HSB bospar

Om man ska lyckas få en lägenhet om man bor i någon av de större städerna i Sverige så måste man ställa sig i kö. Tidigt. Helst samma dag som man föds.

HSB har ett kö system som även är ett sparande. För varje 100kr man sätter in på kontot får man 1 poäng. Varje månad kan man få högst 3 poäng (300kr). Man kan självklart sätta in mer pengar om man vill, men poängtaket är 3, varje månad.

Det är en bra ränta (ungefär som på ett lönekonto) och man kan ta ut sina pengar när man vill (fast tar man ut pengar så försvinner motsvarande poäng).


Just nu så pågår en pepparkakshusbyggartävling. Man tillverkar ett pepparkakshus, tar en bild och skickar in den till hsbbospar@hsb.

Man kan vinna 1 års bosparande!!



Så här står det på HSB´s hemsida:

Tävla här

Bygg ett pepparkakshus! Vinn 1 års bosparande.

1:a pris: Ett års bosparande (värde cirka 4 350 kronor)
2-10:e pris: Två biobiljetter/vinnare

Så här tävlar du
Tävlingen är enkel. Du bakar din egen version av ett riktigt gott boende i pepparkaksdeg. Sen tar du en bild av ditt pepparkakshus och skriver några meningar som beskriver dina tankar kring huset. Mejla bild och text till [email protected] senast 18/12 så är du med och tävlar om ett års bosparande och biobiljetter.

Vinnarna i tävlingen publiceras på hsb.se under vecka 51.


Tävlingsregler
Vinnare är den som juryn bedömer har bakat det pepparkakshus som illustrerar "Det goda boendet" på bästa sätt. Juryn består av medarbetare på HSB Bospar. Juryns beslut kan ej överklagas.

Vinst av bosparande
Vinst av bosparande avser
- En betald medlemsavgift*
- En betald andel i valfri HSB-förening*
- Ett sparande motsvarande 300 kr/mån under 12 månader.

HSB ordnar med, och öppnar medlemskapet som krävs för att bospara. Vinsten ska hämtas ut inom tre månader efter tävlingens utgång. Detta sker genom att vinnaren öppnar ett HSB Bosparkonto hos Swedbank. Vid omyndig vinnare öppnar vårdnadshavare ett HSB Bosparkonto i den omyndige vinnarens namn. När kontoöppning skett meddelar vinnaren HSB så att insättning av vinstsumma kan ske.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

HSB ansvarar inte för några extra kostnader runt vinsten (om inte annat anges). Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot någon ekonomisk motsvarighet eller ersättning.

* Förutsatt att vinnaren inte redan är medlem.

Om du bloggar om ditt tävlingsbidrag, mejla oss gärna länken så publicerar vi ditt blogginlägg på hsb.se.


Tävlingsdeltagande:

Genom att anmäla sitt deltagande i tävlingen, accepterar de tävlande tävlingsreglerna.

HSB förbehåller sig rätten att ändra tävlingen, regler och innehåll när som helst under tävlingsperioden.  HSB är inte ansvariga för tekniska fel rörande telefon, e-mail eller brev.

Anställda inom HSB kan inte delta i tävlingen.



(Läs mer om tävlingen här)


LYCKA TILL!


Postat av: Anonym

"Det är en bra ränta (ungefär som på ett lönekonto)" - hur menar du?

2011-11-21 @ 10:28:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0