Klaras bullar

Igår bakade jag och Oliwer bullar.


Jag tänkte ge er receptet. Bullarna var superenkla att göra och blev jättegoda!

Ingredienser

50 g färsk jäst
100 g margarin el smör
3 dl mjölk
½ ägg, uppvispat
½ tsk salt
¾ dl strösocker
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g rumsvarmt margarin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ uppvispat ägg, till pensling
pärlsocker till garnering


Gör så här

Ställ ca 30 st pappformar på 2 st plåtar.
Vispa ägget i en mugg.
Smula sönder jästen i en bunke.
Smält margarinet sakta. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken. Degvätskan blir då så varm som den skall vara 37°.
Häll degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt hälften av det uppvispade ägget, salt, socker och 7 dl av mjölet.
Arbeta degen kraftigt i bunken. Sätt sedan till ytterligare mjöl så att degen blir blank och smidig. Den ska vara ganska lös.
Klicka med hjälp av två matskedar ner degen i formarna.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Med hjälp av två teskedar trycker du sedan ner fyllningen i varje bulle. Tryck ordentligt, ända ner till botten.
Låt jäsa under duk på varm och dragfri plats i köket i 30-45 min. Värm ugnen under tiden till 250°.
Pensla runt fyllningen med resten av det uppvispade ägget. Strö på pärlsocker.
Grädda på nedersta falsen i omkring 8 min tills bullarna fått lagom färg.
Låt svalna på galler mellan två bakdukar. Bra att frysa.




Bullarna blev supergoda!
Jag hittade receptet här.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0