Åka tåg, åka tåg, åka tååååååg :)

De flesta gillar att resa. Att åka flyg går snabbt och det finns väldigt billiga resor att välja. Men om man flyger så missar man naturen.

När man åker tåg kan man luta sig tillbaka, ta en god kopp kaffe och njuta. Sitta och titt ut genom fönstrena och se landskapen sväva förbi. Om man vill så kan man åka på natten.

Man kan boka sin biljett i en "liggvagn" eller i en "sovvagn".


Liggvagn finns på samtliga nattåg i Sverige. SJ och Veolia har en liggvagnskupé som består av sex bäddar. Du bäddar själv din bädd med filt, örngott och sovpåse (ett slags tunt täcke). Sängkläderna finns ombord på tåget. Kudde finns i form av ryggstödskudde som du kan använda. Det finns ingen möjlighet att duscha ombord om du åker i liggvagn.

SJ har ett antal olika sovvagnskupéer att välja bland för dig som är nattresenär. Du kan boka egen sovvagnskupé med färdigbäddad säng. Du har tillgång till tvättställ i kupén och dusch samt toalett finns i korridoren. Duschtvål och handduk finns att låna. Kupén är avsedd för 1 person och sängarna är färdigbäddade. Är ni exempelvis ett par som reser så kan ni boka en kupé med samma standard som den förutnämnda, men med skillnaden att ni får bädda sängarna själva. Det finns täcke, påslakan, örngott och kudde.
Du kan också boka en kupé med egen toalett och dusch. Kupén är avsedd för 2 personer.
För dig som reser i 1 klass väntar en sovvagnskupé utrustad med wc och dusch. Frukost ingår och serveras på ankomstorten. Kupén har mycket god komfort och sängarna är naturligtvis färdigbäddade. Du har tillgång till morgontidning och kan även nyttja SJ Lounge i Stockholm samt Göteborg.

I Bistron kan du handla allt från mackor till öl.
Bistron ligger granne med en biovagn. En biljett kostar 60kr och det visas två filmer per avgång.



Jag har åkt nattåg en gång.
Det var från Stockholm till Åre. Himla smidigt. Man somnade och sen var man framme, typ ;). Jag skulle önska att vi åkte tåg lite oftare. Jag gillar det och det är bra för naturen.



(Viss text är hämtad här)

Postat av: Sandra - mamma till Molly

Nu gjorde du mig väääldigt sugen på att åka tag! :D

Jag tycker också det är himllans mysigt och trevligt att åka tåg om man sitter vid fönstret. Finns bara en del saker son är mer rogivande än att sitta på ett tåg och bara kila ut.

Nu måste jag nog boka in oss på ett tåg känns det som, Molly skulle nog tycka det var intressant för vi har ännu inte åkt tåg med henne :)

2011-12-08 @ 01:46:08
URL: http://surrovich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0