Säkerhetskontroll

Jag har lite funderingar ang det här med säkerhetskontroller. Jag träffar ju ganska många olika personer varje dag på mitt jobb. Många klarar av det här med bravur, medans vissa verkar bli totalt hjärndöda.

Är det verkligen så att folk är så himla nervösa för att passera en säkerhetskontroll? Vad är man rädd för? Det är inte speciellt farligt att bli kontrollerad. Vi kontrollerar en väldigt hög procent av alla som passerar.

Jag vet att vissa blir jätterädda för att passera en säkerhetskontroll bara för att det heter just, säkerhetskontroll. Samma sak om det står väktare utanför någon affär, som man ska gå ut från. Men man vet väl själv om man har gjort något dumt, eller något fel?

Om man ska ut och resa, kollar man inte upp alla regler då? Då menar jag kollar upp alla regler- noga. Det skulle jag gjort om jag skulle ut och resa i alla fall. Tex en sån rolig regel som folk typ verkar ha "missat" är vätskeregeln. Den startade 1a november 2006. Alltså för ca 3,5 år sen. Flygplatsen är tapetserad av info ang att man bara får ha en 1 liters påse med små vätskegrejer i. Man klickar i en ruta, där man ska ha läst om den här informationen. Det gick massor med olika infoprogram på tv och i media när regeln kom.

Ändå står folk som frågetecken och har ingen aning om att man inte får ta med sig tex en flaska vin. Det roligaste är att när de inte får ta med sig flaskan som handbagage är att då vill de skylla på någon. Det är aldrig deras eget fel att de har förbjudna saker med sig, utan det är någon som inte är med vid tillfället, eller vi som jobbar där, som har gjort fel. De tycker- nästan kräver att jag ska betala för att de ska checka in deras väska. Eller att "jag kan väl vara lite sjysst, det är ju ett dyrt vin". Jag menar, hur tänkte de då?

Den här helgen har varit full av såna människor som verkar ha fått biljetterna bokade av någon annan, samt att de inte berättade något alls om hur man ska göra när man flyger. Jag tycker att det är ganska faschinerande att man nästan kan börjar gråta för att man "måste" kasta en hårgelé eller en flaska med vatten. 

En del passagerare säger "du hittar ju på de här reglerna bara för att sabba för mig!!!". Mmm jo förmodligen, så är det ju naturligtvis. Jag hittar på lite nya regler för varje dag.... Eller inte! Alla länder (utom ett pyttelitet som jag inte vet namnet på) kör under samma regler, så det vore körigt för mig att bestämma reglerna för alla dessa länder!

Om ni har orkat läsa ända ner hit så skulle jag verkligen behöva er hjälp med att bena ut den här frågan; varför är man rädd för att passera en säkerhetskontroll?

En annan sak, eftersom att jag verkar bestämma vilka regler vi ska gå efter, så skulle jag vilja ha lite mer betalt;)



 

Postat av: Agnieszka- mamma till 2

Hmm, folk kanske är rädda för att behöva ta av sig en massa saker... vissa kanske tycker det är jobbigt?



Ja jag tycker du ska kräva mer betalt eftersom du är väldig duktig som får så många länder att ändra sig efter oss:)



kramar

2010-04-25 @ 20:34:52
URL: http://agnieszka.blogg.se/
Postat av: Elin med Charlie

Älskade det här inlägget, det var roligt att läsa.

Jag själv tycker inte om säkerhetskontroller för att det är pinsamt om dom skulle börja pipa. Även fast jag vet att jag inte gjort något fel, så är jag alltid nervös - likadant när polisen är i närheten.

Kramis

2010-04-26 @ 13:32:09
Postat av: Deadliife

Great work! It very impressive. Your web site is helpful. All the best!

2011-11-18 @ 20:00:35
URL: http://deadliife.blogspoo.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0