Enköping

Idag var jag och barnen i Enköping. Det var bloggträff som Mirka (Familjen annorlunda) hade ordnat.

Det var ett mysigt café. God mat. Bra utställare. Fin goodiebag. Rolig fiskedam. Härliga människor och många barn! Det blev väldigt varmt och det var lite jobbigt att hålla reda på Oliwer. Han ville vara lite överallt och Towa var väldigt mammig så jag kunde inte sätta ifrån mig henne.

Mirka är en så lugn och härlig människa.
Jag ser verkligen upp till henne att hon klarar av alla sina barn, sitt hem och samtidigt ordna en så undebar träff! *Tummen upp!*



Det var jätteroligt att träffa Ewa idag oxå, -tack för hjälpen med barnen Ewa!


Vi hamnade hos mina föräldrar när vi var på väg hem. Vi hade jättetur och fick mat :D

En härlig lördag!



Oliwer har precis fått i sin lunch :)

20120331_130040 (MMS)

Oliwer har precis fått i sin lunch :)


Hmpf??!

20120331_093843 (MMS)

Hmpf??!


Imorgon!

Jaaa, imorgon är det dags. Jag ska packa in båda barnen och så ska vi bege oss mot Enköping och Mirkas bloggträff. Det ska bli så himla skoj!

Jag vet inte om jag har tagit mig vatten över huvudet som åker ensam med båda barnen,
men jag räknar kallblodigt med att det kommer att gå bra. Sen är ju Ewa där oxå :). (Hon kan säkert hålla Towa ett tag ;))




Vi hade en helt underbar eftermiddag med familjen.
Först åkte vi in till stan för att klippa Oliwer. Han var så duktig! Han satt snällt på sin stol och lyssnade på vad frisören sa till honom. "Hihihi, det kittlas, mamma!" sa han när hon sprutade vatten på hans hår.

När han hade klippt sig ville han gå in i leksaksaffären och titta. Där hittade vi ett litet "minipingins-set". (40kr), så det fick han köpa.

Sen åkte vi till badhuset. Det var lagom mycket folk där. Jag och Towa badade i varmbassängen medans Oliwer och Darlingen badade lite överallt ;).

Towa älskar vattnet! Hon sprattlar, "simmar", skrattar, skvätter, leker och trivs! Man ser verkligen hur hon uppskattar att få vara i vattnet! Underbart att se!


Oliwer skötte sig jättebra i badhuset oxå. Han lyssnade på vad vi sa, och han övade på att ha huvudet under ytan. Det gick bra nästan alla gånger...
Vi hade som vanligt lite glasspaus efter en stund.

Vi åkte och handlade och sen åkte vi hem och fixade tacos. Det är SÅ gott och jag åt betydligt mer än vad jag behövde, men det går ju inte att stoppa!!! Oliwer åt oxå hur mycket som helst! Det är jobbigt att leka i badhuset, men han blir oxå mer och mer säker i vattnet och han ser fram emot den dagen när han får börja på simskola!


Nääe, nu måste jag sova så jag orkar med morgondagen!


Sov gott alla fina!!


"Jag kan stå emot allt utom det jag blir frestad av."



Oliwer är hos frisören! Han är så duktig o...

20120330_165653 (MMS)

Oliwer är hos frisören! Han är så duktig och han blir så fin!! :)


Towa vill ha!! (bilden är tagen genom skyl...

20120330_163140 (MMS)

Towa vill ha!! (bilden är tagen genom skyltfönstret)


Raka sig?

Det här med att raka benen. Jag orkar inte. Vem bryr sig om jag har lurviga ben? Ingen. Näe, och om det är nån som bryr sig så känns det som att är deras problem. Jag störs inte av det och uppenbarligen inte min sambo heller eftersom att han inte har reagerat. (Han har iaf inte klagat nåt om det)

I min ungdom så var jag väldigt noga med att raka benen.
Om det var nåt hårstrå kvar på benen så kunde jag knappt gå ut- även om jag hade långbyxor på mig. Dock tävlade jag i bowling när jag var yngre och då hade jag kjol på mig, så då rakade man benen ändå.



(Bild från google)

Är du noga med att raka dig? Benen, under armarna? Nån annanstans?


Under armarna är jag lite mer noga med, men ibland hinner det växa till sig en liten buske. Haha.


Laddar.... Laddar....

Laddar..... Laddar..... Laddar.....

Hmm, typ så. När jag försöker lägga in bilder så laddar den typ hur länge som helst innan den ger upp. Undrar om det kan vara min dator som börjar ge upp? Den har ju några år på nacken.

Har lånat min brors dator, får testa den ist ;)


Idag är det träning på cms som gäller kl 12. Sen ska Oliwer klippas och sen ska vi till badhuset :). Blir en mysig dag med familjen! Imorgon är det bloggträff hos Mirka som gäller. Det ska bli jätteskoj att träffa alla härliga mammor, pappor och barn :).



Have a nice friday ;)

Hej kära vänner! Jag är lite sur över att ...

20120324_160827 (MMS)

Hej kära vänner! Jag är lite sur över att jag inte kan ladda in bilder och hoppas att det funkar imorgon. Efter min lilla bloggpaus har jag ju några bilder som jag vill visa er. Imorgon är det träning på cms som gäller och sen ska vi besöka badhuset. Det brukar vara jättemysigt att bada hela familjen! God natt!


Inga bilder

Nääe, blogg.se vill fortfarande inte att jag ska lägga upp några bilder. Tjurigt värre:(


Nu är det final i Biggest Loser. Jag har tittat på alla avsnitt och älskar programmet! Det är en otrolig sporre!



Heja LINDA!!! :)

Bloggpaus

Oj, det har blivit ett par dagars ofrivillig bloggpaus. Jag har verkligen inte haft tid att blogga. När jag väl har suttit vid datorn har jag haft annat att göra. Min mail svämmar över och jag måste in och rensa den.

Hur hinner man med allt när man jobbar heltid?? (Jag menar om jag inte hinner med allt när jag är "ledig"?? :))


Sista dagarna har varit full rulle från morgon till kväll.
Det har varit promenader, träning, babysim, öppna förskolan, njuta i solen, umgås med vänner och familj med mera med mera med mera.


När vi hade länmat Oliwer på dagis idag så kom Jenny och Julia förbi. Vi tog en 6km prommis och sen blev det lite fika :).

Nu vilar båda barnen och jag har tid att sitta lite vid datorn. Desvärre tycker inte blogg.se att jag ska få ladda upp några bilder nu... Tråkigt när det krånglar. Kanske ska byta bloggportal?


Ni som har blogg.se, är ni nöjda med det?
Ni som har haft blogg.se, men som har bytt- är det svårt att byta? Kan man flytta med alla inlägg?



Åkte förbi o hämtade min vän Teresa och så...

20120327_212249 (MMS)

Åkte förbi o hämtade min vän Teresa och så åkte vi på barnbasar. Jg hittade lite grann till båda barnen men blev mest nöjd över det här skofyndet!! Strl 20;). Naaaaaw;). 60kr. Jag visar bilder på resten av fynden imorgon.


Darlingen har gjort hemmagjord calzone :D

20120327_173343 (MMS)

Darlingen har gjort hemmagjord calzone :D


Fotokursen

Igår var sista tillfället för den här gången på fotokursen. Det är tråkigt att det redan har gått fyra veckor. Det har varit fyra roliga veckor, men samtidigt ska det bli skönt att ha måndagkvällarna "lediga".

Igår var vi ute och fotade i stadsmiljö och ju mörkare det blev ute desto mer "lekte" man fram olika inställningar på kameran.

Det blev en hel del bra bilder, jag visar er några av dem i em.


Nu har vi massor att göra. Vi börjar med att träffa en läkare på bvc, sen åker vi till Öppna förskolan, sen åker jag och testtränar på CMS och sen hem igen och hämta Oliwer. Fullt ös medvetslös.



Önskar er alla en underbar dag!




Ni får hålla till godo med en gammal- men härlig bild på Towa ;)

Vår!!! ;)

20120326_111417 (MMS)

Vår!!! ;)


Måndagslista



Idag är jag glad för:

♥ Äntligen är Darlingens jobbarhelg slut och nu är Darlingen ledig i två dagar.
♥ Våren är verkligen här nu. Fina blommor börjar ploppa upp i rabatterna.
♥ Jag har sanerat och gjort fint i vårt uterum.
♥ Äntligen är det sommartid- ljusare på kvällarna!
♥ Jag har vunnit massor med tävlingar på sista tiden.



Gör du oxå Måndagslistan a´la Jennyn?? Lämna ett litet avtryck här, jag går gärna in och läser din lista :)

Senil?

Igårkväll när jag gick och la mig kom jag på ett jättebra inlägg, som jag skrev- i mitt huvud. Jag tänkte att det kanske är bäst att skriva ner några ledord så jag inte glömmer bort det, men sen tänkte jag att nej, det glömmer jag inte bort.


In your face.
När jag vaknade var hela inlägget som bortblåst. Fasen så irriterande!

Jag vet inte om jag är mer eller mindre senil nu när jag ammar, men det är helt galet drygt när det blir så.


Gör ni likadant??
"Skriver" inlägg i huvudet. Perfekta inlägg, och sen flyger de bort innan man har hunnit till en dator.



Ibland kan jag säga till Darlingen att jag behöver en dator och det är NU.
Jag har fyra inlägg som behöver skrivas. Hehe, ja han är ju ganska van vid mig och mina behov. Men det kan vara jobbigt att förklara för nån som inte bloggar hur abstinensen kan komma smygande.

Både när man har många inlägg att skriva, men kanske inte har möjlighet att skriva dem, eller helt enkelt inte har lust att skriva dem. Eller tvärtom, man känner att man borde skriva ett inlägg, helst två, men det är helt blankt. Det finns ingenting skoj att skriva om.


Det mina vänner, är dagens i-landsproblem som bara vi bloggare känner till
(och likabra är väl det?)


Oj, snacka om att skriva ett helt inlägg om just ingenting. Men medans jag nu är inne och inte skriver nånting så kan ni väl skriva lite kommentarer? Skriv om vad ni tänker på just nu. Det vill jag veta ;) Okej, kör hårt!



Sanering av uterum pågår! :)

20120325_153602 (MMS)

Sanering av uterum pågår! :)


Kryp

Som de flesta människor så älskar jag våren.

Jag älskar doften av vår som slår mot ansiktet när man öppnar altandörren på morgonen och släpper ut hundarna. Jag älskar alla blommor som "ploppar" upp lite överallt. Jag älskar solen som värmer!

Men (ja det finns ju alltid ett "men") alla dessa äckliga kryp som kommer fram när det börjar bli varmare ute. De får jättegärna komma fram så länge de håller sig ute.

Igår när jag skulle lägga Towa så var det en spindel i hennes säng. I sängen. BLÄ!

Självklart kommer det in en del djur när man bor i hus och särskilt när man har djur (4st) som springer in och ut hela dagarna. Men i Towas säng, där ska det fanimig inte vara några äckliga småkryp!

När jag ändå håller på att beklaga mig så kan jag berätta att vi har en galet jobbig fluga inomhus oxå. Jag har "släppt" ut den några ggr, men den kommer tillbaka igen. Ja jag är säker på att det är en och samma fluga ;)


Så, nu är jag klar med dagens klagomål ;)



(bild från google)

Finn ett fel.... :)

20120325_100609 (MMS)

Finn ett fel.... :)


ZzzzZzzz

Huset är helt tyst sånär som på vattenkranen. Alla sover. Barnen, gubben och djuren.

Lilla jag är dock vaken. Jag var tvungen att titta färdigt på Gladiatorerna och sen kom jag på att jag hade en tvätt att hänga. Skönt att jag kom på det nu :).

Nu blir det ett varmt bad och sen sängen.

Det tar på krafterna att vara hemma och serva alla djuren och barnen ;)



Imorgon är en ny dag. Jag har ett nytt projekt på gång. Någon som är sugen på en gissning på vad det kan vara?? ;)

Barnbasar



Barnbasar is the shit.


Just idag var det en variant som jag gillar extra mycket.
Folk får lämna in sina kläder som de vill sälja i förväg och de sorteras på olika bord. När man kommer dit så ser man stora tydliga skyltar med vilken storlek som finns på de respektive borden. Me like.

Dock kom vi lite "för tidigt" = TOK mycket folk!

Jag kom inte in med vagnen och fick ha Towa på ena armen. I min lediga arm hängde Oliwer. När man släppte honom så riskerade man att han försvann.

Jag rafsade igenom storlekarna jag var ute efter och gick snabbt och betalade.

Towa fick en bodysuit och två par byxor.
Oliwer fick ett linne, två långärmade tröjor och tre par byxor.

När vi hade betalat så tittade Oliwer lite på leksakerna. Han hittade en Spidermangubbe på en motorcykel. (Sen pappan köpte moppe så är Oliwer jätteintresserad av motorcyklar). Dock saknades det 4 (FYRA!) kronor i min plånbok för att kunna köpa den.

Oliwer bröt ihop en stund och jag lovade att vi skulle titta om det fanns mer pengar i bilen. När vi kom ut på parkeringen träffade vi en kollega och hon räddade min dag. Oliwer fick en femma av henne och så kunde vi knalla in igen och köpa den jättehäftiga motorcykeln.




Man sätter fast motorcykeln i "fästet" bak, man drar i ett snöre (ser ut som till en båtmotor), det börjar låta som fan och sen trycker man på ett handtag och motorcykeln far iväg.

Okej då, den var ganska rolig ;)



Hela kalaset gick på 200 spänn. Helt lagom!

Bajslördag

God morgon härliga lördag!

Jag började dagen med att vakna upp av Oliwers stämma "Maaaaammaaaaaaa!!! Ejjoj haj bajsat på goooojveeet!"

Jahapp, det var bara att kliva upp och plocka upp bajs på inte mindre än två ställen. Tack Error.


Han var nästan helt "torr", men tydligen så är valpar precis som barn och får ofta bakslag. Suck. Jag tackar för att han inte kissar inne iaf. Nu tänker vi positivt! :)


Dagens planer bestod av att besöka badhuset, det är nåt jippo där med massor av pirater, men jag är inte så sugen på att åka dit ensam med barnen eftersom att Oliwer har en förmåga av att vara överallt. Inte snällt mot Towa att springa runt med henne och kanske behöva hoppa i kallare vatten. Så vi skippar det. (Tur att jag inte hade berättat om det för Oliwer!)

Däremot är det barnbasar i grannbyn, kanske ska våga mig på att ta med båda barnen dit? Det borde funka att gå ett snabbt varv. Towa i vagn och Oliwer i ett stadigt grepp i handen. Åh vad jag längtar tills han kan gå jämte vagnen och man kan lita på att han går kvar där. Nu kan han försvinna om man råkar titta bort en sekund.

Annars blir vi nog hemma idag. Ska fota lite av Oliwers gamla kläder och lägga ut på försäljning.


Önskar er en härlig lördag!



Lorax



Idag när jag kikade i brevlådan hittade jag ett stort tjockt kuvert :).

Det innehöll en vinst som jag inte hade en aning om att jag hade vunnit!

Innehållet var 4st biobiljetter till filmen Lorax, 2 st t-shirtar, presentkort på Kappahl, 2 st pennor med "fluff"  och lite annat smått och gott :)


Tack snälla Kappahl och Bris för den här fina vinsten! :)

Lunch! Färsk bandspaghetti, köttfärssås oc...

20120323_141919 (MMS)

Lunch! Färsk bandspaghetti, köttfärssås och rivna morötter :)


9km

Jag och Jenny tog våra små prinsessor och traskade iväg. 9km senare var vi tillbaka igen. Det var en härlig promenad, trots att vi båda fick blåsor på fötterna.

Medans jag skulle iväg på möte med PT Kristian så fick Towa leka med Jenny och Julia. Hon hade skött sig jättebra, (såklart;)), och jag är jätteglad att det gick bra. TACK FÖR HJÄLPEN JENNY!!

Det gick bra på CMS. Det var ett givande möte. Mer om det i framtiden ;)


Nu blir det en lugn tvkväll och sen ett varmt bad :)



Underbara vänner

För en stund sen kom vi hem efter en helt underbar eftermiddag och kväll hos våra fina vänner familjen Dahlgren.

De bjöd på en fräsch bönsallad, grillad hjort och en god sås. Till efterrätt blev det en härlig chokladkaka med grädde och toblerone. Muuuumma!



Jag är så glad över att ha så fina vänner samt att våra barn leker så fint med varandra. Det är verkligen vardagslyx att ha så fina vänner så nära ♥



Imorgon ska jag ner till CMS och ha möte med PT Kristian. Om jag är nervös? JAA!


(bild från google)

Oliwer om pappans nya moppe "Pappas motorc...

20120321_153617 (MMS)

Oliwer om pappans nya moppe "Pappas motorcykel är SÅ cool!!"


Irriterad/ Vinster!

Ååååh så irriterad jag blir! Gaaah.

Usch vilket tråkigt inlägg det här kommer att bli om jag bara ska klaga, så jag struntar i att klaga och berättar lite roliga saker istället.


I förrgår så ringde ett nummer till min mobil och jag missade samtalet. Jag kollade på eniro och på hitta, men det fanns ingenstans. Igår tog jag mod till mig och ringde upp. Det visade sig att jag har vunnit en veckas träning med PT på CMS träning och hälsa i Nyköping, samt en kroppsanalys. Jag ska dit imorgon och träffa PT Kristian (Min gamla jobbarkompis). Jag är helt galet nervös. Jag är i så dåligt skick just nu ;)


Det var den första roliga saken, en annan rolig sak är att igårkväll så vann jag en porträttfotografering hos fotograf Mikael Hoffman (Stockholm), samt en förstoring 20X30cm. (Fotograferingens värde 1185kr)



Jäklarns vilket flyt jag har haft med tävlingar nu ett tag:

Finaste skålarna från IB Laursen, Olympuskamera + två objektiv, extern blixt och väska, två st biljetter till Blog Jam Session, 1000kr i presentkort hos allt för föräldrar, VIP Rallypass. Signerad Sverigetröja, samt några mindre vinster :D






Det kan jag leva hur länge som helst på!




Nu blev jag på lite bättre humör- Lite. Okej, mycket!



Jag och Towa har varit på babysim idag. Det gick jättebra och hon trivdes likabra i vattnet som vanligt ;). Darlingen och Oliwer var oxå med, fast de badade i de andra poolerna medans vi hade "lektion". Efter lektionen så bubblade vi lite och sen åkte jag och Oliwer lite rutschkana. Åh vad roligt det är, man blir barn på nytt :D



Nu ska vi åka hem till våra fina vänner i byn jämte :)


Vi blir bjudna på grillat och massor med gott! Mmmmmmummaaa!!!! :D



Önskar er alla en härlig kväll i solskenet! :)

Vi har varit på babysim. Dagispåsen från l...

20120321_114240 (MMS)

Vi har varit på babysim. Dagispåsen från loppi.se hänger med i ur och skur! :)


Towaliten



Min vän Sara tog några foton på Towaliten idag när hon åt gröt efter Öppna förskolan.

Jag tycker att bilderna blev jättefina! Men OJ vad lik hon är sin far! Det har jag knappt sett förut :)



Tack för bilderna Sara!

Tisdag



Jag älskar er mina fina barn ♥



Då var det tisdag igen.

Den här tisdagen har sett ut som de senaste tisdagarna. Oliwer har lämnats på dagis, jag och Towa har ätit frukost och sen har vi åkt till Öppna förskolan.

Där har vi träffat vänner, fikat, lekt och sjungit.

Tisdagar är bra dagar :)

Vinn en Pekbok och en dregglis från Kläppi.se!


Kläppi.se drivs av en tjej som heter Emma och bor i Lappland. På sin websida säljer hon superfina dregglisar och pekböcker. Allt är miljövänligt och ekologiskt.

Så här skriver Emma om pekboken:

"En pekbok med luftiga illustrationer från det vackra Lappland. Det perfekta tillfället för de allra minsta att lära känna fjällräven och rödingen mm. Varje illustration beskrivs på fyra språk: Svenska, Engelska, Lulesamiska och Nordsamiska. Boken är miljömärkt med Svanen."

För varje såld vara går 5kr till Världsnaturfonden WWFs miljöarbete.



Nu har du chansen att vinna en egen pekbok och en valfri dregglis!
(värde 240kr)




För att vinna pekboken och en valfri dregglis så vill jag
att ni gör följande:

*Gilla Kläppi på facebook
*Gilla SoffiZ på facebook
*Berätta vad ni saknar inne hos Kläppi


Dela gärna bilden på er facebook eller i er blogg, så flera personer får chans att hitta Kläppi.se och ta del av hennes fina produkter! (Bilden kan lånas här)




Tävlingen avslutas 1/4 kl 21.00
(Eftersom att tävlingen blev uppdaterad, så förlänger jag den en vecka)

Lycka till!




Kläppi, det betyder "unge" på meänkieli, visste ni det??



Testing



Testing testing!


Jag har inte haft så jättemycket tid över att testa min nya kamera- Olympus Pen- som jag vann, men några bilder har jag hunnit med.

Något som jag tycker är roligt med kameran är att man kan ställa in den på massa olika sätt innan man knäpper bilden, tex svartvitt.


Jag bara älskar den svartvita bilden på Julia i mitten ♥.



Hoppas att jag får lite tid över snart så jag kan leka lite med kameran. Den är ju grym, så jag vill lära mig den nuuuu!!! :)

Bomässa

I helgen var det en Bomässa i Nyköping.

Det passade oss bäst att besöka den under söndagen.




Mojje spelade några av sina låtar och Bosse Rappne pratade trädgård.


Jag tycker i det stora hela att mässan inte nådde upp till mina förväntningar och jag blev besviken.


Däremot så köpte jag en mascara från Oriflame för 69kr. Bra pris. Mascaran jag hade hemma var slut. ;)




Tummen ner för mässan och tummen upp för mascaran ;)

Towa 6 månader



Den här underbara lilla tjejen blir hela 6 månader idag.
Var har tiden tagit vägen??

Bilderna på Towa togs i lördags när vi var på dop. Den söta dregglisen har hon fått från Kläppi.


Grattis finaste älskade lilla Towa på halvårsdagen. Jag älskar dig! ♥

Towa hade en bra postdag idag :)

20120319_163353 (MMS)

Towa hade en bra postdag idag :)


Måndagslista




Idag är jag glad för


♥ När jag skulle lämna Oliwer på dagis i morse hade de stängningsdag, snopet, men jag får spendera dagen med båda mina älskade barn :)
♥ Jag har haft en härlig helg med min familj, samt haft lite kvalitetstid med min älskade Darling.
♥ Jag har världens bästa föräldrar som passade barnen i lördagskväll så vi kunde smita iväg ensamna.
♥ Snart är våren här!
♥ Min älskade lilla Towa blir hela 6 månader idag!! Stora tjejen!



Skriver du oxå måndagslistan? Jag läser gärna din, lämna din länk här ;)

Vinnare av Molntröja från Me&I

Tävlingen är avslutad och jag vill tacka alla som var med samt
ett stort tack till Me&I för att jag vill hålla i den här fina tävlingen!



Helst av allt skulle jag vilja ger er alla en varsin molntröja, men det finns bara en vinnare.


Vi säger stort grattis till.....

Amanda! (Amanda, jag mailar dig)




Konsert



Igår överraskade min älskade Darling mig med en konsert. Okej, jag erkänner att jag hade tvingat honom att avslöja hemlisen innan, men han köpte biljetterna i smyg och bokade barnvakt. :).

Jag har alltid älskat Tommy Körbergs röst och blev inte det minsta besviken av att äntligen få höra honom live. Det enda som vi saknade var att han inte "drog på" så där som bara han kan, och vi hade gärna hört "Stad i ljus".




Han är ju bara helt underbar! (Dock har han blivit lite gammal ;))



Tack älskling!!! ♥ Jag älskar dig!



Tack Mormor och Morfar för att ni vaktade våra barn, och Tack till Farmor och Farfar för att ni vaktade hundarna :)

Tommy Körberg!!

20120317_181232 (MMS)

Tommy Körberg!!


Nu börjar det!!! Iiiiihh!! :)

20120317_175541 (MMS)

Nu börjar det!!! Iiiiihh!! :)


Towa har tokslocknat efter att hon har var...

20120317_152920 (MMS)

Towa har tokslocknat efter att hon har varit glad och pigg hela dagen :)


Tårtbuffe efter dopet :D

20120317_141219 (MMS)

Tårtbuffe efter dopet :D


Passa på!






Glöm inte att vara med i mina tävlingar!


Klicka på respektive bild för att komma till den tävlingen som ni önskar :)

Härliga lördag!

Idag ska vi på dop och efter det ska vi på konsert!

Barnen ska vara hos Mormor och Morfar så jag och Darlingen kan smita iväg själva på konserten. Oj vad det kommer kännas konstigt, men vi ska passa på att njuta! Av varandra och av konserten!


Vad har ni för er en Lördag som denna?? :)





(En gammal bild på mig, tagen -05, lugg, ja det var ganska fint) ;)

Chillar i min nya Onepiece:). #Barbamamma

20120316_113531 (MMS)

Chillar i min nya Onepiece:). #Barbamamma


By

Det här med att bo ute på landet i en liten by har både nackdelar och fördelar.


Nackdelar:

  • Alla vet vilka alla är.
  • Folk tar varann för givet.



Fördelar:


  • Alla vet vilka alla är. Ja det kan vara en fördel oxå.
  • Man ser glad ut och hälsar.
  • Man kan stanna och småprata med vem som helst, utan att det känns det minsta konstigt.
  • Man ser efter varandras barn och hus utan att man behöver be om det, det bara blir så ;). Man hjälper varandra helt enkelt.

Jaa som ni ser så väger fördelarna mest på min lista.
Innan vi flyttade till byn så tyckte jag inte om när folk kom fram och började prata om jag inte känner dem. Ja var man ute med hund och mötte en annan hund så började man ju ofta att prata, men om man gick utan hund. Då kände jag direkt att det var nåt skumt och att jag skulle bli rånad eller nåt ;). Haha. Knäppt!


Jag skulle nog inte klara av att flytta till lägenhet igen, definitivt inte i stan. Jag älskar att bo i hus! Jag älskar att pyssla och greja på tomten och kunna ha hundarna lösa.

Det bor nog en riktig liten hustomte i mig :D

Jullan

Idag har vi haft finbesök! Jenny och Julia kom och hälsade på :).




(båda bilderna är från tidigare tillfällen)


En liten stund efter att vi hade lämnat Oliwer på förskolan så tittade Jenny och Julia förbi.
Vi fikade, lekte och pratade bajs. Haha ja det är väl mest det man pratar om när man har två små flickor som är 6 månader?? ;)


Towaliten sover som en stock nu och jag tänkte fixa lite med tvätten.
(Bara för att det är så roligt...!)


Idag tänkte jag ta fram symaskinen och sy lite.
Om det blir bra så får ni naturligtvis se resultat senare, och om det inte blir bra så låtsas vi inte om nåt ;)

Proffs

Fler foton som proffsfotografen tog på Blog jam session i lördags :)






Joo, han var jätteduktig!

Och Error han är tlöööööött.... ;)

20120314_181254 (MMS)

Och Error han är tlöööööött.... ;)


Barbaslinga



Barbapappa är nåt som alltid känns aktuellt.
Det känns som att alla alltid har älskat dem i alla år.

Jag älskade dem och Oliwer gillar dem.

Just nu kan man köpa en supermysig barbaslinga för bara 299kr hos Minimango.

Varje lampa innehåller en lysdiod som räcker i ca 100.000 timmar.
Lamporna blir inte varma och man kan hänga upp dem var man vill.

Pannkaka och kladdkaka

Oliwer beställde pannkakor till lunch. Jag beställde kladdkaka till efterrätt. Perfekt!



Towa och jag var iväg på babysim idag igen.
Hon älskar att vara i vattnet och lär sig massor varje gång vi är där. Det är så roligt att se henne.

Medans vi var i badhuset så fick Oliwer leka med Farmor.




Förra veckan var Darlingen och Oliwer med till badhuset.
Oliwer älskar oxå att bada. Tänk att jag har fått två st så badälskande barn. Haha jag som haaaatar att bada ;). (100% ironi)

Underbara tisdag

Dagen började med sovmorgon! Jag vaknade upp till ett lugnt hus och en härlig kaffedoft. Darlingen hade tagit med Towa när han gick och lämnade Oliwer på förskolan.

En lugn och skön frukost blev det och sen åkte jag och Towa in till stan.

Det blev nästan två timmar på Öppna förskolan. Vi fikade, lekte med bästisarna Julia och Mathilda och sjöng.

Efter Öppna förskolan packade jag och Sara ner våra små döttrar i deras vagnar och sen begav vi oss ut på promenad. Vi gick ner till stan och sen tillbaka. Hann med att laga ett av mina däck oxå- perfa!

Det blev väl lite mer än 7km totalt. Riktigt skönt!! Ska försöka att verkligen komma igång med promenader nu. Känner att det behövs plus att det är helt underbart nu när våren är på ingång.

När vi kom fram till bilen igen så åkte vi hem till min bror. Vi fikade lite och så fick jag låna en dator.

Typ 8 timmar från att vi åkte hemifrån kom vi tillbaka till huset igen.
Darlingen hade passat på att putsa fönstrena under dagen medans vi var borta. Han hade tänt grillen med, så vi åt lite grillad korv med bröd.


Ååååh vilken skön dag det har varit. Ingen stress. Eftersom att Darlingen både lämnade och hämtade Oliwer på förskolan så behövde jag inte skynda hem. Jag kan inte minnas när det var så sist. Härlisch!

Nu blir det lite tv-häng resten av kvällen. Imorgon är det babysim :)

Jag blev bjuden på en kaffeläsk :) Riktigt...

20120313_122948 (MMS)

Jag blev bjuden på en kaffeläsk :) Riktigt gott!!


Nu har vi varit på Öppna förskolan o lekt ...

20120313_113240 (MMS)

Nu har vi varit på Öppna förskolan o lekt i några timmar :)


Fotografering!

På eventet i lördags så blev vi fotade av en proffsfotograf.

Han hette Andreas Carlsson och var jätteduktig!




Fula ord

Det finns ju en hel del fula ord.

Några exempel som jag tycker är galet fula är

  • Vårtgård
  • Samkväm
  • Slemsäck
  • Kräk

Hjälp mig o fylla på listan lite. Vilket är det fulaste ord du vet??

Full rulle!

Vissa dagar händer det nåt hela tiden, och vissa dagar är det hur lugnt som helst.

Idag är en sån dag när det händer saker hela tiden.

Oliwer har varit sina timmar på förskolan. Jag och Darlingen har glassat i solen med en varsin kaffe. När vi satt där som bäst så tyckte vi båda två att vi skulle klippa ner några (fula) buskar.

Om det blir som det är tänkt så ska vi ta bort utedäcket och bygga ut det. Bort med det gamla och dit med nya fina fräscha brädor och förlänga det en bit. När det blir så så ska buskarna bort ändå, så vi kunde lika gärna göra det nu.

Oj vad det "öppnade" upp!


Jag tog tyvärr ingen "före"bild, men så här ser det ut nu:




Nu är det "bara resten kvar" ;)



Efter dagis har vi hunnit med föräldragrupp. Nu är vi hemma och ska äta lite mat och sen ska jag tbx in till stan igen för att gå på fotokurs :)


Hoppas att ni alla mår bra, jag får läsa ikapp hos er senare ikväll ;)



Måndagslista

Nu är det superduperlängesen som jag skrev en måndagslista, men jag känner att idag är jag sugen på en ;)




Idag är jag glad för:

♥ Jag träffade massor med söta bloggerskor på Loppi´s träff på Café Opera i lördags!
♥ Att jag vann en grym kamera på bloggträffen!
♥ Att jag har världens bästa familj och världens finaste vänner!
♥ Det verkar som att våren är här för att stanna.
♥ Idag är det dags att träffa föräldragruppen igen.


"Mamman" till Måndagslistan heter JennyN. Gör gärna en måndagslista du med :)


Top Cats



Om det är nån låt som verkligen har vuxit hos mig under melodifestivalen så är det Top Cats.

Det kanske var för att jag fick se dem live i Andra chansen. Men jag tycker att den blir bättre och bättre varje gång man hör den :)


Blog jam session- bilder

Igår var det äntligen dags. Loppi´s blog jam session på Café Opera!

Vi blev uppdelade i grupper och sen gick vi runt till olika stationer.






Världens gladaste Ewa var såklart på plats!




Mirka var där. Hon hade senaste tillskottet Älva med sig :)




Bea från Sobea visade upp sina fina kläder. Ewa passade på att fota lite:)





Nina fick lite bebisabstinens och lånade Towa en liten stund :)




Jenny blir sminkad!!





Även jag passade på att bli sminkad. Britta blir oxå sminkad, jämte oss.





Anna blir fotad av proffsfotograf :D





Finaste Jenny blir oxå fotad!







Vilken härlig dag vi har haft!!






När de ropade upp mitt nummer (51) och jag förstod att jag hade vunnit en kamera så var lyckan total! Jag råkade skrika "JA!!" rakt ut. Haha!

Kameran jag vann är en Olympus PEN mini.
Jag fick till två st objektiv (14-42mm, och 40-150mm), en extra blixt och en supersnygg väska!

Så här skriver Expert om kameran:

  • 4/3" bildsensor med 12,3 megapixlar
  • 2,7" LCD med AF Live Wiev
  • HD-videoinspelning med stereoljud
  • Artfilter - konstnärliga bildeffekter
  • Inbyggd blixt
  • Bildstabilisator och dammskyddsfilter

  • Priset på kameran med tillbehören är över 7000kr! WOW!


    Gissa om jag är världens gladaste!!




    Den här bilden tog Ewa på mig efter jag fått priset!



    Som om inte det vore nog så fick vi ju självklart varsin goodiebag med oss hem! En grym sådan!




    (länklista kommer senare)

    Det var produkter från The body shop, Me&I, Sobea, Gliss med mera med mera med mera. Som sagt, jag återkommer till det senare.


    Stort tack Loppi, och stort tack till alla härliga bloggmammor som jag träffade igår!


    Min vinst!!! En Olympus kamera med två obj...

    20120310_203403 (MMS)

    Min vinst!!! En Olympus kamera med två objektiv, extra blixt och en väska :D. Värde hela 7000kr! Tack snälla Expert!


    Nu är vi på väg från café Opera. Jag säger...

    20120310_155235 (MMS)

    Nu är vi på väg från café Opera. Jag säger bara OJ vilket lyckat event!!! Jag vann en riktig storvinst!!!!! :D


    Nu åker vi :)

    20120310_095009 (MMS)

    Nu åker vi :)


    Café Opera Blog Jam session!



    Idag är det äntligen dags!


    Alldeles strax ska vi klä på oss ytterkläderna för att åka mot Mormor och Morfar och lämna Oliwer.

    Jag och Towa åker vidare och plockar upp Jenny och så åker vi mot Sthlm :)


    Hoppas att vi ses där!

    Action!

    Att fota djur är inte alltid det lättaste. Om dem dessutom får terrierryck samtidigt så får man vara glad om man ens hinner knäppa av ett kort medans hunden är kvar i bild.


    När jag hade fotat klart Teresa så tänkte jag passa på att ta några på djuren med.




    Den här bilden blev inte speciellt skarp, men man ser helt klart budskapet. Jag gillar bilden!










    Tack för idag!

    God natt gott folk!

    Freitag

    Då var den här fredagen oxå snart slut.

    Dagen har bestått av lite städ, tvätt och en härlig lunch med min vän Teresa :). (Ja okej då, vi åt resterna från igår, raggmunk, men so what?)


    Jag fick lite läxa i fotokursen tills på måndag, porträttbilder. Tessan ställde upp som modell :). Jag kanske använder några av de som jag tog idag.




    Fina Tessan med fina kulan!
    Åh vad jag längtar tills bebisen tittar ut (ca 10 veckor kvar). Då ska det gosas!!

    Tack för idag gumman!! Hoppas att vi ses snart igen! (Det vet jag att vi gör ;))

    VINN en Molntröja från Me&I!

    Igår fick jag hem ett paket med två helt underbara tröjor från Me&i.



    Oliwer fick välja en av dem till sig, och den andra kommer NI att få tävla om!


    Oliwer valde den med lejon och det betyder att Ni, mina älskade läsare, kommer att få tävla om en helt underbar ljusblå tröja med moln i strl 110/116!




    För att tävla vill jag att ni

    *Gillar Me&i på facebook (här)
    *Gillar SoffiZ.blogg.se på facebook (här)
    *Skriv sedan en kommentar om vem som ska få den underbara molntröjan om just Du vinner :)


    Dela gärna tävlingen i er blogg, eller på er facebook :)

    (Bilden finns att låna här)




    Lätt va?!


    Tävlingen avslutas 18/3 kl 21.00.

    Jag hittade Oliwers gamla blåbärsmössa. To...

    20120308_124056 (MMS)

    Jag hittade Oliwers gamla blåbärsmössa. Towa blev så himla söt i den!! :)


    Idag kom den snygga signerade landslagströ...

    20120307_140639 (MMS)

    Idag kom den snygga signerade landslagströjan som jag vann :)


    Hustips!

    Jag tänkte tipsa om ett hus!




    Ett helt normalt hus, utan skumma vinklar...







    Bara jag som tänker på en korridor i en finlandsfärja??





    Längst ut i den "smala" delen av huset är det ett inomhusvattenfall.

    Coolt! Om ni frågar mig! (Sen att jag föredrar att bo i ett "normalt" hus, det är en annan femma ;))


    Är tillsalu för ynka 7 900 000 ;)


    Läs mer om det här.

    Telia Felia

    När vi flyttade in till huset så fanns det inte så många alternativ på tv, telefon och bredband så vi valde fick välja Telia.

    För det första fick vi vänta en halv evighet innan internet funkade, men det som stör mig mest är telefonnumret.

    Vi fick ta över de gamla husägarnas nummer. Han var egen företagare (= Ganska många samtal).

    Jag fattar inte hur svårt det ska vara att få ett "eget" telefonnummer. Första veckorna så ringde det flera gånger per dag, folk som inte visste att de hade flyttat.
    Nu, snart ett år senare så är det fortf ett par samtal i veckan. Suuuuck!

    Vi har sagt till Telia flera gånger, men det verkar inte som att de har några rätt alls.


    Jag är så jävla trött på alla dessa "felsamtal" och svarar nästan aldrig när det ringer hemma.



    Förlåt men jag var bara tvungen att skriva av mig lite...

    Oliwer har köpt bil:)

    20120306_135905 (MMS)

    Oliwer har köpt bil:)


    Promenad efter öppna förskolan ;)

    20120306_125213 (MMS)

    Promenad efter öppna förskolan ;)


    Hmmm när jag skulle somna om nu efter natt...

    20120306_025003 (MMS)

    Hmmm när jag skulle somna om nu efter nattens amning så fick jag syn på detta. Zelda har tryckt ner sig i Errors korg..... Det kan väl inte vara bekvämt?? Undrar om jag får dra loss henne därifrån imorgonbitti ;) Knäppa hund!!


    Tom Tits experiment

    Häromdagen ramlade detta roliga paket ner i brevlådan :)






    Det innehöll två små söta snurror. "Häxsnurror"








    Båda barnen var väldigt fashinerade av dem. Vi satt länge och väl vid bordet och lekte med dem!

    Man snurrade igång dem och efter några varv så "hoppade" de upp och balanserade på pinnen.

    Jätteroliga snurror!!


    Stort tack till Tom Tits!!

    Error o Towa har däckat i Oliwers säng ;)

    20120305_143152 (MMS)

    Error o Towa har däckat i Oliwers säng ;)


    Farbror Frost var här i natt :)

    20120305_085459 (MMS)

    Farbror Frost var här i natt :)


    Oliwer ska köpa en eljeep för sina egna pe...

    20120304_183518 (MMS)

    Oliwer ska köpa en eljeep för sina egna pengar!!


    Youngblood!

    20120303_205728 (MMS)

    Youngblood!


    Sean Banan!

    20120303_205241 (MMS)

    Sean Banan!


    Lotta Engberg o Christer Sjögren!

    20120303_204250 (MMS)

    Lotta Engberg o Christer Sjögren!


    Torsten Flinck och revolutionsorkestern!

    20120303_203842 (MMS)

    Torsten Flinck och revolutionsorkestern!


    Timoteij!

    20120303_202850 (MMS)

    Timoteij!


    Andreas Jonsson!

    20120303_202505 (MMS)

    Andreas Jonsson!


    Top Cats!

    20120303_201505 (MMS)

    Top Cats!


    Först ut DYNAZTY

    20120303_201115 (MMS)

    Först ut DYNAZTY


    Nu börjar det snart :)

    20120303_183544 (MMS)

    Nu börjar det snart :)


    Grekisk uppladdning innan mello:)

    20120303_165403 (MMS)

    Grekisk uppladdning innan mello:)


    Blingit.se



    Häromdagen låg ett brev till mig i brevlådan. I brevet hittade jag dessa söta örhängen :)


    Brevet kom från Blingit.se. Ta en kik in på hemsidan, det finns massor med fint, jag lovar ;)

    Stort tack!! :)

    Lingonmums

    I måndagskväll fick vi besök av några vänner.

    Vi bjöd på "Jimpas limpa" (en limpa fylld med tacoköttfärs- kan skriva receptet nån gång om nån vill??) och till efterrätt hade jag gjort "Lingonmums".






    Det var gott, men mastigt, hade varit tillräckligt med halva skålen :D





    Jag fick underbara tulpaner! Jag älskar dem! Så himla fina!

    Hoppas att vi kan göra om den här middagen snart! :)

    Sötfisa

    I morse besökte jag och Towa en annan öppen förskola. Det var premiär för oss där.

    Vi kände några när vi kom dit, men det var massor med nya ansikten. Jättemånga barn. Känns som att "alla" som har äldre syskon har dem på dagis tis-tors och därmed har dem hemma på fredagar, vilket betyder att de får följa med till Öppna förskolan.

    Oliwer var hemma med sin pappa, så jag och Towa fick ha lite egentid.





    När vi kom hem så sov Towa som en klubbad säl. Det är jobbigt att umgås med så många barn, samt att ljudnivån inte är speciellt skön.

    Efter vilostunden så blev det årets första grillning.
    Darlingen och Oliwer grillade hamburgare och sen blev det strips till det. Mumma!






    Tanken var att det skulle bli en lugn och skön hemmadag på eftermiddagen, och det blev det verkligen. Vi har inte gjort många knop mer än att ha njutit av varann och det fina vädret!

    Imorgon kommer min vän Sara från Uppsala. Vi ska titta på Melodifestivalens "Andra chansen" som sänds från Nyköping :)



    Error lånar Towas bilstol. Undrar om han i...

    20120302_163403 (MMS)

    Error lånar Towas bilstol. Undrar om han inte tror att vi ser honom? :)


    Towa inviger sittdelen på vagnen. Vad stor...

    20120302_132124 (MMS)

    Towa inviger sittdelen på vagnen. Vad stor hon blev helt plötsligt....!


    Andra vårtecknet idag!!

    20120301_122447 (MMS)

    Andra vårtecknet idag!!


    Nässelfjäril



    Det satt precis en nässelfjäril på vårt utedäck. Det betyder att det är vår!

    Härligt! ♥



    Fria?

    Igår var det ju som bekant skottdagen, vilket betyder att kvinnan får fria till mannen.

    Jag har inga planer på att gifta mig och sa till Darlingen när han kom hem att jag inte skulle fria till honom. Men nyfiken som man är så frågade jag honom vad han skulle säga om jag skulle fria.

    Han sa att han skulle blivit paff, men att han nog skulle svarat ja.

    Det var ju skönt att höra att jag inte fått nobben om jag hade friat.


    Friade du till din karl igår?
    Eller är ni redan gifta? Eller kanske inte vill gifta er?
    Berätta :)



    RSS 2.0