Föreläsning

Föreläsningen jag var på idag hette "Bli mer vän med din digitala systemkamera".
Det var en man från Västerås som föreläste om hur man lär sig sin systemkamera.

Det började 18.30 och slutade ca 19.45.
Han pratade och visade en powerpoint presentation. Vi lyssnade och antecknade.
Det var en superbra föreläsning och jag ska gå igenom alla anteckningar och testa kameran imorgon:)

Han pratade och visade massor om hur man använder photoshop oxå. Det var helt galet intressant! Me like! Sen samarbetar medborgarskolan med FN, så alla intäkter från deras föreläsningar går oavkortat till luncher i u-länder. Kanon ju!

På måndag ska jag börja kursen "Digital systemkamera-nybörjare". Det kommer hålla på vid 4 tillfällen och jag är så taggad!


Nu blir det sängen för mig. Jag är trötter!


Skohorn

När jag och Oliwer var i Norrköping häromdagen och besökte Hageby Centrum så gick vi in på Clas Olsson.

Vi kom ut därifrån med ett skohorn som är särskilt anpassat för barn.




Det är superenkelt att använda. Man sticker ner det i skon och sen klarar Oliwer att sätta på sig skon själv:)

Kanongrej och helt klart värd sina 59kr!
(Fanns i rosa med en krona på oxå)

Helg!!

Japp det är helg! Vi är lediga tillsammans, (förutom att Darlingen ska jobba ett extrapass några timmar imorgon).

Jag kompade ut kl 13 idag. Kände att jag ville ha en extra lång helg:) Idag var en bra dag på jobbet, en av våra (högre) chefer (från Arlanda) var där och hälsade på. Hon hade lite kvalitetskontroll och hon fullkomligt öste beröm över oss! Gissa om vi tog åt oss allihop! Så skoj att höra!

Nu har jag sovit lite. Behövdes inför kvällens föreläsning. Det är en föreläsning om digital systemkamera. Ska bli jätteintressant och på måndag börjar själva kursen "Digital systemkamera". Jag hoppas på att lära mig massor och kunna ta lite bättre bilder;)





Babylon sjukan

Häromdagen köpte jag och Darlingen några nya dvd filmer. Mmm, vi har ju bara några stycken sen innan;). Jag köpte 4 st Irene Huss filmer och "Babylon sjukan". Den sistnämnda har jag och Oliwer precis tittat på. En tänkvärd film. Jag gillar ju svenska filmer.




Igår när vi hade lämnat Oliwer på dagis åkte vi till gymmet. Jag och Darling är grymma tävlingsmänniskor båda två och gillar inte att förlora. Vi började med att springa på löpbandet. 10 minuter sen slutade vi. Jag är galet nöjd med de 10 minutrarna! Jag kom 1,2km på de 10 minutrarna. Det var många år sen jag orkade springa så länge!:)

Det märks iaf att mina promenader och jogging på spåret har gett resultat:)

Vi körde lite cirkelträning med maskinerna, körde lite rodd och avslutade med cykling. Vi var helt genomblöta av svett efteråt. Åh vad skönt det var:)

Jag är sugen på att gymma idag oxå, men Darlingen är inte hemma och jag vill sova snart. Upp imorgon igen;)


Jag och Darlingen är lediga ihop hela helgen! Sug på den!



Halloj lilla bloggen! Vårat internet verk...

Halloj lilla bloggen! Vårat internet verkar inte vilja funka, så jag slänger in ett snabbt inlägg så här istället. idag åkte jag, Oliwer och Zelda ner till Lena. Vi firade att hon hade fyllt år genom att öppna paket och fika. Supergod tårta:), sen tog vi oss en promenad och sen avslutade vi med en sväng till Hageby centrum. När vi kom hem tog vi det lugnt en stund innan Oliwer skulle till dagis. När han var lämnad åkte vi till gymmet. Det är kanonbra att träna med (mot?) Darlingen, vi är galet tävlingsinriktade båda två och gick ut en timme senare dyngblöta av svett:). Kvällen avslutades med rostade mackor med stekta kantareller. Nu blir det sängen. Upp 3.20 imorgon igen. God natt!


SMS-inlägg

201009281350 (MMS)


Brödlådan

Jag kände att jag ville måla om brödlådan. Jag har tidigare målat den brun.





Så där blev det. Jag målade lite "slarvigt" för att den ska se äldre ut.
Tycker att den passade ganska bra in där:)


Nu behöver jag ett nytt projekt. Har ni förslag?!

Oliwer, jag och Zelda ska åka ner till Norrköping nu. Ska besöka Lena:)

Ha en bra dag!

Nu snackar vi stora kantareller i skogen:)

201009271345 (MMS)

Nu snackar vi stora kantareller i skogen:)


En fråga till

Johanna hade en fråga;

Varför kallar du honom för Darlingen, varför blev det just det? har du alltid gjort det och kallar du honom för det hemma med (alltså inte bara i bloggen)?

Ja
det började väl med att vi tittade på Yrrol, vi gillar den filmen båda två mycket och jag började kalla honom för Darlingen. Alltså ni vet Cosbylainen i Yrrol. De säger ju "Darrrrrling, rasta muttan simolainen". Så det är med "finsk" brytning som jag kallar honom Darrrrling, fast i bloggen skriver jag bara Darling.
Japp, hemma brukar han heta Darrrling eller Bebbe:) Jag har kallat honom för det så länge jag kan minnas;)



Cosbylainen.



Idag ska vi åka ut till Farmor och Farfar. Jag ska bege mig ut i skogen några timmar. Åh vad härligt det ska bli!! Jag har saknat det den här helgen!

Jag har precis betalat räkningar. Hade inte så många denna månad vilket är väldigt skönt eftersom att jag inte fick så mycket lön (jobbade ju bara 5 dagar i aug).
Fotokursen är betald nu iaf:) Woho!! Blir kanonbra!

Vad ska ni göra idag?






Frågor

Jag fick hela tre st frågor!! Haha!
Två av dem var dessutom samma fråga;)


Vad är det bästa med ditt jobb?

Det absolut bästa med mitt jobb är att jag träffar så otroligt mycket olika människor varje dag. Under mina 10 arbetstimmar är det ca 2-3000 personer som passerar säkerhetskontrollen. Alla människor är ju olika och unika på sitt eget sätt. Ibland blir det bara ett "hej" och ibland pratar man lite mer. Ibland blir man kallad för olika dumma saker, men oftast förstår de läget. Jag gillar att kommunicera med folk och förklara saker.

Det är nog det absolut bästa. Jag gillar att träffa folk. Vet inte om jag skulle klara av att tex sitta på ett kontor en hel dag.


Hur träffades du och din sambo?

Vi är ett sånt klassiskt "träffades på jobbet-par". Det var under sensommaren 05 som vi började prata lite på jobbet. Våran avdelning på jobbet hade en egen hemsida med en gästbok. Den skrev vi flitigt i och jag addade honom på msn. Efter åtskilliga timmar vid varsin datorskärm och många timmar i telefon så åkte jag och en vän till Barcelona.
När jag kom hem från resan och landade på jobbet så jobbade Darlingen. Den kramen som jag fick av honom då var ingen vanlig kram. Han frågade om jag ville komma hem till honom efter jobbet någon dag senare, och sen dess är vi ett par.

Vi firar 5 år som par den 1 november och firade 4 år som förlovade 18/8-10:)



Hoppas att ni är nöjda med svaren;)
Fråga gärna fler frågor!!




     

HELG!

Äntligen är det helg!!! Japp, vi som jobbar skift har helg lite när som helst:)
31 timmar är avklarade denna helg. Jag har haft en helt galet rolig helg. Har skrattat så jag har gråtit flera gånger, det var längesen jag skrattade så här mycket på jobbet:) Tack alla inblandade!

Jag hämtade Oliwer på dagis och fick den största kramen på länge. "HEEEEJ MAMMAAA!!!":D. Nu hoppas jag på Oliwer vill samarbeta lite så vi kan sova några timmar så vi orkar med "fredagsmyset" ikväll:)


Jag har egentligen inget att skriva, bloggen har varit galet tyst och tråkig denna helg, blir så när jag jobbar. Har ju tystnadsplikt så även om det händer nåt skoj på jobbet så kan jag inte skriva om allt här.

Jag tänkte så här, vad vill ni att jag ska blogga om ikväll?

Ska vi köra en frågestund? Fråga vad ni vill, så svarar jag i eftermiddag. Det blir ju skoj:)

Kasta in massor med frågor:D




Nya pjucks:)

Efter jobbet idag åkte jag till Intersport och inhandlade mig ett par nya skor.

Ett par reebok easytone.





Jag valde den modellen av easytone som är gore-tex.

Det sägs att man måste hålla balansen och går på ett speciellt sätt, så benen, rumpan, magen och ryggen tränas lite medans man går. Det är bara att hoppas på att det funkar.

Grymt sköna var de iaf, och snygga!

1400:- kostade dem och jag hoppas det var värt det:)

Någon av er som har såna? Vad tycker ni om dem?!

Firar min lillebrors 22års dag:)

201009241339 (MMS)

Firar min lillebrors 22års dag:)


Pain in the ass!

Idag har Oliwer verkligen varit pain in the ass!
Gaaaaaah!!!

Han lyssnar ingenting! Han springer runt överallt. Idag satt han fint i vagnen när vi var på stan, men så fort man släppte ner honom från vagnen så sprang han. Han tittade på mig, drog sig ur mitt grepp och sprang åt andra hållet!

När vi var och handlade förut frågade jag om han ville sitta i en sån liten bil (ni vet en sån bil med en kundvagn på). Det ville han inte, han ville ha en egen liten vagn. Det fick han såklart. Han tok racade med den! Jag fick hålla i "flaggan" hela tiden och när han släppte vagnen och jag körde den så kom han o skrek "Min vagn!!!".

När jag hade två kassar, ett paket blöjor, en hund och en unge så slet han sig loss och sprang så fort han kunde åt andra hållet. (Mot bilvägen igen. Han har gjort det förut)

Usch jag var helt genomsvettig när jag kom upp igen och skulle kunnat gråta hur lätt som helst.

Ursäkta detta astråkiga och klagande inlägg, men ibland måste man skriva av sig!

Nu är iaf Pappan hemma och jag har blivit portad från Oliwers rum;)

Dax för lite mat. Pastagratäng med kantareller och kassler:)


Vi hade iaf en jättebra lunchdate med Agnieszka idag:) Me like!



En trött mamma




(Världens bästa Takida!)



Usch det är en trött och grinig mamma som min stackars prins får umgås med idag.

Jag hade två lediga dagar att sova ut på, onsdag och torsdag. Igår skulle Oliwer vara på dagis kl 8.15 så klockan ringde 7. Idag kom min väckarklocka in vid 7 och sa "Vakna Mamma!".

Jag ville verkligen sova ut idag! Nu kommer det tre arbetsdagar och det betyder att jag ska gå upp kl 3.20 alla tre dagarna.
Det är ingen mening med att vara bitter, det är bara att kliva upp och se glad ut. Jag får väl sova ut på måndag kanske...

Idag ska jag och barnen in till stan. Jag har några ärenden i city, och så blir det lunch med Agnieszka. Hoppas på en promenad oxå. Skulle sitta fint.
Jag har faktiskt lite träningsvärk i magen sen igår:). Det är bra, då gav ju träningen lite resultat?



En giraff som gick förbi våran bil sist vi åkte safariparken:)


Hoppas att ni alla får en bra dag!



Projekt Minibyrå



Just nu ser min minibyrå ut så här.

Det är lite kvar. Ni ser att det saknas två knoppar (det ska dit andra knoppar sen, ska bara hitta de perfekta! De här får duga ett tag). Utsidan runt hela byrån ska tapetseras och lite mer ska målas. Men ni ser ungefär hur den kommer att bli.

Vad tycker ni? Jag är nöjd iaf:)




Liiiiiiiiite skillnad va?!;)

Båten är funnen!!



Båten är återfunnen!!!!!

Dock utan motor....! Men den är tillbaka!


Roligt!!

Lite funderingar:

* Kan man heta Bo om man är hemlös?
* Är det rak-vatten i vattenpass?
* Eller var det där Saddam badade? Irakvatten alltså.
* Om man åker fast för fortkörning, kan man kalla det gasolycka?
* I Sverige bor det svenskar, i Danmark bor det danskar. Vad bor det i Peru då? Peruker?
* Finns det telefoner av keramik eller är det lurendrejeri?
* Om man bränner upp Amerika blir bara all aska kvar?
* Kallar samekvinnor sin dildo för fusklappen?
* Om ett par älskar ute i naturen, är de uteliggare då?
* Lider kungen av en kronisk sjukdom?
* Vad får man att dricka om man går till kiosken och säger "Mer Fanta Pucko!"?
* Varför är Svenska Kyrkan emot lesbiska vigslar? De har ju i alla tider vigt brudpar.
* Kan man kalla fäder som är hemma med barnen, lagar mat och städar för hushållspapper?
* Om man tar in en ren, blir den rumsren då?


Hihi:)


Duktig flicka:)

Redan kl 8.30 stod jag startklar på gymmet:)

Fasen vad grym jag är:) 50 minuter körde jag. Jag sprang på löpbandet och tränade på lite olika maskiner.




Efter en härlig promenad efteråt med Zelda gjorde tog jag en lång varm dusch med mina favoritprodukter. Björk and berries:)



Body scrub, showergel och sen body souffle. Mmmm!!!

Därefter blev det lite brunch. Det blev Nokas nudlar och en liten sallad:)


 

Snart ska jag åka och hämta min lilla älskling på dagis igen:)

SMS-inlägg

201009221328 (MMS)


En pajas

Vi har en riktig liten pajas hemma. Nu ikväll när han fick på sig nattblöjan så kom han ut i köket med ett stort leende!

 
 
 

Han gillar att stå i centrum och spexa, hehe det är ju bra iaf:)


Oj vad jag har varit kass på att blogga. Jag har jobbat och varken haft tid eller lust att skriva. Sen har det inte hänt något roligt heller.

Nu har jag precis tagit mig en kopp te och tittar på Solsidan.



Mitt nya te som jag fick av Elin i den nya koppen från Jenny:) Tack ännu en gång tjejer! ♥






Hoppas på att skriva om något roligt imorgon;)
God natt!


Båten är borta:(

Vem i HELVETE har snott våran BÅT?!



Att man inte ens kan få ha en gammal båt i fred! Det är fanimig SKANDAL!

SKÄRPNING!

Regnh*e!

Idag vaknade Oliwer vid 8. Vi gick upp och tittade lite på tv. Till kl 9 skulle jag steka ägg och bacon tänkte jag. En lite matigare frukost. Dock märkte jag att det inte fanns några bacon hemma, så det blev stekt ägg på macka istället. När det var klart så väckte jag min Darling.

Vi åkte in till stan en sväng. Det var lite modevisningar och annat jippo på stan. Målet var att se våran vän Mats gå sin modevisning:)



Han var riktigt snygg i sina Dressman kläder:)

När han hade varit uppe och gått åkte vi hemåt. USCH vad det regnade!!!

Nu ska jag packa Oliwers och min väska. Han ska sova hos mormor och morfar och jag och Darlingen ska på fest i Katrineholm:)

Ha en bra kväll!



Kladdkakebakelse efter frukosten:) mums!

201009181320 (MMS)

Kladdkakebakelse efter frukosten:) mums!


me&i party

Idag hade jag ett me&i party:)

Vi blev ett glatt gäng och jag är superglad att så många kom!

Tror att vi blev 12-13st? Många var vi iaf:)

 

Tjejerna sitter och värmer upp innan partyt börjar:)





Agnieszka har hittat en fin tröja:)




Jag fick massor med presenter!! Detta supermysiga EGOkit fick jag av min Elin!





Dessa underbara muggar som jag skrev om igår fick jag av min bästa Jenny!





En supermysig burk och kolor fick jag av söta Jessica!


 
  

Jag fick rosor, en orkidée och vin av Lena, Jenny och Anne:)





Tre filmer (och en av vinflaskorn) fick jag av Karin!


 
 
Elin och Jenny:)


 

Agnieszka och Jag:)


Vill ni veta vad jag köpte??

 


Jag vill ha hem kläderna nuuuuu:)



Jättetack till alla er som kom hit! Det var superskoj:D


Nu blir det sängen!

Kramar!

Sminkförslag?

Jag är ute efter sminktips till kvällen.

Hur tycker ni att jag ska sminka mig? Nu har jag ju som ni vet askort hår. Det lutar åt att jag ska ha en rosa klänning ikväll (det kan iof ändras några ggr...;))



Alltså sminkförslag såsom stil, färg, glitter, ja ni vet;)

Städa

Städa städa varje fredag, och så varje jul, det tycker jag är kul...

Nej det tycker jag inte är kul, men det måste iaf se respektabelt ut hemma ikväll när tjejerna kommer:)


Som vanligt är det folk som svarar alldeles för sent, både ja och nej, men det blir nog bra tillslut.

Tycker iaf att det ska bli grymt skoj att träffas ikväll:)




Darlingen och jag på resa till Valencia maj 2008. Gravid med Oliwer:)




En bild på oss på ett bröllop (Vet dock inte vilket bröllop...)

Termomuggar




Snacka om att HA begäret växer när man ser de här underbara termomuggarna!!
ÅH! Jag vill haaaa!!

249kr för två på
Cervera


Virkat armband

Jag hittade en supermysig blogg på nätet. En tjej som kallas Fiff som virkar. Jag är väldigt impad över att man kan virka så mycket roliga saker. (Jag kan typ virka ett långt snöre)

Hon hade virkat ett jättesött armband till sig själv och eftersom att jag jobbar inom Securitas och måste dölja tatueringar för att få jobba med kortärmad skjorta så frågade jag henne om hon ville virka ett till mig.

Jag gav henne mina mått och önskade "Securitas färgerna" (Svart, grått och rött).

Resultatet blev det här;





Visst blev det fint?!
Dock så har jag det på högerhanden när jag jobbar, vänsterhandens tatueringar döljer jag på andra sätt:)

Alfons Åbergs pappa

 

Är inte Fredrik Reinfeldt galet lik Alfons Åbergs pappa?

Vet inte om det är positivt eller negativt?

Pics

Det var några som ville se fler bilder på min nya frisyr. Här kommer det:









Kort kort kort!!! :)

Jag trivs! Jag har fått massor med härliga kommentarer om min nya frisyr idag och alla gillar den:)

Måste ju erkänna att man blir lite extra glad såna här dagar. Sen att jag har helg nu ända tills på måndag kl 4.30 och att det är tjej fest med me&i party imorgon gör ju inte saken värre;)

Nu ska jag vila en stund.

Tack så jättemycket för alla fina kommentarer!!!!:) Ni är bäst!

Min stora kille är på väg att spendera nat...

201009151313 (MMS)

Min stora kille är på väg att spendera natten på dagis:)


Mrs Shorthair!

Oj så korthårig jag blev! Men jag gillar´t!



Vad tycker ni?

Tråktisdag

Idag har varit en riktig slapp och tråkig tisdag. Jag och Oliwer har lekt massor i hans rum. Han har bjudit på mat och fika och sen på kaffe och saft:) Bara att hoppas på att han blir kock. Han gillar verkligen att leka i sitt kök:)


Vi tog med mina föräldrar och besökte Citygross. Jag bytte ut min tomma kolsyrepatron bla, så nu kan vi dricka kolsyrat vatten igen och hyllorna är påfyllda med mat och annat bra:)

Innan Citygross besökte vi Öppenhand. Jag var ute efter en till Duplohink. Det hittade jag, och sen blev det lite småsaker. Kan fota det imorgon om ni är intresserade.
Jag köpte en fin flaska till min pappa oxå:) Visar bild på den senare, den är ju hemma hos dem nu.

Nu är det dags att besöka sängen. Är jättetrött och klockan ringer som vanligt 3.20 imorgon. Skönt att det bara är jobb onsdag och torsdag denna veckan:)

God natt!



Mersmak

Ojojoj vad jag har fått mersmak på att gå ut i skogen!

Det är så himla skönt, gå runt i skogen helt ensam med musik i lurarna och plocka skogens guld:)

Undrar om jag ska gå ut en sväng imorgon oxå. Tror nog det. Det har blivit lite av min nya grej.


Slänger in en bild på en klätterapa från i somras:)


Brukar ni plocka kantareller? Eller svamp i allmänhet? Har ni favoritställen?


Partylite

I torsdags var jag bjuden hem till min fina vän Mikelina på Partylite fest.

Vi kom dit, fick lite vin och smaskade på supergod pastasallad. Det var nästan bara gamla kollegor, det var jättemysigt:)

Jag skulle ju inte köpa något, men kunde inte motstå dessa superläckra lyktor;




Sen att de var på extrapris just nu gör ju ingenting!!

Längtar efter att de kommer hem. Ser ni att det står SoffiZ på dem?! Det är verkligen min stil!:) I LOVE THEM!

Sweet Mommy Blogs Award

Åh, jag har fått en Award:)
Jag fick den av sötaste
Carolina med motiveringen; 

* Soffiz; ”Mamma till söte Oliwer, vardagsliv och härliga bilder”


Tack snälla!!

 


Instruktioner:
* Ge denna awards till någon eller några mammor du tycker förtjänar denna.
* Skriv varför dessa just förtjänar blogg awards
* Be dina vänner som fått awarden ta bilden och instruktionerna och ge vidare.
* Länka till den som gav dig Awarden.


Jag skickar awarden vidare till:


* Agnieszka; En av mina bästa vänner IRL, med en underbar blogg som handlar om hennes två fina barn som även är mycket bra vänner med min Oliwer

Edvinsmamma; Har läst Elins blogg länge och gillar den. Hon skriver bra och har många fina bilder på sina två små troll Edvin och Tore.

* Jenny; Jennys blogg handlar om hennes två barn Astrid och Alexander och bygget av deras fina drömhus. En jättebra blogg som jag har följt länge. 


Duktig

Idag har jag varit duktig.

Klockan 8.10 befann jag mig hos tandläkaren. Ett hål skulle lagas. Jag skrek inte en enda gång;) (Nej jag är inte rädd för tandläkare). Med halva käften bedövad gick jag förbi vårdcentralen och beställde lite ny astmamedicin. När jag kom hem igen så bytte jag om och begav mig till skogen!

Denna gång en skog i närheten av vårat hem. Jag har aldrig letat svamp i den skogen förut, men det fanns faktiskt mycket kantareller där oxå;)

Jag lyxade till det idag och plockade alla fina kantareller i en korg:). Stora fina kantareller fanns det:). Sen att det började spöregna, det gjorde inte mig så mycket.

Nu har jag rensat alla kantareller och lunchen ska göras. Darlingen och Oliwer har varit och handlat, men jag tror att det blir kokt potatis och något kött + mina älskade smörstekta kantareller.




(gammal bild)

Ja, idag blir det en bra dag! Bedövningen börjar släppa nu och på radion spelar dem Takida!


Nu har vi köpt nästa års årskort på K...

Nu har vi köpt nästa års årskort på Kolmården:). Passade på att ta en sväng i safariparken oxå:) en struts pickade på våran bil, och girafferna gick runt på vägen. Skoj!


Novas kalas

Idag hade jag en skön kort dag på jobbet. Jag slutade redan kl 11.15:). Jag åkte hem, bytte om och åkte och hämtade lillprinsen. Han blev glad när jag kom och jag fick en stor kram:). 

Oliwer, jag och Zelda åkte hem till Agnieszka, Nova fyllde nämligen 4 år igår, så vi skulle fira henne:).


Vi fick god tårta och Nova öppnade sina två paket. Vi kom när de andra barnen hade åkt hem, (alla utom ett), och det var nog ganska skönt. Nova, Embla och Oliwer (och Zelda såklart) lekte hur mycket som helst. De pysslade, sprang runt, skrattade och grejade med alla leksaker. Efter en stund vaknade Elton. Han blev glad över att se Zelda:)



Tre små finingar pysslar;)




Lillprinsen mumsar på en god bulle!


Födelsedagsbarnet ville inte vara med på bild, så mamman fick ordagrant hålla fast henne:D



Hahahaha:) Söta Agge och Nova:)




Elton ville iaf vara med på kort:)


Jättetack för att vi fick komma!!

Trött, så trött!

Dagen gick ganska snabbt på jobbet idag och när jag kom hem väntade en superglad hund:)

Darlingen hade hämtat Oliwer och de kom hem några minuter efter mig. Jag tog en liten powernap på soffan medans Darlingen lagade mat. Korv och makaroner:).

Vi tittade på "Ullared" och nu är jag så himla sugen på att åka dit!! Nu tittar vi lite på IDOL fast sängen lockar.

Imorgon blir det bara jobb 4.30-11.15 för min del, sen ska jag hämta Oliwer och sen fira Nova som idag fyller 4 år!:) Stora tjejen:)


Näääe, jag skulle mest bara uppdatera och tala om att jag lever. Jag har inget vettigt att skriva, så kanske lika bra att jag slutar skriva??;)

God natt!







Jag tycker att flugsvampar är grymt vackra!:)

Ny dag

Hallå där!

Nu är jag vaken och nästan färdig för att åka mot jobbet. En ny lång dag väntar. Hade inte tid att skriva igår, men uppdaterar lite mer senare idag.

Hoppas att alla får en underbar dag!

Ni kan väl lämna ett litet avtryck här så jag ser vilka som har varit inne och hälsat på?:)

Ha det gott!


LUNCH:)

201009091294 (MMS)

LUNCH:)


SoffiZ tävlar




Jag är med och tävlar om Fribiljetter till Underbara barn mässan hos Caroline!
Tävlingen avslutas den 27 september med 6 stycken vinnare, var med du också!

Klarade 2års testet:)

Jag ville bara meddela att Oliwer klarade 2års kontrollen på BVC och vi fick med oss honom hem igen:)

Fan så fint:)




Kantareller och blomma

Idag har jag varit ute större delen av dagen. Vi åkte ut mot farmor och farfar redan vid lunch. Efter att vi hade fikat gav jag mig ut i skogen. Det var varmt och skönt ute. Helt tyst och lugnt och jag hittade massor med kantareller:).

Jag gick runt i min egen lilla värld med hörlurar med ganska hög musik. Jag sjöng så att det ekade i skogen och när jag stod med rumpan i vädret kom en gubbe och försökte säga "hej". Efter en stund så såg jag honom så vi bytte några ord:). Han fick sig nog ett gott skratt, men det bjuder jag på:D.



Totalt blev det 2.2kg härliga gula kantareller:)


Jag var ute i två omgångar. Farmor och Farfar fick en kasse och Mormor och Morfar fick en kasse:).


När vi kom hem bytte jag om och gav mig iväg med Jenny. Vi tog ett varv på spåret och sen ett långvarv på "vanliga" cykelvägar. Blev ca 5-6 km powerwalk. Kanonskönt!

Vi satt i bilen i ca 1 timme och pratade efteråt och när jag skulle kliva ur bilen fick jag en superfin blomma:)
Jag har ju fyllt år och hon ville fira mig lite:) Tack snälla!!




Den passar superfint på hyllan jämte dasset:)






Blev ju jättefint där uppe på hyllan:)





Fick hem ett jättefint armband från Carolinessmyckeskrin idag:)

SMS-inlägg

201009081285 (MMS)


Lång sovmorgon!

Jag känner mig pigg och utvilad! Åh vad det känns skönt!

Igår kom Mamma och Pappa hit. De hade med sig en god skinka och purjopaj. Vi bjöd på kräftor. Jag och mamma åt så många att de nästan ploppade ut ur öronen;)

När jag kom hem igår stod det här superfina smideshuset på hyllan:) Exakt där jag ville ha det;)



Tack mina älskade killar!!

Idag ska jag återigen ut på svampjakt. Det blir på "mitt" ställe. Hoppas att jag kan hitta några:)
Fast bara det att vara i skogen, helt själv, få lugn och ro, det kan man leva länge på!



Ha en underbar dag! Det ska jag ha:)

Nemas svampfynd:(

Idag efter jobbet begav jag och mina killar oss ut i skogen. Vi tänkte kika lite efter kantareller. Jag har aldrig letat efter kantareller i skogen vid oss så visste inte riktigt var vi skulle leta.

Vi var ute i ca 1 timme. Tyvärr blev det inga svampfynd, men Oliwer hittade en golfboll;)

Nu är Darlingen iväg en sväng till skjutbanan och efter det har han lovat att jag ska få vila lite. Ikväll får vi besök av mina föräldrar. Vi ska bjuda på kräftor och titta på fotbollsmatchen. Då kan det vara skoj om jag håller mig vaken en stund iaf;)

Nu är jag äntligen ledig i två dagar, dock kommer de två dagarna gå sjukt fort skulle jag tro. Imorgon funderade vi på att åka ut till Farmor och Farfar och plocka lite svamp:) (Där har jag ju "mitt" ställe;)). Sen på torsdag ska vi på en väligt sen "2års kontroll" på BVC, sen är det fackmöte och sen ska jag på "Partylite" fest hos en kollega.




Längtar efter dessa små gula skönheter. Skogens guld:)



Inget vettigt

Idag blir det inget vettigt inlägg. Jag har jobbat, sovit, lagat pannkakor och tittat på Biggest Looser Sverige. Nu blir det sängen. Klockan ringer 3.20 imorgon igen.



En jättesöt liten flugsvamp som jag hittade häromdagen:)


God natt!


Lämna nån rolig kommentar som jag kan läsa imorgon;)

Dagen med Kusinen

Idag åkte jag, Oliwer och Zelda till min kusin Lotta utanför Eskilstuna:).

Vi började dagen med att besöka en bakluckeloppis. Jag fyndade några (asfula) väskor till mammas jobb. Barnen ska ha dem att leka med. Sen hittade jag en kundkorg med frukt/grönsaker till Oliwer. Hela 15 kronor gick det på och han har lekt hur mycket som helst med dem:)




Sanne fick en trehjuling. Den provcyklades genast av det lilla paret:)



Det var två st väldigt nöjda små barn som åkte runt;)


Vi åkte vidare till ett annat ställe, det var "öppet hus" i en väderkvarn och loppis jämte den. Även där fyndade jag lite;). Surprice:)



Kanonsmidiga MER hållare i hårdplast. 1kr styck. Jag roffade åt mig båda två lite snabbt;)




Jättefin gammal kvarn. Välbehållen:)

Vi hamnade inne i ett gammalt museum oxå. Det fanns allt från gamla skolbänkar till gamla skor till gamla vävstolar.

 

När vi kom tillbaka så var vi ute på en promenad. Två timmar var vi ute och gick. Det var underbart skönt!

Zelda och Ippi sprang runt, badade i diken och hämtade pinnar:)



Världens sötaste Sanne!! ♥




Bästaste kusinen!! ♥




Världens bästaste lilla kille!! ♥ (med en mygga i pannan)



När vi hade lämnat Oliwer på dagis ikväll försökte jag göra mig snygg...



Jag hoppas verkligen att det är som folk säger att "Skönhet kommer inifrån";)


God natt!

Skolan

Oliwer har börjat skolan:) Vi tyckte att det var dax. Hallååååå, han är faktiskt två år!!;)


Loppisfynd- Igen!

Just nu har jag ganska dåligt med pengar, och kan därför inte shoppa lika mycket som jag är van vid. Darlingen och jag gjorde en roligt grej häromdagen när vi skulle handla mat, vi köpte allt så billigt man bara kan- förutom blöjor. (Litar inte på de billiga blöjmärkena). Det är skoj att se hur lite maten kan kosta, bara man anstränger sig lite;)

Jag berättade ju om spelet och tavelramen som jag fyndade häromdagen. Idag var jag en sväng in på Öppen hand. Jag sa ju att jag var ute efter en speciell sak som ska bli mitt blivande projekt, och gissa vad, jag hittade exakt rätt!



Ser ni vad det är?


Jaaaaa, en minibyrå:) Men jösses vad de har förstört den! Galet fult målad och gräsliga knoppar!





Oliwer hjälpte mig att skruva bort alla fula knoppar och vända på alla lådorna.

Nästa projekt blir att slipa den, måla hela vit och sen tapetsera den:) Ska titta lite på andra loppisar om jag kan hitta några fina knoppar, eller om jag ska ha det lilla "hålet" fram och skippa knoppar helt. Det märks i framtiden.



Inreda.com kan man beställa hem tapetprover. Upp till 6st olika prover och det ända du behöver betala är 49kr för frakten. Super! Det fanns massor med olika roliga tapeter:)
Men jag fastnade för de här.
Det är ju perfekt för såna här miniprojekt:)


Minibyrån kostade ynka 35kronor. Sen hittade jag en gammal hederlig Duplohink. 5kr. Kanonbra. Oliwer har inte så jättemycket duploklossar- ännu, men har bara haft dem i en liten låda, utan lock. Jag och en vän pratade just om duplohinkarna häromdagen.



Med lite diskmedel blev den nästan som ny;)



Oliwer köpte en bok oxå. En jättefin Bamsebok. 10kr. Han hittade den helt själv. Min stora kille:)

Så jag hade en mycket bra "shoppingdag" idag:) Det är jätteskoj att hitta billiga och bra saker på Loppis! Varför betala fullt pris när man kan betala en bråkdel av priset?


Inte riktigt nöjd?

Näääe ni, ni kan inte lura mig!

Det är TVÅ som har erkänt att de prenummererar på min blogg, vad jag kan se har jag nästan 50 prenummeranter? Det går inte riktigt ihop?

Kom igen nu! Jag vill lära känna er! Det finns säkert någon guldblogg där ute som jag har missat?


Förresten så tänkte jag vinna ett porträtt inne hos
Zunde:)




Min duktiga fotografprins:)
(Sen att han har kameran åt fel håll, det är bara en liten miss;))

Inga nya inlägg

Oj vad konstigt, jag loggade in på bloglovin och hade 0 nya inlägg. Det händer inte ofta! Är jag uppe alldeles för tidigt?;)

Jag finns på Bloglovin, passa på att prenummerera så att du inte missar några inlägg:)



(Tryck på knappen för att följa mig;))



Varför missa ett inlägg helt i onödan?;)


Förresten, vilka är ni som prenummererar på mina inlägg? Vågar ni erkänna? Kom igen nu!

Sötisvalpar

Idag passade jag på att fota valparna lite när vi var utomhus:). Jag fick några bra bilder, men det är inte lätt att fota tre vilda valpar som fullkomligt flyger fram och tillbaka:)





Jag gillar verkligen den här bilden. Valpen ser så pilimarisk ut:)

Bild nummer ett är orginalet och nummer två har jag lekt lite med:)

Vill ni ser fler bilder från valparnas utedag? Säg till isf, så kommer det imorgon:)

Lördagkväll

Vad föredrar ni att göra en fredag/lördagväll?

* Gå ut på krogen och festa med vänner eller

* Sitta hemma och titta på film


Festande grannar

Våra grannar har fest. De bor inte i lägenheten längre, utan är bara här och festar ibland. Döttrarna alltså. Döttrarna är för övrigt alldeles för unga för att supa sig redlösa, iaf enligt mig.

När jag gick ner mot bilen förut så mötte jag 6 ungdomar. Varav tre stod och spottade och rökte precis utanför porten. Det stinker rök i hela trapphuset och eftersom att jag är gammal och bitter så skrev jag en arg lapp och satte upp;)




Kalla mig Bitterfitta om du vill, men jag tycker att det är äckligt när det luktar rök i trapphuset!


Tack Oliwer för lånet av krita och papper;)

Haha! Vilken bitterfitta jag är:)

201009031275 (MMS)

Haha! Vilken bitterfitta jag är:)


Finn ett fel:) vad är stropack för något?:)

201009031274 (MMS)

Finn ett fel:) vad är stropack för något?:)


Mumsisch:)

201009031273 (MMS)

Mumsisch:)


Blev lite kantareller:) var ute lite mer ä...

201009031272 (MMS)

Blev lite kantareller:) var ute lite mer än en timme:)


Garageport

Nu ska vi åka ut mot svärföräldrarna och hjälpa till att sätta upp en ny garageport:)

Jag hoppas att vi kommer ut i skogen en sväng oxå:) Idag känner jag att jag kommer hitta massor med svamp:)



Oliwer och jag satt och tittade när hans blåa adidasskor fick sig en svängom i tvättmaskinen igår:) Oj så rena och fina de blev:)




Hihihihi:)



Vi har gått igenom allt i nya spelet två gånger nu (Oliwer hällde ut alla kort på golvet, så det var bara att börja om igen....)



Vem vill komma hit på spelkväll?! Det kommer bli många roliga timmar med nya spelet:)

Ha en bra dag!

Spya

Jaha. Jag trodde att jag skulle få en lugn och skön kväll för mig själv. Tji fick jag!
Oliwer somnade i babysittern med vällingflaskan i munnen. Jag bar in honom till hans säng och han började hosta. Han hostade tills han kräktes. På hela sin kudde. Jag lyfte upp honom snabbt och sprang in i badrummet. Där kräktes han ner hela sig och större delen av badrumsgolvet.

När han väl fick av sig sin äckliga nerspydda pyjamas och fick sätta sig i sin balja blev han en mycket glad kille.

Jag hoppas verkligen att det bara var att han var full i magen och hostade. Jag hoppas verkligen inte att han ska bli sjuk nu. Stackarn!






Så här låg mina gosisar i soffan tidigare ikväll:)


Kom igen nu. Kommentera lite!!:) Jag behöver nåt roligt att läsa nu efter att ha torkat spyor:S

Spel och ram

Innan jag åkte och hämtade Oliwer på dagis idag åkte jag förbi en loppis. Vad jag var ute efter låter jag vara osagt, men jag har ett skojsigt projekt på gång (om jag hittar rätt saker). Jag kom iaf ut därifrån med ett spel. Ett sällskapsspel.



"När & fjärran". Jag har aldrig spelat det, men för 40kr är det värt att köpa det och testa:).


När jag kom till dagis satt barnen och åt mellis. Dock inte mitt barn. Han hade blivit klar tidigare och fått gå ifrån. Han satt inne vid bordet och ritade. Jag fick en stor kram och en puss när Oliwer såg mig. Han förklarade att han ritade en gubbe och sen godkände han att vi kunde åka hem:)

När vi satte oss i bilen började det tokregna. Vi åkte in till stan en sväng och besökte en annan loppis. Jag hittade en gammal ram. Den kostade en femma, så den fick följa med mig hem:)



Ett svartvitt kort på lillprinsen gjorde sig väldigt bra i den ramen:)

(Jag är ute efter ramar. Olika färger och olika former, säg gärna till om ni har sånt som ligger som ni vill ge till mig;)

Har haft en bra dag!

Hoppas att hostan och "svårt att andas" har försvunnit imorgon!!

Oranga naglar;)

Jag hittade inte min påse med nagellack, så jag fick ta det jag hittade, dvs ett stärkande lack och ett tok orange lack.



Vet inte om jag trivs i orange lack, men jag testar några dagar;)


Nu ska jag snart åka och hämta Oliwer från dagis. Han har varit där på stödtimmar idag. 13-15.30.

I morse var vi ute och gick i nästan två timmar. Vi gick i ett lugnt och fint tempo. Oliwer fick leka lite i en lekpark och Zelda träffade sin kompis Benji så de fick leka inne i hundgården:). Jättemysigt att vara ute hela familjen:)

Nu är jag nästan helt frisk:) Det är lite hosta och svårt att andas kvar bara, men sen så, då är jag fit for fight igen:)

Hur har ni det idag?

Vad är era bästa "hemma-tips"?

Vad gör ni när ni är hemma och sjukskrivna, men ändå för pigga för att bara ligga på soffan? Kom igen nu!

Era bästa tips! Säg inte städa;)


Bättre

Jag är på bättringsvägen. Det är så skönt! Jag har bara behövt ta nässpray en gång idag:). Jag hör mig själv när jag pratar och har inte ont i huvudet:)

Dock tänker jag vara hemma imorgon oxå, sen är jag 100% frisk igen:)




Så här sitter den röda skjortan. Blev supernöjd!!:)

Vad tycks?

Blev en ganska kass bild, men vad gör det;)
(Mina nya lila mysbyxor syns oxå, men det bjuder jag på;))


Fyra filmer har jag sett idag:) Det har varit en grymt skön dag idag. Lugn och fin. Jag har hunnit att dammsuga, plocka undan, tvätta en maskin och bara slappat.

Nu blir det lite mys med Darlingen och sen blir det sängen. Antar att Oliwer kommer vakna tidigt imorgon eftersom att han somnade tidigt ikväll.

Vad har ni gjort idag?
Kramar!




Tröttaste vovven:) ♥



Världens tröttaste hund?

Min älskade Zelda ♥
Hon har tagit upp en stor del av soffan och vräker ut sig;)
Titta bara på höger framben som hänger ner;)


Bra postdag

Idag var det en bra postdag:) Såna dagar gillas:)

I första brevet jag öppnade hittade jag de här;




Jag skrev ju ett inlägg om gratisskraplott.se häromdagen och de lovade att man skulle få hem två lotter. Oj så fort det gick! dock var det inga vinster på lotterna, men vad gör det? Det är ju lika roligt att skrapa ändå;)


I brev nummer två hittade jag den här fina skjortan;



Jag vann/köpte den på en bloppis för 20kr:) Helt lagom och den satt som en smäck!:)


I det tredje brevet låg den här Blingo t-shirten och ett par mysiga jeans;



Hittade det billigt på Tradera.


Ibland kan man bli glad för så himla lite:)


Näe, nu ska jag sy lite;)

Soff och te mys:)

Idag vaknade jag efter ca 10 timmars sömn (förutom ett litet avbrott kl 3.30, jag hade visst glömt att stänga av väckarklockan....!;)). Halsen mår bättre idag och hittills har jag bara tagit nässpray en gång;)

Killarna är ute i Jönåker och hjälper till lite hos Farmor och Farfar. Sen ska Oliwer till dagis en stund när Darlingen åker och jobbar och blir hemskjutsad av Mormor sen:). Det betyder att jag är ensam hemma nästan hela dagen.

Jag ska titta på filmer, jag ska dricka te, jag ska städa och jag ska bli frisk!



Jag köpte ett te på Ikea häromdagen. Ett ekologiskt te med smak av rabarber och vanilj. Jättegott!


Just ja!! Jag har ju inte visat mina två senaste bloggvinster:)



Den här fina ringen från Dyrberg/Kern vann jag inne hos Milla





Den här boken med tillhörande cdskiva vann jag inne hos MansonDust



RSS 2.0