad till tandläkaren. What? Igen? Jag var ju där och lagade ett hål för ca en månad sen, så jag frågade vad det gällde. Det var en vanlig rutinundersökning sa hon. Jag trodde att jag hade gjort en sån, men tydligen hade jag inte det, så det var likabra att åka på ännu en tur till tandläkaren.

Idag var det dags. Jag borstade tänderna supernoga, körde hem resten av familjen till Mormor och begav mig mot Helvetet.

Det var en kille, ca en meter hög som ropade upp mitt namn. Han var inte svensk och jag hade aldrig sett honom förut. Han tog bra hand om mig där inne i rummet och frågade lite försiktigt vad jag hade gjort med min läpp...

Han gjorde undersökningen, konstaterade att allt såg bra ut (förutom någon början till något hål, men det skulle de inte göra nåt åt i år, utan titta på nästa år igen.)

Efter en stund säger han att han ska peta lite på mitt tandkött för att det är infekterat. Gaaaah. Dra åt h*e så ont det gjorde! Det kom hur mycket blod som helst och det kom tårar i mina ögon. "Går det bra?" frågade han. "Mmmm det går bra, men det gör ont" pep jag fram.

När han äntligen var färdig med allt så tackade han för sig, jag drog en lättnads suck och halvsprang ut mot bilen. Ett helt år tills nästa gång som jag måste bege mig in dit till de hemska lokalerna.

Jag har aldrig brytt mig speciellt om att gå till tandläkaren, men efter att de lagade hålet för en månad sen så har jag blivit väldigt skeptisk mot dem eftersom att de typ drog sönder min käke vid det tillfället.


Nääe, jag föder hellre barn än går till tandläkaren. Det får man iaf nåt för. (Ja, jag vet att man måste gå till tandläkaren, men nu bortser vi från det;)).



Sen att jag ska föda barn om några månader och förmodligen kommer skrika "Jag går hellre till tandläkaren, än att föda barn!", det är ju en helt annan sak.

En bra dag trots stor läpp

Idag har jag och Oliwer fixat och donat massor hemma. Vi har tvättat, hängt tvätt, sorterat tvätt, diskat, dammsugat, städat, gått lös i trädgården med en sekatör, lekt med Zelda, tittat på film, ätit stuvade makaroner och köttbullar samt träffat mina föräldrar.



Det var en liten kille som åt med god aptit idag. Han älskar verkligen stuvade makaroner och det värmer i mammahjärtat när han ber om en till portion:)

Jag avbokade de tre besöken vi hade idag. Jag hade verkligen ingen lust att visa mig med Mr Gigantisk Läpp. (Jag menar, tom Oliwer har frågat flera gånger idag varför jag har så, och om jag inte kan ta bort den!!)

Mamma och Pappa kom hit och hjälpte till att blåsa upp och fylla Oliwers nya pool. Det är en ganska stor pool som det får plats massor med vatten i, så den är inte riktigt fylld ännu. De lämnade lite saker i vårat garage oxå. Det blev lite kaffe och skitsnack.


När de skulle åka hemåt så stod det en påse på trappen. Det var två superfina lådor med massa pyssel i, från min bästa vän Elin. Hon hade skrivit en liten lapp " En liten, liten present för att muntra upp dig! Hoppas att läppen läker snart. xoxo Elin"


Tack världens bästa Elin!! ♥

Det var verkligen en helt perfekt present! Inte för att jag behövde någon present, men den tas såklart emot med öppna armar! Nu när vi faktiskt börjar komma i fas med huset så kan jag snart börja pyssla massor igen:)

Nu på kvällskvisten (20.30) knackade det på dörren. Det var några vänner till oss som frågade om Oliwer ville med ut och åka elbil imorgon förmiddag. Oliwer som låg och sov (för en gångs skull) vaknade av att Zelda skällde, men ville gärna följa med sin kompis Elias ut en sväng imorgon:) Så roligt, han börjar få kompisar som vill leka med honom:) (inte bara på dagis).



Nu ska jag strax sova och hoppas på att läppen har minskat imorgon:)

Sov gott!

 


Inga besök idag inte

Jösses! Jag trodde att min läpp var så stor som den kunde igår, ack så fel jag hade, den är (om möjligt) ännu större idag. Det är inte spec attraktivt och jag tänker inte visa mig publikt idag.




Det värsta är att jag vet inte med mig att jag har gjort något med läppen, men uppenbarligen så är det ju nåt som har hänt? Kan det vara en konstig reaktion på getingsticket som jag fick ett dygn tidigare??

Tråkigt nog så har jag ställt in två besök idag. Trevliga kaffebesök med barn som Oliwer skulle få leka med. Men jag vill verkligen inte visa mig, så jag och Oliwer blir hemma själva idag.

Det blir att fixa och dona hemma idag istället. Det behövs ju iofs oxå, men med en liten kille som Oliwer hemma så blir det inte så jättemycket gjort under hans vakna timmar. Han är överallt och grejar och donar. Det är inte alltid bara bra saker...


Om ni har några bra tips för att få läppen att återgå till sin normala storlek så tar jag tacksamt emot dem!


SMS-inlägg

20110604184 (MMS)


Badplatsen

Jag frågade Oliwer om han ville bada, han hoppade runt, viftade med armarna och skrek "jippie!!!" så jag tror att han ville det;)

Jag ställde mig och stekte några pannkakor, packade in mig och Oliwer i bilen och åkte iväg mot badplatsen.








När vi kom dit var vi nästan ensamna, men sakta men säkert började det droppa dit massor med folk. Två timmar var vi där. Oliwer hade tid att sitta stilla ca 5 minuter och äta en pannkaka och dricka lite päronfestis:)


Jag vet ju var han kommer vilja tillbringa sin sommar iaf;)

Han var helt galen, hoppade från bryggan ner i vattnet, slängde sig, sprang runt och lekte massor. Mammas fining♥

Fläskläpp

God morgon:)


Igår hade jag och Oliwer en härlig dag.

Den började med att Oliwer målade sina naglar och fingrar med grönt nagellack. (J'*a unge!). Efter att ha letat, letat och letat efter nagellacksborttagningsmedel så packade jag in honom och mig i bilen och åkte mot Willys. Sprang in i affären, slet åt mig den lilla flaskan och pads och åkte hemåt igen.

Jag tog bort nagellacket på honom i bilen (han var inte alls nöjd, för han tyckte att han var fin). När han äntligen såg normal ut igen så gick vi mot hans nya förskola.

Det är hela galet smidigt hur nära den ligger. Man ser delar av huset från vårat hus och det tog bara någon minut att promenera dit. Sånt gillar vi. (Hans förra förskola låg i helt fel del av stan om man jämför med lägenheten).


Vi fick oss en rundvandring, Oliwer lekte med typ alla saker han såg och sen gick vi ut på gården en stund. Han började leka med barnen direkt och bröt ihop en smula när jag sa att vi skulle gå hem och laga mat. Han ville faktiskt vara kvar på sitt nya dagis och leka med sina nya kompisar:)


Efter besöket på nya förskolan åt vi mat och sen packade vi in oss och Zelda i bilen och åkte mot Mormor och Morfar.

Vi följde med dem till en restaurang. Zelda fick oxå följa med, hon låg så snällt under bordet (utomhus givetvis). Jag och Oliwer tog oss varsin glass. När de hade ätit färdigt så åkte vi hem till dem och fyllde både Oliwers och Zeldas baljor med vatten. Oliwer slängde av sig kläderna och badade länge och väl:)

Tyvärr så tog jag inga bilder på badandet utan jag fläskade ut mig i en badenbaden och njöt av sommarvädret.

Det var en bra dag med mycket sol, god rabarberpaj med vaniljglass och mycket bad. Tråkigt nog trampade jag på en geting när jag jagade min son som skulle cykla ut på cykelvägen. Aj. Det dunkade i foten i många timmar, men nu är den bra igen. Däremot så har jag lyckats få en rejäl fläskläpp. Har ingen som helst aning om vad jag har gjort?! Skumt! Det går väl över det med;)



Den här underbara parfymen fick jag i morsdagpresent, tror nog att det blir lite av den idag:)


Vad har ni för er idag?


Elmia

Idag åkte jag, Darlingen, Oliwer och vår jobbarkompis Jim ner till Jönköping. Jakt och fiskemässan på Elmia hägrade. Det var helt galet mycket folk men många bra utställare och mycket att titta på.



Oliwer träffade på ett livs levande vildsvin, eller iaf ett som har varit livs levande;)


Vi hittade lite olika fynd. Jag köpte bla ett par sandaler i läder för 195kr, 4 st viltkorvar och en pepparsalami. Mumma!

Den obligatoriska vildsvinskebaben åt vi oxå. Så himla gott. Det skulle jag kunna äta varje dag:)

Det blev en dag med väldigt mycket gående och nu känns det som att mina fogar ska sprängas.

Igår var jag och köpte ett foglossningsbälte hemma hos en tjej, så imorgon åker det på. Nu ska allt testas för att det ska göra mindre ont. Antar att vi kommer få remiss till sjukgymnast nästa gång vi är hos BM.


Imorgon ska jag och Oliwer besöka hans nya dagis:D


God natt!

Ett litet lejon på Jaktmässan i Jönköping:)

20110602176 (MMS)

Ett litet lejon på Jaktmässan i Jönköping:)


Helgen

Jag tänkte visa några bilder från helgen som var (ja jag vet, det var flera dagar sen, men va fan;)).


På lördagen var vi på 1års kalas hos Oliwers kompis Alida som bor granne med oss. Oliwer fick några nya kompisar och fick tom låna en eljeep!



Lyckan var total när han fick köra själv, det var bara lite problem med styrningen ibland;)


På kvällen åkte jag in till stan för att äta ute med mina fina kollegor Annelie och Hilde (och en vän till Hilde)



Vi tog lax allihop och blev inte besvikna;)





Annelie och Hilde:)




 



Äntligen fick jag mitt efterlängtade glas vin. Alkoholfritt givetvis:)


Nu åker vi ner mot Jönköping för att besöka Elmiamässan. Idag är det jakt och fiskemässa.

Tjiiiing:)

Qvarnen

I morse åkte vi in till stan för att träffa köparen av lägenheten. Han fick nycklarna och pengarna fördes över till mitt konto, det gick snabbt och smidigt.

Efteråt tog vi en sväng på stan. Darlingen skulle klippas och jag smet in en sväng på Guldfynd.



Jag köpte ett armband och ett par örhängen till mig samt en present till Elin.


På eftermiddagen var vi in till stan igen. Det var fackmöte som stod på agendan. När det var slut åkte jag till Oxelösund och hämtade upp Elin.

Vi började vårat äventyr med lite mat på Restaurang Qvarnen. Vi delade på en tallrik "Grillbuffé", som bestod av 5 olika sorters kött. Jättegott:)




 

Elin fick sin lilla present av mig och utbrast "Nämen, det är ju en sån som du har!!":)


Efter Qvarnen så gick vi en snabbis till Fik@. Vi tog varsin kaffe och en liten dessert. Jag tog mig en kula chokladglass, det var alldeles tillräckligt. Vi satt där och chillade i sofforna en stund innan det var dags att gå vidare mot bion. Vi såg "Pirates of the Carabbean 4". En mycket bra film och Johnny Depp är ju bara sååå snygg;)


Ett jättetack till dig Elin, för att du ville följa med och att du ställde upp och betalade hela kalaset. (Det var verkligen jättepinsamt, hon skulle få hela den här kvällen i födelsedagspresent av mig, men jag glömde plånboken hemma. Jaja, så kan det gå, hon kommer att få en överföring till sitt konto istället;))



Nu åker vi på möte med köparen på vår läge...

Nu åker vi på möte med köparen på vår lägenhet:) om en timme så e vi lägenhetslösa:)


RSS 2.0