Maränger

Idag fick jag för mig att göra maränger.

Jag låter bilderna tala för sig själva ;)









Mmmm mmmm mmmm säger jag bara! De blev supergoda! Ganska fula, men vad gör det??



Ingredienser

3 äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
1 knivsudd salt
Ev. ett par droppar röd karamellfärg

Sätt ugnen på 150 ° ( sänk till 100 ° direkt när du har satt in plåten)
Vispa äggvitorna tillsammans med ättikan och saltet, När du fått upp skummet rejält häller du långsamt i sockret medan du vispar. Droppa i några droppar röd karamellfärg om du vill ha marängerna rosa i färgen. Äggvitan ska vara så fast att du kan vända skålen upp och ner.
Klicka upp smeten på en plåt täckt av smörpapper.
Marängerna ska vara lätta och släppa bakplåtspapperet när de är klara. Det tar 1-2 timmar beroende på storlek.
Lägg marängerna i en lufttät kakburk, annars blir de mjuka och sega.



(Receptet är hämtat här)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0