Tid med enskilt barn

Sen Towa kom har Darlingen umgåts mest med Oliwer, och jag med Towa. Det är ju inte så konstigt eftersom att hon ammar.

Både jag och Darlingen anser att det är viktigt att vi umgås själva med ett barn i taget, så man "knyter band".

Oliwer och Darlingen är ute och bygger på hans koja. Jag och Oliwer var ute i skogen häromdagen. Oliwer och Darlingen var ute och "jagade älg" igår. (De satt i skogen hos Darlingens föräldrar och väntade på älgar och andra djur. Dock kom det inga djur, men lite vildsvinsbajs hittade de till Oliwers stora lycka;)).


Det känns jätteviktigt för mig att kunna ägna mig 100% åt Oliwer ibland.
Jag kan inte vara borta från Towa så jättelånga stunder, men när Darlingen är hemma så kan jag och Oliwer leka. Jag känner att jag vill att Oliwer inte ska känna att han blir bortputtad, att han hamnar i andra hand. Towa är ju så liten, så hon fattar ju inget, men Oliwer fattar nog mycket mer än vad vi tror.


Från att ha alla helt själv, Mamma, Pappa, Mormor, Morfar, Farmor, Farfar och resten av familjen, till att dela alla med en ny liten familjemedlem är kanske inte alltid så roligt.



Ni som har flera barn. Ser ni till att göra olika saker tillsammans med ett barn i taget, eller gör ni allt tillsammans med barnen?


Självklart är det viktigt att barnen får umgås med varann oxå, de är ju ändå syskon, men just den grejen att umgås ensam med en förälder, det tror jag på.



Att umgås hela familjen är oxå jätteviktigt♥




Postat av: Johanna

Jag prioriterar med egentid med Love, lämnar nyammad Freja inne och går ut och leker och ofta så tar Rickard med sig Freja i vagnen så jag och Love kan hitta på något bara vi. Uppskattat och supermysigt att få rå om sin stora "bebis" en stund utan att behöva tänka på lilltjejen! :)

2011-10-12 @ 23:16:38
URL: http://silverdraken.blogg.se/
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Ja man behöver få egentid med sina barn. Inte alltid lätt men supermysigt när man väl lyckas :)



Sv: Ja vi hade en toppen kväll igår med cupcake garnering. Tyvärr så är det skummjölkpulver i kakmixen så idag ska jag ge bort mixen :) (mina döttrar är laktosintoleranta)



Kram

2011-10-13 @ 06:54:48
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/
Postat av: ♥ En pojkmammas vardag ♥ Flytten till torpet närmar sig!!

Jag tycker också att det är viktigt att ägna lite egentid till båda barnen. Nu är det ju lite enklare då jag inte har något barn som ammas längre. Så min och Edvins tid är Bamsegympan och ridlektionen. Det är tid då Edvin har mig HELT SJÄLV utan att jag springer efter en vild 1-åring som är överallt och ingenstans. För just nu tror jag att Edvin är den som behöver lite ensamtid med mamma och pappa mest :)

Kram

2011-10-13 @ 08:16:16
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Anja

Vi försöker få egen tid med barnen, om det bara är sån liten grej som att gå/åka till affären med bara Liam. Kram

2011-10-13 @ 08:38:32
URL: http://anjaelisabeth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0