När Towa kom till världen...

Söndagen den 18e september var vi bjudna på middag hos mina föräldrar. Jag hade ont lite till och från men tyckte inte att det var så allvarligt. Vi stannade dock inte kvar så länge som vi brukar, för jag kände att OM det skulle sätta igång så ville jag vara hemma.

När vi satt i bilen på väg hem till byn så gjorde det lite ondare och vi började prata om att vi skulle ringa Farmor. Vi kom hem och jag ställde mig i duschen. Darlingen ringde in till förlossningen och förklarade läget och de bad oss åka in. Farmor kom och jag la fram kläder som Oliwer skulle ha på dagis dagen efter ifall att vi skulle bli kvar på sjukan.

Vi kom in till sjukan på kvällskvisten (ca 19.30). Jag var öppen ca 3 cm. Pratade lite med BM Mia, tog ctg-kurva och pratade lite om olika smärtlindring. Eftersom att jag inte hann med nåt alls med Oliwer så var jag helt grön på den punkten. Hon förklarade lite vad EDA innebar. Hon sa att hon inte riktigt visste om förlossningen var på gång, eller inte, men eftersom att jag var andraföderska så kunde det gå jättefort när det väl satte igång. Hon frågade oss hur vi kände och frågade vad vi ville göra. Hon var inte riktigt säker på om hon ville släppa hem mig eller inte. Darlingen sa att han trodde att jag ville ta ett bad. OM jag ville. Så blev det. Ett långt varmt bad.

Efter badet fick jag en riktig "må-illa-attack" och kräktes. Usch.


När jag hade badat och kräkts klart så fick jag testa lustgas.Jag fick testa lustgas en liten stund när Oliwer föddes när jag skulle trycka ut moderkakan, men mer har jag inte testat det.

Det smakade äckligt och jag mådde lite illa. Kan vara så att jag kräktes lite då oxå.

Det blev Barnmorskebyte och den nya barnmorskan skulle få bestämma om vi skulle bli kvar över natten eller få åka hem.

Jag var fortfarande öppen ca 3 cm och vi kom fram till att jag skulle få en hög med piller och sen få sova under natten. Jag tryckte i mig alla piller och la mig till rätta för att somna. Darlingen fick sova på förlossningssängen och jag fick en "vanlig" säng.

Jag tyckte att jag fortfarande hade jätteont i höften/skinkan, så de erbjöd att jag skulle få en varm handduk
. Det lät som en alldeles utmärkt idé tyckte jag och väntade, väntade och väntade. Till slut ringde jag på klockan igen. Undersköterskan kom in och jag sa att jag inte hade fått min handduk som jag "beställde" för jättelänge sen. Hon förklarade att jag hade somnat innan de kom in med den och att det hade gått nästan en timme. (Hehe, det är då man fattar hur starka smärtstillande piller och sömnpiller det finns)

Det lindrade iaf ganska mycket med handduken och jag sov till nästa morgon kl 8.


Våran BM Mia var åter på plats och kom in för att titta till oss. Hon sa att jag var öppen 3-4 cm och tyckte att vi skulle gå för att äta lite frukost. När vi hade ätit så frågade hon oss vad vi ville göra.

Min enda plan på hela den måndagen var att jag skulle bleka håret så vi bestämde att vi skulle få åka hem för att fixa det, men att rummet skulle stå kvar och att det var "vårt rum". Vi bytte om och vaggade iväg mot bilen. Vi kom knappt till bilen innan det började göra galet ont igen.


Envis som jag är så åkte vi hem till byn. Jag hade ju faktiskt ett blogginlägg att skriva oxå;) (hade en tävling som hade avslutats dagen innan).

Jag låg på sängen i ca 20 min och vred mig av smärta och hade jätteont. Darlingen tittade på mig och sa bara "NU åker vi in igen". Han ringde förlossningen och sa att vi var på väg in igen varpå vår BM svarar "Det visste jag väl;)". Hehe.

När vi väl var inne igen så fick jag byta om till den snygga vita skjortan igen och koppla upp ett nytt CTG. Klockan var ungefär 11. De såg på mig att jag hade ondare än vad ctg-kurvan visade och de frågade om jag ville ha någon smärtlindring. Jag nöjde mig med lustgas ganska länge, men lite efter 12 hade jag jätteont och ville testa EDA. (Epidural).

De testade skulle sätta en nål för att koppla på dropp. Det misslyckades gång på gång, och jag tror att de stack mig ca 10 gånger på olika ställen. I vänstra armvecket brast tom ett blodkärl. (Det blev en stor bubbla med blod).

När väl nålen satt så skulle narkos läkaren Karin sätta EDA:n. Barnmorskan och undersköterskan tryckte ihop mig till en "ostbåge" och Narkosläkaren försökte sätta "den lilla nålen". Det misslyckades flera gånger och när väl nålen satt så satt den inte tillräckligt långt in, så det funkade inte ändå. De ringde efter en annan narkosläkare. Harald. Han visade Karin att man kunde sätta den lite högre upp och han lyckades på första försöket.Medans de försökte sätta EDA:n så tog BM hål på hinnorna så att vattnet gick. Lagom tills de hade satt EDA:n färdigt så var jag öppen fullt och fick börja krysta.

Kl 14:01 gjorde jag första krystvärken. Efter en stund kom andra värken och bebisens huvud kom ut. Det kändes som att det tog en halvtimme innan jag fick trycka på igen, men 14:07 kom tredje och sista krystvärken och Towa föddes.

Darlingen utbrast; "Det blev en tjej!!!" :)Narkosläkare Karin fick för första gången vara med på en hel förlossning och BM bad henne att ta över kameran. Hon tog massor med kort när Darlingen klippte navelsträngen och några familjebilder.

Så fort BM la upp Towa på mitt bröst så började hon att suga. En hungrig liten flicka :)


Jag sprack lite på "insidan" och fick sys två små stygn.

Eftersom att jag var bedövad så fick jag inte röra mig från sängen på ett par timmar så jag och Towa gosade gärnet. När de två timmarna hade gått så ringde jag på klockan och en "Jordemor" kom in. Jag frågade om jag fick gå på toa och hon frågade om jag ville duscha.

De hjälpte mig upp och jag ställde mig i duschen. Åh vilken underbar känsla! Efter nästan en hel graviditet med foglossning så var det så underbart att kunna röra sig igen! Jag kände att jag hade fått tillbaka min kropp.

Jag stod länge och väl i duschen och njöt av varje sekund. Tvättade håret (som aldrig hade hunnit blekas) och tvålade in mig.

När jag var klar med duschandet så kom de in med grattisbrickan.Åh vad gott det var!


Vi blev en medlem rikare i vår lilla familj och kan nu titulera oss som "Tvåbarnsföräldrar" :D

Underbara lilla Towa föddes Måndagen den 19/9-2011 kl 14:07. Hon vägde 3280gr och var 50cm lång ♥Vi skrevs ut från sjukhuset Onsdagen den 21/9.


Jag är jätteglad över mina två förlossningar, och antar att jag har haft ganska "enkla" förlossningar. Jag skulle inte tveka om att föda fler barn, så vi får väl se vad som händer och sker i framtiden, men just nu tänker jag ägna all min tid åt mina älskade fina barn ♥
Så var det ja...

I flera dagar, (ungefär sex veckor, sen Towa föddes) har jag planerat att jag ska skriva en förlossningsberättelse. Mycket är för min egen skull. Att kunna läsa senare i livet, och minnas, men även för er, mina trogna läsare, som har efterlyst en förlossningsberättelse;) Jag skrev en efter att Oliwer hade fötts. Om ni har lust kan ni läsa den här.

Nu tänkte jag laga lite mat. Seeeeen ska jag sätta mig ner och knåpa ihop en liten berättelse;)


Kika in här lite senare idag om ni vill läsa;)
Oliwer och hans pappa har byggt en koja. O...

photo_effects-13 (MMS)

Oliwer och hans pappa har byggt en koja. Oliwer är helt galet stolt över den och tillbringar gärna mycket tid i den;)


Ny vecka, nya utmaningar. Nu blir det fruk...

photofunia (MMS)

Ny vecka, nya utmaningar. Nu blir det frukost. God morgon ;)


Sånna här gosiga plädar önskar Oliwer oc...

20111030_145440 (MMS)

Sånna här gosiga plädar önskar Oliwer och Towa sig i julklapp;)


Loppisjakten

Som ni redan vet så älskar jag att besöka loppisar. Man kan hitta riktiga fynd om man bara letar lite.

Inne hos Loppi.se kan man både köpa och sälja massor med saker.

För tredje året i rad är det dags för "Loppisjakten" (Förut hette det Rensa För Livet).

Ann Söderlund åker runt till olika kändisar och letar igenom deras hem efter "onödiga" kläder och prylar som de kan sälja på Loppi.se. Alla pengar går oavkortat till Childhood.Härliga Ann Söderlund har besökt en rad olika kändisar - bla Hannah Graaf, Sanna Lundell, Josefin Craaford, Pernilla Wahlgren och hennes svägerska Jessica, Katrin & Bingo, Cecilia Blankens, Emma Wiklund och bästisarna Sofia Wistam & Hannah Hedlund. Alla har de skänkt massor med saker till förmån för childhood.

Varje måndag kommer ett nytt program upp på Expressens web-tv.Under hela Loppisjakten så gästbloggar Ann Söderlund hos Loppi.se. Kika in på hennes blogg här :DÄr ni lika sålda på begagnade saker som mig?

Nya vantar

20111030_121544 (MMS)

Barnen har fått varsitt par vantar som mormor har stickat;)


Glöm inte att vrida tbx klockan i natt;) G...

20111029_112319 (MMS)

Glöm inte att vrida tbx klockan i natt;) God natt;)


Oliwers nya rum

Jag skulle ta en "före-bild" på Oliwers rum innan allt skulle bäras ut. Dock var det så stökigt att man knappt såg var sängen stod, så jag struntade i det.

Nu är nästan allt färdigt.
Gardinstång och några tavlor ska upp. Ev nån vägglampa. Det får vi ta tag i imorgon.Efter att bilderna hade tagits så satte vi upp den coola Sverigelampan över huvudändan på sängen. Jag var snabb att hänga upp hans drömfångare oxå, utan den kan man väl inte sova??

Så där blev det. Vi har rensat ut massor av hans leksaker och böcker. En del saker plockas bort och en del har åkt ner till lekrummet. Det är himla skönt att han har två rum så man faktiskt kan hålla det någorlunda städat iaf. Lekrummet får se ut som ett bombnedslag, det hör lixom till. Det städas inte alls lika ofta som hans sovrum.


Som ni kanske ser är det en väldigt ful tapet. Neutral, men skitful. Men som sagt, ekonomin tillåter inte några tapetseringar just nu. Jag tror inte att vi skulle orka göra nåt åt det just nu ändå.

Tänk er en cool fondvägg med nåt häftigt motiv bakom Oliwers säng. Ja så kommer det nog bli i framtiden.

Ja, vi är nöjda och Oliwer är nöjd. Hur tycker ni att det blev?
HalloweenHappy Halloween!! :)

Just chillin', having a beer and eating so...

20111029_185407 (MMS)

Just chillin', having a beer and eating some corn;)


Towa leker med sin Sophie the giraffe. Hon...

20111029_182738 (MMS)

Towa leker med sin Sophie the giraffe. Hon gillar den skarpt;). Nu är vi nästan helt klara med båda rummen;). Yeey!! En kaffe på det;)


Dagen första citat från unge herrn i huset...

20111029_104129 (MMS)

Dagen första citat från unge herrn i huset ; "mamma, har du en till bebis i magen?" jag; "tycker du att jag är tjock?" Oliwer; "ja.". Jaha, typ tack? Tur att jag älskar honom ändå;)


Stackars

Stackars lilla bloggen. Oj vad du har blivit lidande de senaste dagarna.

Idag fick jag ett ryck.


De senaste dagarna (typ månaden) har jag funderat på om vi inte skulle ta och flytta Oliwers grejer till ett annat rum. Oliwer har haft sitt rum jämte vardagsrummet på övervåningen. Det rummet saknar dörr, vilket kan vara lite jobbigt ibland.

De som bodde här innan har gjort som ett valv in till det rummet. Det har funkat bra, men sen Towa kom så känner vi att det vore skönt att ha en dörr som vi kan stänga. Han glömmer lixom att lyssna på oss allt som oftast, och då kan det vara skönt att kunna säga att han ska gå in på sitt rum o stanna tills han är snäll igen, och så slipper vi höra när han skriker ;).

Idag började jag och Darlingen med att tömma Oliwers rum.
Vi ställde ut allt i vardagsrummet, dammsög och våttorkade golven, tvättade fönstrena och tog ner alla tavlor.


Det mesta är tömt från kontoret oxå, och en del saker är inställda i Oliwers gamla rum. Problemet är att hyllorna som sitter fast på väggen på kontoret måste flyttas till nya kontoret. Vi måste ta med dem för att få plats med alla pärmar och annat "bra att ha".

Min bror var här under några timmar och passade Oliwer. Han passade Towa oxå under vissa perioder.
Imorgon ska vi fortsätta med rummen och då ska Oliwer till Farmor.


Jag trodde att jag hade bloggat en bild på Oliwers rum förut, men det var tydligen bara hans lekrum. Men jag lovar att jag ska visa er hans "nya" rum sen ;).

Egentligen hade jag velat göra i ordning hans nya rum, och kontoret oxå såklart, men ekonomin tycker inte att vi ska göra det, så det får ligga på is ett tag.Nu vet ni iaf att vi lever här ute i byn :D

Imorgon hoppas jag kunna visa er fina bilder på hur det blev :D

Blir en favorit i repris på mina fina barn :)


Oliwer ska flytta. Han ska byta rum med ko...

20111028_161317 (MMS)

Oliwer ska flytta. Han ska byta rum med kontoret;)


Jag och Towa var ute på promenad med Jenny...

20111027_125031 (MMS)

Jag och Towa var ute på promenad med Jenny o Julia. Såg så fridfullt ut där i vagnen;)


♥ Fina barnSyskonmys♥


Mina underbara fina barn. Mamma älskar er

My new BFF ;)


Kyrkan

Vi bor granne med en jättefin kyrka.

Härom kvällen tyckte jag att den var extra fin och stannade till för att ta några bilder.

Resultatet ser ni ovan. Jag gillar dem. Vad tycker ni? :)

Woho:)

20111026571 (MMS)

Woho:)


Ta vara på tiden

När Oliwer föddes sa alla till mig att jag skulle "Ta vara på bebistiden". Jag tyckte att jag gjorde det, men helt plötsligt började han på dagis och jag började jobba heltid igen.
Nu är han 3 år och snart 4 månader. Jösses, han föddes ju typ i förrgår;)

Den här gången så känner jag att jag tar mer vara på dagarna. Jag menar, dagarna går helt galet snabbt, men vissa dagar gör vi ingenting. Jag gosar och leker med Towa. Hon har börjat le åt mig och det är helt underbart!


Jag hade tänkt att jag skulle dammsuga övervåningen idag när Oliwer är på dagis, men jag gör nog det senare under dagen, eller imorgon. Det blir nog en film till med Towa på magen ;)

Bara för att jag kan, och bara för att det är alldeles underbart ♥


Trött sötnos

20111026568 (MMS)

Världens finaste lilla tjej sover på mig:)


Jag och Towa gosade lite förut. Men var ha...

20111025565 (MMS)

Jag och Towa gosade lite förut. Men var har hon handen?!;)


Dagens steg 20111025

20111025566 (MMS)

Dagens steg 20111025


Stan

Idag åkte jag och Towa in till stan. Vi fikade med Jenny och Nathalie och deras små tjejer. Vi satt länge. Fikade och snackade. Efter det blev det en liten sväng på stan och sen åkte jag och Jenny hem till henne.

Det blev ännu mer fika och sen gick vi en lagom lång promenad. Vi gick förbi dagis och hämtade Daniel och sen gick vi hem igen:)

Blev en heldag med Jenny och Julia. Julia är 9 dagar yngre än Towa så det kommer att bli galet skoj att följa dem med åren ;) Tack för idag, Jenny!

En jättebra dag som har avslutats hemma i soffan med en stor kopp te och lite plockgodis;)


Förresten, jag har blivit med ny lur, jag hoppas att den kommer imorgon;)

Towa och hennes kompis Julia:)

20111025563 (MMS)

Towa och hennes kompis Julia:)


Sandpapper??

När jag hade fött Towa så funderade jag över en sak.

Varför är det så himla hårt toapapper på förlossningen och på bb? Jag menar de flesta som föder barn får det lite "svidigt" där nere, och skulle kanske behöva lite mjukt papper att torka sig med.


Tex på Nyköpings lassarett. Där finns det fem st förlossningssalar och ett antal rum inne på bb.

Det är inte spec höga kostnader att byta ut det hårda pappret mot härligt mjukt och skönt papper. Det handlar kanske om totalt 10-15 toaletter.

Tycker att vi betalar tillräckligt mycket i skatt för att det ska ingå ett mjukt papper så man slipper "riva" ännu mer där nere.

Är det bara jag som känner så?


Om jag ska få fler barn i framtiden tänker jag minsann plocka ner en stor, tjock rulle med mjukt papper i BB-väskan!Jag har pysslat ihop ett litet kort som en...

20111024557 (MMS)

Jag har pysslat ihop ett litet kort som en nyfödd liten Lova ska få idag:)


God morgon måndag

Hej hej hallå dagboken... Eller nåt ;)


Nu är jag blond igen.
Eftersom att jag hade underhåret mörkt förut, så är det numera orange. Det visste jag redan innan att det skulle bli, så har laddat upp med mörk hårfärg. Den ska bara läggas i håret.....! Hoppas att jag gör det innan jag behöver bleka det andra igen;) hehe. Ibland är jag inte så jättesnabb...!

I morse var vi uppe tidigt. Vi skulle skjutsa Darlingen. Han skulle bli hämtad av en kollega och sen iväg på utbildning. Ikväll ska vi hämta honom i stan och åka vidare mot Oxelösund. Istället för att ha två bilar i stan så gjorde vi så här.

När man väcker våra barn på morgonen märker man verkligen att det är Eriksson-barn.
Oj vad svårväckta de är. De knorrade och protesterade. Hehe. Det är mina barn det;)

Nu är Oliwer på dagis och leker i gympasalen. Jag och Towa ska se på en film innan vi ska starta dagen, jag har lite pyssel att göra;)Vad har ni för er idag??:)

Är fortf nyfiken på vilka ni är som läser min blogg, jag ser att det är fler och fler som kikar in. Berätta för mig;)

Blondie

Sitter med blekningsmedel i håret. Det ska tvättas ur alldeles strax. Äntligen försvinner min hemska utväxt. Jag hade en perfekt plan. Jag hade väntat alldeles förlänge med att bleka håret men bestämde mig för att bleka håret när Oliwer var på dagis.

Desvärre fick Towa för sig att komma just den dagen som jag hade planerat att bli nyblekt.
Av någon anledning så blev jag inte blekt i håret då.

Nu, 5 veckor senare har jag äntligen fått tummen ur och fixat det.
Nu ska det bara sköljas ur. Usch o fy så drygt, men sen är det färdigt. Halleluja;)


Idag har Oliwer varit jätteduktig.
Ingen blöja idag. Bara kalsonger och inte en enda olycka. Yeeey! Nu kanske det börjar vända:D


Jag tycker att jag ska vinna massor med pengar. Eller iaf nån liten bloggtävling. Det var längesen nu;).

Jag vill åka till Finland oxå, visa upp lilla Towa för Darlingens mormor.
Hoppas att vi kan göra det innan jul.


Nehe, skölja av hårfärgen var det.

Tränar

20111023556 (MMS)

Vi ligger i soffan och tränar lite:)


Idag fick vi finbesök:) Lena kom och hälsa...

20111023550 (MMS)

Idag fick vi finbesök:) Lena kom och hälsade på. Towa och Oliwer fick varsit paket, i Towas fanns det här söta bäddsetet:) Tack Lena!


Dagens i-landsproblem. Jag vill lägga mig ...

20111023549 (MMS)

Dagens i-landsproblem. Jag vill lägga mig på sängen, dricka en kaffe o glo på film, men sängen är full med kläder som måste läggas rätt först. Suck.


SyskonmatchningMamma har stickat en likadan tröja till Oliwer som Towa fick. Nu blir det lyxsyskonmatchning:)

Tack Mamma!! ♥

Fin overall

Towa fick en helt underbart fin overall av sin blivande gudmor Elin ♥

Så här fin blev hon i den :)

Så här glad blev hon :) ♥Tack snälla Elin!!

Bra lördag

I morse fck jag ett sms från Agnieszka. Hon och barnen hade tråkigt och ville komma ut och leka lite. Självklart fick de komma ut!!

Det blev fika, lek och massor med bus. Agge gosade med Towa och jag var lite "barnledig".


De hade med sig ett paket till Towa.
Oliwer "hjälpte" henne att öppna det. Det innehöll en supersöt speldosa, en sovpåse och en napp. Tack snälla!Towa provsitter min gamla babysitter:) Den...

20111022546 (MMS)

Towa provsitter min gamla babysitter:) Den funkar ju fortf, typ 28år senare:)


BVC besiktning

Underbara höst.

När det ser ut så här ute, så tycker jag att hösten är helt okej. Jag gillar när löven ändrar färg och blir oranga och gula. Jag gillar att vara ute och gå bland fälten.

Hela sommaren väntade jag på hösten eftersom att Towa skulle komma då.
När hon väl kom så kom hösten väldigt snabbt. Jag känner mig nästan lite lurad. Sommaren gick alldeles för snabbt.

Nu hoppas jag att det blir en fin höst. Solen ska skina och det behöver inte vara för kallt.

Så här såg det ut i morse när vi gick till dagis. Oliwer undrade var all is kom från. Jag försökte förklara. Jag vet inte om han förstod, men han slutade fråga iaf;)
Om en stund ska jag och Towa hämta Oliwer och bege oss in till bvc.
Besiktning av båda barnen står på schemat. När det är klart är det Busiz som gäller. Yeey:)

Vem är vem?Oliwer och Towa? Towa och Oliwer?

Vem är vem?! ;) ♥

20111020

20111021540 (MMS)

Gårdagens steg.


Lyxfällan

Nu är Lyxfällan slut och jag ska bege mig mot sängen. Är helt slut i kroppen och huvudet.

Nu ikväll var jag och min vän Madde på en fotoföreläsning. Många bra tips som sades. Ska nog ta med Towa på en liten fotorunda imorgon när vi har lämnat Oliwer på dagis:)Hittade halva reapriset inne på H&M idag.
Köpte två klänningar till Towa, två t-shirts och en skjorta till Oliwer och tre skjortor till Darlingen för 200kr:). Yeey!


God natt vänner!

Fotoföreläsning

20111020538 (MMS)

Nu är det dags för fotoföreläsning:)


Höstpromenad!

20111020536 (MMS)

Vi är ute på promenad i det härliga höstvädret:)


Höst

Idag är det en riktig höstdag här i byn.

Oliwer är på dagis så jag, Towa, Darlingen och Zelda ska gå ut på en långpromenad. Jag tänkte ta med mig kameran, kanske kan få till några fina bilder;)

De här fina örhängena från MissDee fanns i goodiebagen som vi fick som vip-bloggare på UnderBARA BARN mässan;)

Jag älskar dem!

Reafyndat

Igår spenderade jag och Towa några timmar på stan med min vän Elin.

Vi kikade lite på rean och fyndade lite.
En underbar kofta och ett par byxor på H&M, två söta bodys till Towa och två tuffa t-shirts till Oliwer på Lindex och en vit "gratisbody" på Kappahl (Jag hade en kupong så jag fick välja en valfri body ur den serien)

285kr gick hela kalaset på.
Hur underbart söt är inte den lilla koftan??? Varför finns den inte i min size?!Me love rea :)

Oliwer

Familjesmycken hade en monter på UnderBARA BARNmässan. Vi stod där länge och väl och kikade.

De hade en "fyndlåda". Den bestod av smycken som de hade gjort som olika tester och som de sedan sålde ut billigt.

Självklart var jag tvungen att kika lite i lådan och mot alla odds så fanns det en stjärna med namnet OLIWER på.
Eftersom att vi stavar med W så är det inte jättelätt att hitta olika saker med rätt stavning. Jag letade vidare i hopp om att hitta en TOWA oxå. Det närmaste jag kom var TUWA. (typiskt!!!)
Självklart köpte jag OLIWER smycket (200kr, ord 695kr). Men saknar ju TOWA, hon måste ju få en egen stjärna och hänga jämte Oliwer. (Mamma, en bra julklapp till mig... *hint hint*)

Söt mössa till TowaDen här söta Lundmyr mössan köpte jag till lilla Towa på UnderBARA BARN mässan:)

Den är lite stor, men underbart söt, och snart växer Towa i den

Halsband

Häromdagen fick jag ett vadderat kuvert.

När jag öppnade det hittade jag det här underbara halsbandet!
Tack snälla Marianne!


Märket VÅGA och många andra märken hittar du inne hos Marinex.

Towas sänghörna

Igår fixade vi lite i Towas sänghörn :)
Vi satte på "vyssanlull tassarna" (som jag vann på mammabloggkryssningen) och så satte vi upp min hemmagjorda lilla hylla på väggen och hängde upp en ljusmobil med delfiner på den. Äpple-nattlampan ställde vi på hyllan och satte fast med självhäftande "puffar". Satte även upp "God natt min skatt". (Jag satte orden snett, och ångrar det lite, ska försöka få loss dem o sätta dem rakt, dock sitter de som berget!!)


Ser ni lilla Towa i sängen?? Hon syns knappt, men hon ligger och utforskar delfinmobilen ;)

Sur...!Näe, jag och blogg.se är INTE vänner idag.
Jag har försökt mer eller mindre hela dagen att ladda upp bilder på det vi fick i goodiebagsen på underBARA BARN mässan. Jag har försökt med Mozilla, Explorer och Google Chrome. Gaaaah!!!

Den här bilden är den enda som har kommit in. Jag radade upp allt och tog bilder. På den här bilden ser ni som sagt nästan bara Liberoväskan. Den innehåller blöjor, våtservetter, en regnkappa, bindor och lite annat smått och gott.

Vi fick så himla mycket fint. Det var örhängen från MissDee, usb minne från Amanda Egilson, massor med blöjor och andra bebissaker, två st dinglisar, reflexer och mycket mycket mer!Efter frukosten idag skulle vi städa. Vi plockade lite, sen tröttnade vi. Det har varit världens tråkigaste väder idag. Regnrusk, grått och tråkigt. Vi har knappt gått utanför dörren idag. Dagen har gått väldigt fort, men vad gör det? Det kommer ju en ny dag imorgon;)
Fest

I lördags var vi bjudna på "By-fest". (Ja nu hörs det verkligen att vi har flyttat ut på landet!! ;))Temat var "Glitter & Glamour samt "Nitar & Läder"
. Jag fick nog med nästan allt i min outfit. Det roligaste var att när jag började titta på mig själv så kom jag fram till att två par örhängen (MissDee och Amanda Egilson) har jag fått i olika goodiebags. Halsbandet (Lindex tror jag) från en goodiebag. Hårbandet var halva reapriset (i någon affär...). Klänningen och "läder"leggings och bältet är från Gekås. Skorna är från skokanonen.

Dvs en ganska billig outfit;).

Towa hade på sig sin nya Lundmyrklänning, Lundmyrbody (under klänningen såklart), strumpbyxor och mormors hemmagjorda converseskor. Här ser man tydligt hur man prioriterar. Sina egna kläder eller barnens;)Darlingen ska ut och jaga idag, så jag har bestämt att vi ska städa idag.
Jag hatar när det ligger saker överallt. När jag var yngre var det helt tvärtom. Då låg det verkligen saker överallt, men jag hade koll på var alla saker låg. Koll på kaoset helt enkelt.

Sen Oliwer kom, eller spec sen vi flyttade ut i huset får jag panik om det ser för jävligt ut. Jag går runt och plockar, dammsugar och grejar allt som oftast.


Jag ska nog ta och köpa mig en ny burk med färg någon dag, så jag kan måla kökssoffan.
Jag började på den när jag var gravid, men kunde inte fortsätta pga foglossningen.


Nehe, dags att sätta lite fart;)

Just nu. Towa och Flisan använder mig som ...

20111017530 (MMS)

Just nu. Towa och Flisan använder mig som säng. Det är ganska mysigt faktiskt:)


Trött jag blir!

Åh så trött jag blir på blogg.se.

Är det bara jag som har problem att lagga in bilder?
Om jag använder mig av bilder som jag tar hem från internet så går det bra. Då laddas det upp ganska snabbt, men mina egna bilder tar en hel evighet vissa dagar.

Jag tänkte visa en hög med bilder på innehållet i goodiebagsen från Underbara barn mässan.
Men när det tar så j*la lång tid att ladda så låter jag det ligga på is ett tag.Gaaah så arg jag blir. Skulle skriva ihop en förlossningsberättelse oxå, men känner att jag inte har tid och ork till det just nu.Vad vill ni läsa om/ se i min blogg? Lite tips tack!! :)

Sn-bildenBilden på oss som var i Sörmlands nyheter :)

Mormor kan

Igår fick Towa en pippi-tröja. Den är i "fel" färger (Rätt färger enligt mig), och den har hennes Mormor stickat:)

Oliwer ska få en matchande tröja, den är inte riktigt klar ännu.Kommer ni ihåg de små "converse" skorna som Towa fick för några veckor sen. De har Mormor oxå stickat (Eller virkat).


Min mamma är grym ♥.
Jag vill oxå kunna virka och sticka :)

Underlägg

Häromdagen fick jag hem mina fina underlägg från Smartphoto. Smartphoto är det nya namnet på Extrafilm.

Smartphoto är en fotobutik på nätet där man kan beställa det mesta, allt från canvastavlor, fotoböcker, vanliga fotokopior, väskor och mycket mer.

Jag valde att testa att göra sex st underlägg. Man kan göra dem helt hur man vill, antingen ha sex likadana underlägg, eller med sex olika motiv. Jag valde som ni ser att göra med sex olika motiv. Underdelen av underläggen består av kork och ovansidan består av ett hårt slitstarkt material (känns som nån plast). De är lätta att torka av om man skulle spilla på dem.

Det var superlätt att göra dem och det gick jättesnabbt. Det var även impornerande snabb leverans. (några få dagar).

Resultatet blev kanonbra.
En bild blev lite mörk (den längst ner till vänster), men det fotot är taget utan blixt och är ganska mörkt som orginalfoto oxå.

Man får med en praktisk liten ask att förvara dem i när de inte används.


Vi använder dem i tv-rummet nere i källaren. Jag tycker att de passar in där ganska bra, samt att det är skönt att slippa få fula "ringar" på bordet.


Underläggen får 5 stjärnor av 5 möjliga.


Jag kan verkligen rekommendera den här produkten.
Perfekt julklapp till tex mor eller far föräldrar (som har allt).

Napp

Med tanke på hur många olika nappar jag har fått hemskickade och i olika goodiebags på sista tiden så önskar jag nästan att Towa ska börja använda det.Oliwer använde aldrig något alls. Däremot har han sitt "ludd". (Det är stoppningen från gosedjur, ni vet sånt vitt "ludd").

Vad har era barn för "snuttegrejer"??
Napp, tumme, snuttefilt osv?

Bilder från Underbara barn

Sådärja, idag gick det lite bättre att lägga upp bilderna. (Läs LITE bättre).

Jag tog inte så jättemånga foton igår på mässan eftersom att jag ska dit imorgon oxå, så tänkte jag att det är ingen panik. Men några bilder blev det. Här är några av dem:
Fina Ewa. Hon jobbade i Lingon och Blåbärs monter. Vi träffade Ewa på Mammabloggkryssningen och på Barnshoppingeventet för några veckor sen. Hoppas att vi ses snart igen:)
Barnen fick pyssla ihop sina egna kronor. Nova kämpade länge och väl med sin.
Som sagt, BARNEN fick pyssla. Stackars Elton som bara fick titta på ;) hehe.
Miss Dee´s monter. Mycket fina saker där!
Självklart fanns det lite saker att handla. Hos Bonti hittade jag den här underbara Lundmyr klänningen till Towa, två par strumpbyxor och en mössa i fleece. Allt gick på 201kr. Galet billigt. (ord pris skulle bli 796kr)

Här har vi alla goodiebags.
(Inte den från Bonti, det är kläderna jag köpte till Towa).

Galet mycket saker!

Vill ni se vad som finns i?? ;)Ger upp

Jag tänkte visa några bilder från dagen, men när det tar ca 4 år att ladda upp en bild så ger jag upp.

Det var tidigt i morse. Nu somnar jag. Jag hoppas att det går att ladda upp bilder snabbare imorgon.

Bjuder iaf på den bilden som ville laddas upp, en bild på Mig och Towa från idag:)

Härlig dag!

Vi har haft en härlig dag i den kungliga huvudstaden:)Bild på Agnieszka och barnen, samt på lilla mig som ammar Towa. Ewa som har tagit bilden :)


Jag och Towa satte oss i bilen vid 7 tiden i morse och rullade upp mot Sthlm. Vi träffade Agge och barnen när vi kom upp.

Oj vilka härliga goodiebags vi har fått, och så mycket underbart folk som har stått i alla montrar!


Jag ser fram emot att åka upp till Sthlm igen på söndag. Då ska Darlingen med:)Tänkte visa lite egna bilder lite senare ikväll. Nu ska jag gosa med min favorit Towa ♥

Mot Sthlm!

20111014516 (MMS)

Jag och Towa är pigga och glada och är på väg till Sthlm för att gå på vip-träff på underbara barn mässan:)


Usch vad jag hatar att skrapa rutorna!

20111014513 (MMS)

Usch vad jag hatar att skrapa rutorna!


Ikeatime

Idag ska Oliwer lämnas på Dagis lite före 9. Han ska ha med sig sin ryggsäck och en liten matsäck:), för idag är det Torsdag och det betyder "skogsutflykt".

Oliwer älskar skogsutflykterna. Även om skogen de går till med dagis endast består av några få träd, så har de hur roligt som helst. Han har redan berättat för mig att han ska minsann plocka massor med kokosnötter (ekollon) idag;).

Jag och Towa ska in till bvc och kontrollera vikt och längd, sen ska vi åka med min vän Elin till Ikea :).

Det som står på inköpslistan är kudde och täcke till Towa (kan inte hitta Oliwers gamla babykudde och täcke). Sen blir det nog lite smått och gott oxå inhandlat. Tex värmeljus;).Tänkte om jag skulle ge mig på att skriva en förlossningsberättelse, är det något ni skulle vara intresserade av att läsa?

Tid med enskilt barn

Sen Towa kom har Darlingen umgåts mest med Oliwer, och jag med Towa. Det är ju inte så konstigt eftersom att hon ammar.

Både jag och Darlingen anser att det är viktigt att vi umgås själva med ett barn i taget, så man "knyter band".

Oliwer och Darlingen är ute och bygger på hans koja. Jag och Oliwer var ute i skogen häromdagen. Oliwer och Darlingen var ute och "jagade älg" igår. (De satt i skogen hos Darlingens föräldrar och väntade på älgar och andra djur. Dock kom det inga djur, men lite vildsvinsbajs hittade de till Oliwers stora lycka;)).


Det känns jätteviktigt för mig att kunna ägna mig 100% åt Oliwer ibland.
Jag kan inte vara borta från Towa så jättelånga stunder, men när Darlingen är hemma så kan jag och Oliwer leka. Jag känner att jag vill att Oliwer inte ska känna att han blir bortputtad, att han hamnar i andra hand. Towa är ju så liten, så hon fattar ju inget, men Oliwer fattar nog mycket mer än vad vi tror.


Från att ha alla helt själv, Mamma, Pappa, Mormor, Morfar, Farmor, Farfar och resten av familjen, till att dela alla med en ny liten familjemedlem är kanske inte alltid så roligt.Ni som har flera barn. Ser ni till att göra olika saker tillsammans med ett barn i taget, eller gör ni allt tillsammans med barnen?


Självklart är det viktigt att barnen får umgås med varann oxå, de är ju ändå syskon, men just den grejen att umgås ensam med en förälder, det tror jag på.Att umgås hela familjen är oxå jätteviktigt♥
Äppelpaj a´la Darlingen

När jag och Towa kom hem från stan förut idag så doftade det ljuvligt i huset. Darlingen hade slagit på stort och slängt ihop en god äppelpaj.

Farmor och Farfar kom förbi och fikade. Towa sov på Farmor under hela tiden de var här. Hon verkar ha bestämt sig för att aldrig vara vaken när Farmor och Farfar är i närheten ;).


Oliwer levde rövare och både jag och Darlingen spelade innebandy med honom (i olika omgångar).

Han var så trött att han somnade mitt under middagen.
Redan kl 18. Gaaaah. Alldeles för tidigt för att somna inför natten. Vi får väl se om han sover hela natten, eller om han kommer knatandes sen...!Det har med andra ord varit en lugn och fin dag. Nu ska vi titta på "Halv åtta hos mig" :)

Ortopeden

Idag har jag och Towa varit inne på sjukhuset. Eftersom att hon låg i säte och fick vändas så var hon tvungen att besöka ortopeden.

Ortopeden klämde, kände, drog och vred. Sen sa hon att allt kändes jättebra och att vi ska få remiss till röntgen om 6 månader för att kontrollera en extra gång så att allt ser bra ut.


Efter sjukhusbesöket åkte vi hem till min gamla jobbarkompis Sara. Det blev kaffe, massa skitsnack och bebismys;). Jag köpte två tavlor av henne som ska upp i vår lounge;).


Towa har fått så mycket paket av massa olika personer. Jag har glömt att visa några av presenterna;

Jättefina kläder! Stort tack!! :)


Nehe, Darlingen har bakat äppelpaj och Farmor och Farfar kom precis hit, så nu blir det lite fika:)

Vacker dag

Idag när jag och Towa hade lämnat Oliwer på Dagis så åkte vi mot Trosa.

Vi träffade min fina vän Linn, gick en promenad i vackra Trosa och fikade.
Jag fick en söt present från Linn. En påse med te och en påse med chokladpraliner:) Ska bli spännande att smaka:)

På eftermiddagen så bakade jag en kladdkaka och sen kom Carro och Samuel på besök. Vi fick ett stort paket i guldpapper av dem. Det var jättefina presenter. Tröjan och mössan har Samuels mormor stickat till Lilla Towa:).

Oliwer och Samuel lekte gärnet medans Towa sov. Jag fattar inte hur hon kunde sova i sånt oljud, men det kunde hon tydligen.

Tack för att ni kom och tack för presenterna!!


Kaffemugg

20111011509 (MMS)

Jag och Towa är på väg till Trosa. Jag passar på att inviga den coola kaffemuggen som jag fick av Agnieszka i födelsedagspresent:)


AwardFick en söt Award av Agnieszka och den ska såklart skickas vidare;)

Nu följer några saker som man ska göra när man fått denna award: Länka till den man fått den av, fullborda de 5 meningarna och skicka den till 5 andra bloggar.

1. När ingen ser eller hör mig… Småäter jag massa godis;)

2. Jag går aldrig hemifrån utan… Mobilen, plånboken och astmamedicinen.

3. Min blogg heter som den gör för att jag… Jag har kallat mig själv för SoffiZ på nätet så länge jag kan komma ihåg, så det fanns inte så många andra alternativ;)

4. Om jag vågade skulle jag… (Jag kommer inte på nåt bra som jag inte vågar göra....!)

5. Om tio år kommer jag att… vara 38 år, bo kvar i vårat fina drömhus, ha ett eller två barn till och vara gift;)

Nu vill ja ge denna award till dessa 5 bloggar!


Emelie
Johanna
Thea
Jenny
Frida

Vinnare i Marinex tävlingenTävlingen är avslutad och två vinnare är dragna.


Vinnare av ett presentkort värt 150kr är.....

Milla - Mamma till SagaBus & LillebrorVinnare av en nyckelring med en tofs är......

Cilla


Stort grattis till er!

Maila era adresser till mig (Sooffiz@hotmail.com), så vidarebefodrar jag dem till Marinex:)


Stort tack till Marinex för en rolig tävling, samt till er som tävlade!

3 veckor

Idag blir min fina lilla tjej hela tre veckor. Tiden går så galet fort. Hon växer så man nästan ser det, och man får ögonkontakt med henne nu.

Det är så roligt att se hur hon utvecklas. Hon kämpar som fasen att hålla upp huvudet när hon ligger på mage. Min stora tjej :)


Om bara 9 dagar blir hon en hel månad ♥

Lita for MissDee

MissDee har anlitat Dani Karlsson som gästdesigner i nya kollektionen Lita for MissDee.

Hon är en av Sveriges största bloggare och har ca 300.000 unika läsare per månad.

Lita for MissDee finns i 46 olika artiklar.MissDee har fått en herrkollektion också.
Den heter HUNK . N.Y.

Modellen för kollektionen heter Louie Eriksson och är hockeyproffs i Dallas Stars. Det är även han som är ambassadör för nya kollektionen.
De nya kollektionerna finns ute i butikerna nu. Det finns hur mycket som helst och det är jättefina grejer!
Titta in hos MissDee.Jag vannYeeey! Jag vann ännu en biljett till Underbara barn mässan!!


Nu har jag och Darlingen en varsin:)

Den här biljetten vann jag inne på MAM:s facebook sida.

PremiärNu har jag och Towa lämnat Oliwer på dagis.

Det blev premiär i bärselen. Det gick jättebra. Hon sov hela tiden;).

Idag blir Towa hela tre veckor. Jag måste ju säga att jag föredrar att ha henne utanför magen :)

Stor och litenOliwer och Towa umgås;)


Imorgon ska Oliwer till dagis 9-14 och Darlingen ska ut i skogen och jaga älg. Det betyder eeeensaaaamtiiid för mig;). Ja Towa är ju såklart hemma med mig, men hon sover ganska mycket om dagarna.

Jag kanske hinner pyssla lite under dagen, eller om jag ska försöka sova lite. Jag har inte bestämt mig ännu ;).

Nu är det iaf sängen som gäller för mig.

God natt alla söta;)Pssst, idag kom jag upp till 9479 steg. Det tar sig;)

Borta?

De som känner mig vet att jag mer än gärna tänder ljus. Typ hur många som helst. Typ överallt.

Främst är det värmeljus som jag "missbrukar".

Idag tog jag som vanligt bort de "utbrunna" ljusen och skulle sätta i nya för att tända dem. Jag tog bort fyra och tog fram fyra nya. När jag skulle tända ett av dem så gick det inte så bra....
De har ju glömt att sätta i en veke i det ljuset.

Haha gissa hur paff jag blev;). Jag kanske ska ringa IKEA och skälla på dem. Jag menar, jag har ju faktiskt betalat hela 19kr för 100st värmeljus;)

Tävlingen är avslutad!Tävlingen är avslutad.

Jag återkommer så fort jag kan med vilka som är de två vinnarna!

Jag och Oliwer har gjort chokladbollar. Ol...

20111009503 (MMS)

Jag och Oliwer har gjort chokladbollar. Oliwer rullade tre st, sen tröttnade han:) gissa vilka tre han gjorde:)


Sovmorgon

Dagen började med att jag och Towa tog sovmorgon. Till 10.30;).
Vi har varit vakna några gånger under natten, så behövde sova ut lite. Skönt var det iaf!

Idag ska vi åka och besöka mina föräldrar. Vi blir bjudna på mat och så ska jag träffa min vän Elin.

Jag har frågat Elin om hon vill bli Towas gudmor, och hon har tackat ja:).Ikväll kl 21.00 avslutas tävlingen med Marinex.
Så passa på att gå in och tävla! Det finns massor med fina saker som man kan handla för presentkortet om man vinner, så vad väntar ni på??;)(Tryck på bilden för att komma till tävlingsinlägget;))
Ser att ni är en hel hög som är inne och läser min blogg varje dag, samt att fler och fler väljer att prenumerera på min blogg.


Vad roligt!

Vilka är ni?
Kan ni inte bara skriva en liten kort kommentar så jag får veta?

Jag vill gärna besöka era bloggar oxå;)

Kylskåpspoesi

Det här med kylskåpspoesi var ju himla populärt för några år sen (läs många år sen).

I somras var jag på en loppis och hittade små förpackningar med ord. De kostade 1kr för två små kartor med ord.

Jag slog till.
Jag tycker att det är ganska roligt att hålla på och skriva och skapa.
Man kan ju skriva hur sjuka meningar som helst, det är bara fantasin som sätter gränser (om man har alla ord man behöver såklart;)).


Jag hade massor med ord på kylskåpet för några år sen. Nu räcker det med några st.

Har ni /eller har ni haft kylskåpspoesi?

Jag gillar´t;)

Puss!Oliwer älskar verkligen sin lillasyster och pussar på henne så ofta han kan ♥

Mina fina barn ♥

Bluebox

Inne hos Bluebox finns det nästan hur mycket roliga saker, som helst.

Vem skulle inte vilja ha någon (eller några) av dessa tokläckra sittpuffar?? Tänk så fint det skulle vara med två st stora fina kanelbullar framför tv:n som barnen kan sitta på:)


Mina barn önskar sig garanterat en varsin kanelbulle att sitta på i julklapp:)Mjölkkannor. Finns både i porslin och i glas. Lika coola båda två.


Batteridrivna blockljus. Bästa är att det finns en liten dosa till;) haha. En snygg "Återvinningsstation" till batterier. En sån skulle jag gärna vilja ha.


En söt liten ask med godis. Ser ni var asken kommer från? Japp, Super Mario;). Den söta lilla ugglan innehåller handkräm. Den skulle passa utmärkt i mitt badrum:)Den här tomteluvan är ju oxå helt galet cool. Eftersom att nästan alla baginbox:ar är så himla fula, så är det ju perfekt att "täcka över" den, med den här häftiga luvan. Då kan man ju ha vinet framme hela tiden:D


Det är en farlig sida för mig. Finns så himla mycket roligt där inne. Problemet med mig är att jag hittar alltid så mycket till alla andra.

Jag köper massa presenter till min familj och vänner om jag hittar nåt som jag tycker passar dem.
Jag måste sluta med det. Nu ska jag tänka på mig och min familj främst.

Som mammaledig så är man ingen miljonär direkt. Inte pengamässigt iaf, men kärleksmässigt ♥

Inte som alla andra dagar...

Den här dagen började som alla andra dagar, fortsatte som alla andra dagar, men fick en konstig vändning.

12 stygn fick Darlingen sy i armen. Ajajajaj. Jag packade in ungar och hund i bilen och åkte till stan och hämtade honom. Eftersom att vi hade missat lunchen så köpte vi pizza. Vi passade på att hyra tre st filmer oxå. Den nyaste "Irene Huss- Tystnadens cirkel" och den senaste "Pirates of the caribbean- I främmande farvatten". Det var en film till, men det är ingen "Sofia-film" så den vet jag inte ens vad den heter;)

De senaste dagarna har Towa börjat söka ögonkontakt.
Idag har det varit massor med ögonkontakt. Det är så mysigt när hon börjar bli lite mer medveten om omgivningen.

Min lilla fina tjej ♥


Åh vad jag älskar mina barn!! :)

Akuten

Idag när Oliwer har varit på förskolan har jag och Darlingen städat. Vi har grejat och donat mest hela dagen. Innan Darlingen gick och hämtade Oliwer så gick han och hämtade ett rakblad.

Anledningen till att han hade ett rakblad är att vår älskade son har kletat päron på speglarna som vi har i vardagsrummet, och det sitter hårt som berget.

Darlingen står och håller på med päronkletet när Oliwer kommer ut i vardagsrummet. Oliwer hittar det lilla rakbladet som ligger där, klättrar upp på en av fåtöljerna och råkar snubbla. Han snubblar framåt mot Darlingen. Oturligt nog kommer rakbladet först och snittar upp ett stort jack bak på Darlingens arm.Om ni vill titta på den
äckliga bilden på det äckliga såret så kan ni göra det här. (På egen risk!!!)

Det blödde hur mycket som helst. Darlingen halvsprang mot toaletten och sköljde.

Jag fattade inte att det var så allvarligt innan jag fick se det asäckliga såret. Uscha!Oliwer undrade vad som hade hänt, tog lite papper och gick och torkade upp alla blodfläckar på golvet.

Vår granne och vän Jocke skjutsade in Darlingen till akuten och nu, ca 4 timmar senare ska jag och barnen åka in och hämta honom.


Tävla nuuuu:)
Det är fortf väldigt lågt deltagande i denna tävling, vilket betyder en väldigt hög vinstchans!

Det är superenkla regler för att vara med så tveka inte!!
Dessutom så är det två vinnare!

Tryck här, eller på bilden för att komma till tävlingsinlägget.


Skynda er att tävla nu. Tävlingen avslutas på söndag.

"Drömmen om ett barn"

Idag var första avsnittet av "Drömmen om ett barn". Det är Renée Nyberg som är programledare och serien handlar om par som av olika anledningar är ofrivilligt barnlösa.

Jag satt i soffan med Towa sovandes på bröstet och tittade. När de pratade om hur mycket de längtar efter barn så kände jag hur det tårades i mina ögon. Jag kände igen mig så himla väl.

Jag började tänka på alla våra missfall (4st) och hur himla efterlängtad lilla Towa var.
Jag är så himla glad att jag har fått två st fina och friska barn. Missfallen kommer aldrig att försvinna från minnet, men man kan ändå lägga dem bakom sig. De har gjort mig starkare och jag är ändå glad över att vi fick dem, för hade vi inte fått dem så hade vi inte fått de här två barnen som vi har fått. Eller hur?


Jag har aldrig fattat varför folk är så rädda att prata om missfall?
Det är som en oskriven regel att man absolut inte får prata om det. Att det är något fult. Man kan inte rå för det. Det är ingens fel.
Missfall är kroppens sätt att tala om att något är fel.Nehe, nu ska vi inte tänka mer på missfallen. Det är som det är.

Besiktigad Towa

Idag var vi en sväng på bvc och vägde och mätte Towa. Hon väger 4070gr och är 54cm lång (Jag tror inte att det stämmer helt med 54cm, det måste blivit fel).

Hon börjar bli stor. Vår lilla tjej♥Det blev en liten sväng på stan efteråt. Vi fikade lite. Jag kikade in på Lindex, jag skulle ju köpa rosa bandet armbandet, men det var tyvärr slut:(. Kanske kan få ett på annat sätt. Hoppas det iaf.

Oliwer har haft en riktig "pain in the ass-dag" idag. Suck. Jävla 3års trots!!
Jag längtar tills han börjar lyssna på oss igen. Nu sticker han iväg så fort han får chansen. Han lyssnar ingenting och gör mest hela tiden helt tvärtemot mot vad vi säger. Han skriker och gäller för allt. Slåss och gör allmänt dumma saker. Gaaaah!!

På kvällarna är han helt underbar. Han är supergosig och jättesnäll. Både mot oss och mot sin lillasyster. Varför kan han inte vara lika snäll på dagarna?Vi hann med att ta bilden som kommer att hamna i tidningen idag med. Den lilla som vi fick se i kameradisplayen såg bra ut, så det ska bli skoj att få se hur den riktiga bilden blir sen:)


Nehe, jag ska försöka somna en liten stund. Har en jobbig huvudvärk och tänkte försöka bli av med den.

Det finns onepiece att köpa på ica maxi. J...

20111006497 (MMS)

Det finns onepiece att köpa på ica maxi. Jag får desvärre inte köpa någon till Oliwer för Darlingen:)


Föräldramöte

Om ca en halvtimme ska vi gå bort till Dagis. Det är dags för foräldramöte. Oliwer ska leka med Farmor under tiden.

Det ska bli intressant att höra vad de har att säga på föräldramötet. Höra om höstens planer och vad de hittar på om dagarna.


Hoppas att Towa sover sig igenom hela mötet, dock så blir hon väl pigg tills vi ska somna ikväll isf, men vad gör det om 100 år??;). Sova får jag väl göra när barnen har flyttat hemifrån??;)


I morse satt Flisan under vår saab och smaskade på en mus.
Bläääääsch! Samtidigt stod vår granngubbe på vår tomt och målade staketet (på vår sida). Jag vet inte om det är de som äger staketet eller om vi skulle målat på vår sida, men mig gör det inget att han gjorde det iaf. Bara att tacka och ta emot;) hehe.
Rosa Oktober

Oktober har ju blivit en rosa månad. Massor med pengar samlas in till rosa bandet under hela oktober. Alla pengar går till bröstcancerfonden.

Man kan köpa små söta rosa band lite överallt. De kostar inte många kronor men gör stor skilnad.


Det här superfina armbandet säljs hos Lindex. Jag läste någonstans att det redan var slutsålt på hemsidan, men om man har tur så finns det kvar i butikerna.

Jag vill verkligen ha ett sånt fint armband. Gillar det verkligen. Hoppas att det finns kvar inne på Lindex imorgon när vi ska in till stan.


Köper du några rosa produkter eller skänker pengar till förmån för bröstcancerfonden?Jag försöker köpa några rosa band + lite andra rosa produkter varje år. Bröstcancer är något som vem som helst kan drabbas av.

Äpplelampa

20111004496 (MMS)

Jag har köpt en söt nattlampa till lilla Towa :)


Skogen:)

20111004495 (MMS)

Jag och Oliwer är i skogen. Vi letar efter troll och gula kantareller. Hur lätt är det att hitta gula kantareller bland 75 miljoner gula löv? Vi har hittat några st iaf:)


Rubrik?Så här såg det ut från vår altandörr i sovrummet härom morgonen. Så underbart vackert!!


Min underbara lilla son♥


Jag har en liten tjej som sover på mig. Hon är väldigt mammig.


Diskmaskinen är urplockad. Andra maskinen med tvätt rullar. Den första maskinen är upphängd. Tvätten som redan hängde på tork i tvättstugan är vikt.

Känner mig produktiv idag.
Det bästa är att Darlingen jobbade bara halvdag idag:) Så han är hemma nu:) Yeeey!

Mys!

20111004491 (MMS)

Nu har jag städat och fixat nytt i eldstaden så nu är det bara att vänta på att det blir kväll så vi kan tända en härlig och mysig eld:)


Klaras bullar

Igår bakade jag och Oliwer bullar.


Jag tänkte ge er receptet. Bullarna var superenkla att göra och blev jättegoda!

Ingredienser

50 g färsk jäst
100 g margarin el smör
3 dl mjölk
½ ägg, uppvispat
½ tsk salt
¾ dl strösocker
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g rumsvarmt margarin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ uppvispat ägg, till pensling
pärlsocker till garnering


Gör så här

Ställ ca 30 st pappformar på 2 st plåtar.
Vispa ägget i en mugg.
Smula sönder jästen i en bunke.
Smält margarinet sakta. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken. Degvätskan blir då så varm som den skall vara 37°.
Häll degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt hälften av det uppvispade ägget, salt, socker och 7 dl av mjölet.
Arbeta degen kraftigt i bunken. Sätt sedan till ytterligare mjöl så att degen blir blank och smidig. Den ska vara ganska lös.
Klicka med hjälp av två matskedar ner degen i formarna.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Med hjälp av två teskedar trycker du sedan ner fyllningen i varje bulle. Tryck ordentligt, ända ner till botten.
Låt jäsa under duk på varm och dragfri plats i köket i 30-45 min. Värm ugnen under tiden till 250°.
Pensla runt fyllningen med resten av det uppvispade ägget. Strö på pärlsocker.
Grädda på nedersta falsen i omkring 8 min tills bullarna fått lagom färg.
Låt svalna på galler mellan två bakdukar. Bra att frysa.
Bullarna blev supergoda!
Jag hittade receptet här.

Ligger och tittar på min otroligt underbar...

20111003490 (MMS)

Ligger och tittar på min otroligt underbara lilla dotter. Hon skulle bara veta hur efterlängtad hon är. Jag har fortfarande svårt att fatta att hon faktiskt har kommit nu<3


Jag kan gå!

Ända sen Towa kom så har min kropp fungerat igen. Åh så himla skönt det är att kunna gå. Jo, jag har lite foglossning kvar, men nästan allt är borta. Så himla underbart!!

Jag hade tänkt att gå en promenad med vagnen förut idag när Oliwer var på förskolan. Dock så var det världens tråkigaste väder ute, så jag kom aldrig iväg.

Nu ikväll så tog jag med mig Zelda och gick ett varv runt kvarteret.
Gissa hur underbart det var. Jag invigde min nya vita vinterjacka (jag hade bara ett linne under) och så gick vi. Det var lagom varmt ute, fast ändå friskt. Det var lugnt, tyst och vi mötte endast en människa under hela promenaden. Jag ska försöka gå minst ett varv runt kvarteret varje kväll. Med Zelda såklart. Resten av familjen är självklart oxå välkomna;)

Förresten, jag tog på mig min stegräknare idag. Glömde den de första timmarna idag, men hade ju som sagt en riktig latisdag idag. Knappa 4000 steg blev det. Imorgon ska det bli fler.

Är det fler än jag som använder stegräknare??


Imorgon ska jag visa några bilder från de senaste dagarna;)


Jag bakade bullar förut.
De blev galet goda, och superenkla och snabba att göra. Jag tänkte lägga upp receptet imorgon;)


Bästa var Oliwer han kom, kramade mig och sa "Mamma, du är så duktig". Så fick jag en puss på kinden, så fortsatte han "Och jag oxå. Vi är duktiga!".

Jaa, Oliwer, vi är ett bra team:) Min stora duktiga kille♥

Glöm inte att tävla!Glöm inte att tävla!!


Det är hela två vinnare i den här tävlingen, ena vinnaren kammar hem ett presentkort värt 150kr och den andra vinnaren vinner en supercool nyckelring!Klicka på bilden eller här för att komma till tävlingsinlägget. Väldigt få tävlande = Stor vinstchans!!!Lugn och ful (?) dag

Idag lämnade jag Oliwer på förskolan lite före nio. De har gymnastik på måndagar. En glad och förväntansfull kille sprang sista biten och möttes av sin bästa kompis F med en stor kram.

De andra barnen var väldigt intresserade av att titta på Towa och Oliwer berättade stolt att det var hans lillasyster Tooooooowa;). Sötisen:)

Det är jättetråkigt väder ute idag. Det kan nog börja regna närsom helst. Suck. Jag tänkte ta en långpromenad med barnvagnen, men tappar lusten bara jag tittar ut.
Jag har en del som jag skulle behöva göra hemma. Jag ska bla fixa en hylla och sätta upp över Towas säng. Den kommer att bestå av en konsoll och två brädor. Dock behöver den ena brädan kapas lite, och sen tänkte jag måla dem vita. Det kanske jag orkar fixa imorgon. Eller kanske ikväll;). Skulle behöva bleka håret och färga ögonbrynen oxå.

Helt plötsligt så hade jag massor med "måsten" ;)


Om en timme ska jag hämta Oliwer. Då tänkte jag att vi ska baka lite bullar. Har hittat ett recept som jag vill testa. Om det blir goda bullar så lägger jag ut receptet här sen;)
Första syskonbilden på Oliwer och Towa ♥

Underbara lilla Towa

Idag var vi som sagt iväg till Eskilstuna för att fotografera lilla Towa.Hittills har vi fått se en av bilderna. Jag typ döööör, hon är så underbart söt! Min fina lilla dotter ♥


Det är Kristin som har tagit alla bilder. Ta en titt på hennes hemsida här, eller på hennes blogg här:)

I'm a little raindeer:)

20111002484 (MMS)

I'm a little raindeer:)


Fotosöndag

20111002483 (MMS)

Vi är i E-tuna. Towa har besökt fotografen. Vi gjorde en nyföddfotografering på henne. Det blev även några fina syskonbilder:)


Varm och skön dag

Jösses vad varmt det har varit idag. Rena rama sommarvärmen! Har ni haft det i resten av Sverige oxå?

Towa fick MVG på sitt hörseltest på BB tidigare idag. Skönt att veta att hennes hörsel är okej. Vi har väl inte tvivlat direkt, för det känns som att hon hör oss, men det är ju alltid skönare när man har det svart på vitt.


Vi har tillbringat hela eftermiddagen hemma hos mina föräldrar. Först fikade vi med äppelpaj och kaffe och några timmar senare fick vi grillat. Kött och köttbullar och strips. Mumma!

Nu ska vi börja rulla hemåt. Det blir Fångarna på fortet och nåt gott snacks till det:) Det blir kanoners:)

Kramar till Er;)

Sista grillningen?

20111001481 (MMS)

Sitter ute på altan och njuter av grillad mat:). Kan det vara sista grillningen för i år?


Towa tar sig en tupplur ute i vagnen. Unde...

20111001480 (MMS)

Towa tar sig en tupplur ute i vagnen. Underbart väder idag:)


OktoberMormor myser med sina barnbarn♥


Halloj Oktober!


Idag är det en fin Oktoberdag. Varmt och soligt:)

När det var hembesök från BVC häromdagen så kom vi på att Lilla Towa inte har gjort hörseltestet på BB. Min tanke var att jag skulle ringa dem på måndag, men idag ringde dem och frågade om vi ville göra testet. Så nu är vi strax på väg mot BB:)

Sen blir det äppelpaj och kaffe hos Mormor och Morfar:)


Önskar er alla en glad lördag:)

Underbara barnIgår när jag kikade in på min blogg så hade jag fått en rolig kommentar. Den var från Mamma Russin och det stod att jag har vunnit en biljett till Underbara barn mässan:)

Den är i Sthlm på Älvsjömässan 14-16 okt.

Jag ska besöka mässan med min fina Darling och våra älskade barn♥


Man UnitedMin fina prinsessa vet redan vilket lag man ska hålla på;)Som vanligt har vi haft fullt upp idag.
Oliwer var på förskolan 9-14 och under tiden så hjälpte vi Darlingens bror + hans flickvän att flytta. De flyttar in i en jättemysig lägenhet och jag ser fram emot att hälsa på när de har fått ordning.

När jag hade hämtat Oliwer på förskolan och hämtat Darlingen i stan igen så åkte vi hem till min bror. Han fyllde år häromdagen. Han fick en hög med presenter och vi fikade. Prinsesstårta och bullar:) Grattis igen Bror och tack för kaffet;)


Efter ett par timmar åkte vi vidare. Vi åkte hem till våra vänner Conny och Jessica. Det var endel folk från jobbet där. Det blev god grillad mat och massor med "Towa-mys":)


Imorgon har vi inga planer alls. Hör och häpna!! Jag kanske ska ta mig ut en sväng i skogen. Det har jag inte varit sen jag var gravid;)


Kram och god natt!

Vi kom hem för en stund sen och nu väntar sängen.RSS 2.0